Sök

Gör du det här när du affirmerar?

Vad kan du vinna på att göra visualiseringar när du är djupavslappnad? Om du vill att dina affirmationer ska fungera… Allt!

Det djupavslappnade tillståndet, där du är i självhypnos, är superintressant, av flera anledningar. I detta inlägg berättar jag hur klicket kom till mig. Följ med mig till mitten av 1990-talet.

Sov gott med Uneståhl

Under min gymnasietid började jag få svårigheter att sova på kvällen. Tankarna snurrade ohejdat. Då kom jag över Lars Eric Uneståhls inspelning.

Det var ett kassettband. På den ena sidan fanns 15 minuter muskulär avslappning följt av 15 minuter mental avslappning. På den andra sidan fanns något som han kallade självbildsträning och målbildsträning.

Varje kväll laddade jag kassettbandspelaren med sida ett och började med den guidade muskulära avslappningen. Ofta somnade jag redan där. Vissa gånger tog det ända till den mentala avslappningen innan jag somnade. Och så höll jag på. Nästan varje kväll somnade jag till den där kassetten. Kvällen efter spolade jag tillbaka bandet och lyssnade på samma sida ännu en gång. (Än idag har jag en mycket god sömn och har lätt för att somna).

Övningarna på sida två av kassettbandet (självbildsträning och målbildsträning) gjorde jag någon enstaka gång, men jag tyckte att övningarna på den första sidan gav mer.    

Lyckades med tentan tack vare målbildsträning

Några år senare träffade jag en vän. Det visade sig att hon också hade haft den där kassetten. Fast hon hade använt den andra sidan, den jag sällan lyssnade på. Det hon berättade fick mig att häpna. Inte i mina vildaste fantasier hade jag kunnat föreställa mig detta.

Min vän hade kört fast i en tenta. Första gången hon missade den och inte fick godkänt ryckte hon på axlarna. Hon kunde ju göra om den. Men så missade hon omtentan. Och ännu en omtenta. Och nu kom stressen. Hon fick panik bara genom att tänka på den där d**a tentan. Hon hade kommit in i en negativ spiral.

Det var här som hon kom i kontakt med Uneståhls mentala träning.

Visualiserade i ett djupavslappnat tillstånd

Min vän gick in i ett fullständigt avslappnat tillstånd, vilket alltid finns under känsloladdningen. I detta tillstånd föreställde hon sig (visualiserade) att hon satt i en tentasal och gjorde den där tentan. Hon föreställde sig att hon var fullständigt avslappnad och att svaren kom till henne med lätthet. Hon hade till och med kul. Hon upprepade meditationen flera gånger under ett par månader. Och vipps hade känsloladdningen försvunnit.

Tentan då? Den satte hon. Slutbetyget blev VG.

När du varit där i tanken blir det lättare att skapa det i verkligheten...
När du varit där i tanken blir det lättare att skapa det i verkligheten…

Självhypnos ökar din framgång

Det är det här som är självhypnos. Det handlar om att kliva in under sitt eget motstånd, befinna sig i det undermedvetna och medvetet skapa de minnen som man vill ha. Visste du att hjärnan inte kan skilja mellan något du har visualiserat och något som du har gjort? Om du gång på gång har sett dig göra något för din inre bild är det betydligt lättare att göra det i verkligheten också.

Kliv in i The Vortex – och sedan…

Det är inte bara Uneståhl som förstått värdet i att vara fullständigt avslappnad innan man gör sin mentala träning. I detta klipp berättar attraktionslagens förespråkare Abraham Hicks (Ester Hicks) om skillnaden av att göra affirmationer när man är i The Vortex (i sin egen virvel av skapande, i ett avslappnat tillstånd utan motstånd) och när man inte är det. Jag vet inte hur många gånger jag sett klippet…. Och hur många insikter som kommit till mig tack vare det.  

Vill du se klippet?

Reiki gör dig djupavslappnad

Själv var jag lika omedveten om värdet i den mentala träningen som jag var av det faktum av att Reikienergin leder en dit. Det ”bara” föll sig naturligt.

Först upptäckte jag hur mycket smartare jag var under tiden som jag gav behandlingar. Jag tyckte om tillståndet och ville helst ge behandlingar hela tiden.

Sedan upptäckte jag hur mycket lättare förberedelser gick om jag satt still och skickade Reiki till dem, gentemot försökte pressa fram idéer. Något som tidigare kunde ta ett par veckor tog plötsligt 15 minuter. Jag kände mig som Yoda och sa: ”Meditate on this I will.”

Ändå dröjde det innan klicket kom och jag lade ihop pusselbitarna. Det var ju det här som Uneståhl hade förstått! Och han gjorde det till och med utan Reiki.

Alla visualiseringar fungerar bättre när vi är djupavslappnade!

Vill du ha två tips på hur du lättare kan bli avslappnad, för att dina visualiseringar ska bli bättre?

1. Skicka Reiki

Visste du att distansreiki (som du får lära dig i Reiki steg 2) är en fantastisk teknik för att ta bort känsloladdade situationer? Av flera anledningar.

DistansReikin:

1. Löser upp tung energi

2. Återställer situationer till sitt högsta bästa (ger Win-win för alla inblandade parter)

3. Ger dig hoppet tillbaka

4. Kan (ibland) göra att du ser eller känner de alternativa lösningarna som finns tillgängliga

Reiki & Hypnos

2. Reiki och hypnos

Om du sitter fast, har känsloladdningar (som du troligen undviker) och känner att något behöver falla på plats kan kursen Reiki och Hypnos vara något för dig. Då får du draghjälp både av Reikienergi och meditation för att möta din inre doktor och nå en scen som starkt påverkat dig. Utbildningen ger insikter som hjälper dig att släppa ditt inre motstånd, och därför ökar din skapandekraft. 

Den Reiki och hypnos som går om några veckor är fullbokad. Men det kommer ett nytt tillfälle 10:e april. Det är regressioneterapeut Malin Kajava som håller kursen. Själv är jag assistent och hjälplärare. Det kommer också kurser EC (Efter Corona). När du längtar är det dags.

Kom ihåg!

Affirmationer är bra. Men de funkar först när du gör dem ur ett avslappat tillstånd!

Vill du komma i ett avslappnat tillstånd? Gör denna känslomässiga storstädning!

Testa sedan dina affirmationer. Känns de annorlunda?

Tips: Vill du ha klarhet varje vecka? Prenumerera på nyhetsbrevet Söndags-Reiki. Länk längre ned på sidan.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sofia M
Sofia M
3 years ago

Uhnståhl har varit i mina lurar under långa perioder. 15 minuter varje dag efter jobbet och huvudvärken försvann och andra tillfällen. Brukar tipsa stressade diabetiker om detta. Avslapping påverkar blodsockervärdena postivt. Ska kika på ditt andra klipp också! Tack Anna Sofia! ❤️

Irene Pettersson
Irene Pettersson
3 years ago

Jodå, jag har affirmerat som sjutton, nästan dagligen, en vinst som sväller ut mitt konto, ett hus som passar mig som handsken, där börjar det röra sig faktiskt, har möjlighet i Jörn eller Byske, känner mig som ett lyckligt barn som får massor av paket

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x