Sök

Upptäck kraften i din intention

Om det finns en vilja kommer det ett sätt… Genom att sätta intention och boka in det som är viktigt kommer det att komma till dig.

Har du upptäckt det magiska i att göra en bokning, i jämförelse med att fundera på saken? När du bokar in något i kalendern, oavsett om det är att ringa en vän, blogga eller gå på kurs, börjar du tona in dig på energin av det du ska göra. När du sätter intentionen och signar upp dig händer fantastiska saker.

En bokning medför att du får ett energimässigt band till det du bokat. I samma stund som du bokat börjar energin från det du signat upp till att flöda till dig. Jag har kunder som berättar att hjälpen börjar komma till dem redan när de bokat behandlingen, inte först när den blir av.

Steg 1 – sätt intentionen – gör bokningen

Lättare att lyckas

En bokning innebär inte att något blir lätt, för allt är svårt innan det blir lätt. Men det blir betydligt lättare att lyckas om vi börjar! Steg 1 är att sätta igång processen och tar del av energin.

Det här hörde jag talas om från två håll innan polletten föll ned.

Löften pockar på uppmärksamhet

Den första som pratade om energiband till sådant vi vill ha var effektivitetskonsulten David Allen (svart bälte i vardagseffektivitet). Han berättade att det ligger i vår natur att hålla våra löften. Så fort vi gjort ett löfte fortsätter vårt inre att påminna oss om att hålla detta löfte, i tid och otid. Om vi ger otänkta löften, ”jag ringer dig”, fastän vi inte kommer att ringa, eller ”jag fixar det” fastän du inte vill göra det, kommer löftet att fortsätta pocka på uppmärksamhet till du gjort det du lovat. (Dåligt samvete kan ofta komma ifrån löften som vi inte kan eller vill hålla).

Det är inte bara löften till andra som pockar på uppmärksamhet. Även löften till oss själv fortsätter att göra sig påminda. När vi säger ”jag tar tag i det” eller ”jag fixar det där” kommer livet att skicka oss bönesvar och ledtrådar om vad vi behöver för att fixa det – vare sig vi planerar att ”ta tag i det” eller ”fixa det” eller ej.

Den andra personen som pratade om det här med att boka och värdet i att hänge sig var den person som gjorde att du nu kan läsa detta blogginlägg.

Vågar jag släppa min värdefulla vana?

Det fanns ett behov, men ingen intention

Innan jag signade upp för Marie Forleos Bschool våren 2019 hade jag bloggat privat i flera år, men jag kände mig redo att renodla en företagsblogg. Jag hade en extern bloggdomän, och hade fått rådet att flytta bloggen till min hemsida (kansla.nu). Detta innebar att jag inte kunde skriva ett inlägg i farten och blogga ifrån telefonen längre. För att kunna lägga upp ett blogginlägg på hemsidan behövde jag sitta vid datorn.

Fram till denna punkt hade jag skrivit blogginlägg när och var jag ville. När andan föll på. När jag behövde rensa hjärnan. Jag tyckte att energin gick ur inlägget om jag var tvungen att spara det i flera dagar till det var dags att publicera det.

Så jag kände att en bloggflytt var rätt sak att göra, men jag var inte särskilt pigg på att göra det. Jag var rädd att tappa skrivflytet.

Så gick jag Marie Forleos Bschool, och fick höra vikten av free content och ge människor en möjlighet att lära känna en och ens verksamhet.

Sätt intentionen så kommer energin att flöda

”Det spelar ingen roll om det kommer ett inlägg i månaden eller ett inlägg i veckan, det viktigaste är att vara kontinuerlig.” Sa Marie Forleo. ”Bestäm dig, och håll dig sedan till det du bestämt. Oavsett vad som händer.”

Dessutom gav hon nästa tips. Detta har varit min nyckel till skrivmässig framgång.

”Tro inte att inläggen bara dyker upp, du behöver planera för dem. Gör en bloggplan med hela årets innehåll, då kommer det att gå mycket lättare.”

Jag gjorde som hon sa.

Efter att ha bloggat en gång i veckan i 2,5 år, skrivit 25 krönikor och 14 artiklar kan jag bara bekräfta att detta stämmer.

När jag skrev detta inlägg upptäckte jag att jag aldrig någonsin tänkt att ”det var bättre förr när jag kunde blogga från mobilen”. Istället känner jag ”WOW, så härligt att äntligen vara en skribent.”

Låt hjärnan söka svar på frågor som intresserar dig

Om frågan är: ”Vad ska jag blogga om denna vecka?” kommer hjärnan att sysselsätta sig med att fråga sig om den ska blogga, eller inte blogga, denna vecka.

Om frågan är: ”Hur ska jag berätta om Reiki denna gång?” kommer hjärnan att sysselsätta sig med att hitta svar på den frågan.

Omställningen kan ge bra saker

Det visade sig vara ett kvalitativt lyft att förskriva inlägg, och inte liveskriva dem, som jag gjort tidigare. Nu vet jag att ett blogginlägg tar 2-3 sittningar. Ett (eller två) där jag skriver innehållet och en där jag korrekturläser och publicerar. En vanlig vecka brukar jag ha 4-6 olika skrivprojekt igång samtidigt. En vanlig skrivmorgon (skriver kl 5-7 varje dag) brukar jag skriva ett inlägg och korrekturläsa ett annat.

Innehållet till skrivprojekten brukar jag fundera över annan tid, när jag inte sitter vid datorn.

Det gäller att vara lite smart och sätta intentionen på ett sådant sätt att hjärnan funderar på hur och inte om.

Inga lösa trådar, jag bokar in det viktiga

När jag sett den skillnad som blir när man sätter intentionen, gentemot när man inte gör det, vill jag sätta intentionen och boka in saker som är viktiga för mig.

  • Jag bokar alltid möten i kalendern, framförallt om vi inte kan träffas på flera veckor.
  • Jag bokar en kurs om innehållet tilltalar mig
  • Jag känner tacksamhet för det jag får och vill gärna ge tillbaka av det jag fått. Energiutbyte är superviktigt.

Sätt intentionen:

  1. Bestäm dig vad du vill ha först – boka in det! Så kommer energin från det du vill ha att strömma till dig.
  2. Bjud till – Gör det lätt för livet att hjälpa dig. Testa de tips som kommer till dig. När du kan det nya kan (och ska) du göra det på ditt sätt.
  3. Omställningen kan gå lättare än vad du tror, testa det nya innan du bestämmer dig vad du tycker om det.

Har du upplevt skillnaden när du sätter intentionen, gentemot när du inte gör det?

Vill du ha en skön känsla? Gör sätt din intention för dagen. Tar 11 minuter och finns på Reikiportalen (behövs inget konto)

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x