Sök

Hur känns det att få distansreiki?

Att ligga bekvämt och i sängen eller soffan hemma och bli översköljd av helande energier. Hur känns det? Det beror på…

Vad är då distansreiki? Jo. Distansreiki när man befinner sig på en annan plats än Reikiutövaren – men ändå får Reiki. Reikiutövaren fungerar som kanal som kanaliserar och riktar universell livsenergi till mottagaren. Oavsett var mottagaren befinner sig.

Person som får Reiki
När du får Reiki skickas den från mottagaren (som hämtar den ifrån Reiki källan av outsinlig energi, det är inte mottagarens egna energi). Du som mottagare sätts alltid i kontakt med ditt högre jag, landar i dig själv och hör din inre röst.

Som utövare säger man att man skickar Reiki, men det är en sanning med modifikation. Man tillhandahåller visserligen energin, öppnar energikanalen och erbjuder energin, men det är mottagaren som väljer om, och hur mycket, energi som hen vill ta emot. Om mottagaren inte vill ha energi, eller om behovet är mättat, kommer all överskottsenergi att falla av. Då fungerar den alltså inte.

Mängden energi som går fram är inte behovsstyrd, utan beror på vilket sätt mottagaren väljer att ta emot energin. Man kan därför skicka Reiki till personer som har det kämpigt, men personen tar inte emot av hjälpen i alla fall… Och man kan skicka till personer som är välmående och harmoniska, och de lapar Reikienergi som en katt i solljus. Det är alltid mottagaren som väljer om hen vill ta emot eller inte. (Detta tycker jag är en påminnelse för oss att försätta oss i ett mottagande läge när vi vill ha något)

Som om luften klarnar

Vissa känner mycket när de får Reiki. De får kraftiga sensationer. Känner pirr, stickningar och kanske hur det flödar i kroppen.

Andra känner mindre. Men det känns som om luften blir klarare och det blir lättare att andas.

Vissa känner inget speciellt alls. Men de blir gladare och får lättare till skratt. Sådant som tidigare varit problem känns plötsligt hanterbart.

Själv hör jag till den kategorin som inte känner särskilt mycket när jag får distansreiki. Jag tycker framförallt att luften runt mig renas.

Person som mediterar
Energin när vi får Reiki kännas som att befinna sig i ett fluffigt moln…

Ett fluffigt moln som får oss att landa i oss själv

Ju mer man är i energier, desto mer tränar man sig att upptäcka den känsla som blir i rummet när energier är närvarande. Det är som att befinna sig i ett fluffigt, men genomskinligt, moln. I molnet klarnar tanken. Oro och vardagsfunderingar försvinner spårlöst. Man blir lugn och förnöjsam. Kanske till och med lite bubblig och sprallig. Som om man tagit sig ett glas vin.

Norrsken
Många ser färgspel för sin inre syn när de får Reiki

Mitt i ett norrsken

Den i särklass vanligaste sensationen när folk befinner sig i Reikienergier är att de (för sin inre syn) ser färgspel. Det är ungefär som att befinna sig mitt i ett fantastiskt norrsken. Fast norrskenet består inte bara av gröna färgtoner, utan kan visa sig i vart och en av regnbågens färger.

Det är också vanligt att för sin inre syn se vackra vyer och fina platser (som stränder eller fjäll).

Eller känna närvaro av hjälpare eller nära och kära.  

Många tycker att inre syner är behagligt och något som de längtar efter. Men det är minst lika vanligt att höra ord, eller få känslor av klarvetande. Plötsligt vet man vad man ska göra. Frågor som snurrat länge får överraskande ett svar. Något som varit svårt känns plötsligt lätt.

Ett eget yogapass

Det är relativt ovanligt att känna hur kroppen rör sig av sig själv. Jag har inte siffror på det, men jag skulle uppskatta att det är snarare en på tusen, hellre än en på hundra. Det är ungefär som om kroppen bestämmer sig för att göra ett eget yogapass. Som om kroppens egna självläkande krafter säger: ”Nu tänker jag bli av med den här spänningen, vänligen kliv åt sidan så jag kan läka mig själv.”

Det kan kännas ganska märkligt när det rycker i skulderbladen och kroppen verkar ha en egen vilja, men efteråt, när den fysiska avslappningen infinner sig… Då längtar man till nästa gång kroppen kör ett eget yogapass. Den läkning kroppen kan ge sig själv är oändligt mycket bättre än den läkning vi kan få på andra sätt. Kroppens egna självläkande krafter är fantastiska.

Meditate on this I will
Att sitta i Reikienergi har många likheter med att sitta i ett meditativt tillstånd.

Svar som infinner sig

Något jag är speciellt förtjust i är att skicka Reiki när jag har en fråga eller förbereder något.

“Meditate on this I will” är ett beryktat citat från Yoda och Starwars, och det är så jag tycker det är att sitta i reikienergi. Jag hör svar; textrader, ser bilder eller på annat sätt får den information jag längtar efter.  Jag förbereder allt från föreläsningar till packlistor på detta sätt. Det går så mycket snabbare, och blir så mycket bättre, att Meditate on this I will att jag nästan slutat tänka utan Reikienergi.

Att höra svar och bli kreativ är däremot sällan bland det första som händer när man får Reiki. Energin prioriteringsläker vilket innebär att den alltid tar hand om det som är viktigast först. De flesta behöver landa i sig själv och höra sin egen inre röst, hellre än att fylla på med mer information.

Så därför landar de flesta i sig själv, och hör sin inre röst, när de får Reiki.

Nyfiken? Vill du prova?

Lägg dig bekvämt till rätta. Slå på denna Känslomässiga storstädning. Och njut!

Tips: Vill du få klarhet varje söndag? Anmäl dig till nyhetsbrevet Söndags-Reiki. Länk längre ned på sidan…

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x