Sök

Få en mjuk, och förutsägbar, förnyelse på jobbet

Jag trivs inte på jobbet, men jag vet inte vad jag vill, och jag har ingen energi att göra något åt det.

En av de vanligaste saker mina kunder säger är: ”Jag börjar känna mig trött på jobbet, men jag vet inte riktigt vad jag vill göra istället.”

I detta inlägg tänkte jag därför berätta om en teknik som företagare och affärsledare använder sig av, vilken fortsätter att ge dem framgång (år efter år). Tekniken är mycket enkel, och den ger omedelbar energi. Den fungerar lika bra för den som vill göra små eller stora förändringar i arbetslivet och skapar även positiv utveckling för alla som vill att livet ska vara roligt och inspirerande.

Tekniken fungerar på kort sikt och ger omedelbar energi.

På långt sikt fungerar den till och med bättre! Då ger den en mjuk och förutsägbar utveckling.

5 timmarsregeln

Det handlar om att investera i något som ger ny kunskap och energi 5 timmar i veckan (1 timme funkar också, det viktiga är inte längden utan regelbundenheten.)

Dessa 5 timmar ska användas för att investera i något som ger ny kunskap, ny energi eller nya idéer.

Definitive Guide To Using the 5-Hour Rule >

The 5-Hour rule Used by Bill Gates >

Det kan vara:

  • Att läsa en bok
  • Meditation och reflektion
  • Testa något nytt
Glad kvinna som dricker kaffe i trädgården
Genom att regelbundet fylla på med ny energi vitaliseras alla områden i livet. De små sakerna gör stor skillnad.

Varför fungerar det?

Genom att regelbundet fylla på med ny kunskap och ny energi sjunger vår själ och vi får ständigt något nytt att engagera oss i. Detta gör att nya dörrar fortsätter att öppnas. Det är en naturlig följd av att regelbundet lägga energi på det man vill ha mer utav. Man är inne i en positiv spiral och fortsätter utvecklas år efter år.

Tror du att det blir någon skillnad om man gör något 1 gång i 5 timmar, i jämförelse med att göra något 1-5 timmar i veckan i 52 veckor?

Tom tallrik
När näringen tar slut blir allt tungt och jobbigt…

När näringen tar slut

Anledningen till att så många börjar känna sig trött på jobbet har inte bara med det antal timmar som man lägger på jobbet. Kronisk trötthet handlar snarare om att näringen börjat ta slut. Det handlar om en livsenergihämmande spiral som även den fortsätter att öka år efter år. (Negativ spiral)

När näringen börjar ta slut börjar vi känna att vi är uttråkade och understimulerade. Det är som att se samma repris på teve varje dag. Vi kan den innan och utan. Inget nytt tillkommer. Själen börjar längta vidare. Den kanske till och med skapar dramor för att ha något att engagera sig i. Vi kan bli sjuk, så vi verkligen får något konkret att ta i tu med.

Om vi fortsätter att pressa, och förvägra oss ny näring, kommer livsenergin gradvis att slockna. Vi blir deprimerade. Känner oss fastlåst i meningslöshet. Och orkar givetvis göra allt mindre, vilket förvärrar situationen och stryper energiflödet ytterligare.

Det finns bara två vägar som saker kan utvecklas. Antingen utvecklas de i en negativ spiral (hämmande/begränsande) eller så utvecklas de i en positiv spiral (uppbyggande, sprudlande). Vilken spiral tycker du känns mest intressant?

En fråga om överlevnad

När energin varit slut så länge att själen håller på att svälta ihjäl brukar den skrika. Det är i detta läge vi gör stora, ofta drastiska, förändringar. Det handlar inte om mod. Vi känner instinktivt att vi håller på att dö och att vi behöver göra vad som helst för att komma ur gamla fotspår. Intensiteten i känslan gör att vi tar steg vi vanligtvis inte hade tagit. Ofta blir det bra på en gång med de nya stegen. Andra gånger behövs några ytterligare justeringar innan det blir bra.

Något nytt kan ge glädje även i andra sammanhang

Skapa utrymme för att få in en ny vana

För den som aldrig investerat i sig själv kan det finnas ett motstånd till att lägga tid och energi på sig själv. Det har att göra med det okända. Vi vet vad vi har och vi vet inte vad det nya kan ge.

Vågar vi släppa det välkända för att testa något nytt? I denna lilla skala är svaret alltid ja! När man testar i liten skala är det väldigt lätt att sluta med det nya och återvända till det trygga välkända. Det är väldigt liten risk att läsa en bok (i jämförelse med att säga upp sig från jobbet och satsa allt på en ny utbildning).

Små hobbies ger oss allt att vinna, och ingenting att förlora.

Att testa och ta vara på näringen är något vi ständigt har nytta av att återvända till.  Här är det lätt att tro: ”Nu gör jag ett viktigt beslut så det måste vara något jag kan tänka mig att göra i resten av mitt liv.” Så är det inte! Alla grejer du testar är till för att ge något i ett par timmar eller under ett halvår eller så. Det viktiga när du provar är inte vad du provar, utan att du provar! Prova på – och ta vara på näringen i det nya.

Vad händer om du testar?

  • Du testar, och gillar det inte – prova något nytt
  • Du testar, älskar det, du testar om och om igen, upprepar till näringen börjar ta slut – men sedan är det åter dags att prova något nytt igen

Det är alltså samma metodik oavsett om du gillar något eller inte! Testa, ta vara på näringen, gå vidare!

TIPS: Ofta är det lättare att ha något ”större” att engagera sig i. Det är som att planera mat för en vecka och veckohandla (och sedan ”bara” göra det) hellre än att varje dag komma på: ”Vad ska vi äta idag då?”

För egen del har jag alltid några längre projekt (som jag ständigt kan återvända till) liksom några kortare projekt (där jag snabbt kan se resultat).

3 tips för att få in en ny vana

  • Börja med en kurs. Det är inte så viktigt vilken kurs det är, det viktiga är att du kommer igång med något nytt.
  • Kliv in i ett förtroendeuppdrag. Detta genererar nya tankar och färdigheter.
  • Använd semestern när vardagen ändå är annorlunda till att testa nya saker eller öva in nya rutiner
Näring i ett område ger ny näring även i jobbet…

Men vad tusan hade näring med jobbet att göra?

Jo, genom att ständigt fylla på med ny vitaliserande energi är vi mer lättrörlig. När vi uppdaterat ett område i vårt liv (spelar ingen roll vad eller vilket) brukar vi ofta vara inspirerade att uppdatera ett annat. Det kallas styrfart. Det är lättare att hitta vägar och komma framåt när vi har lite fart, än om vi står helt still.

Vi behöver inte börja med det största och svåraste (vad vill jag göra på jobbet). Genom att börja med det lilla och lätta får vi upp farten, och plötsligt gör vi förändringar i jobbet utan att tänka på det.

Tror du att en liten, men regelbunden, näringstillsättning för någon skillnad i långa loppet?

Skulle du vilja befinna dig i en positiv spiral?

Reikiboost

Få energimässig draghjälp

Ett av de enklaste – och mest verksamma – sätten att komma ur det låsta tillståndet och få mer energi är att ge sig Reiki. Tack vare Reikiportalen kan du få tillgång till energierna direkt genom din telefon!

Gör den Känslomässiga Storstädningen 3-5 kvällar i veckan (du kan slå på den när du ska sova). Kräver inget konto. Du kan testa redan idag!

Hur länge innan du får resultat?

Om du har ett gott allmäntillstånd kan du känna kreativiteten redan efter första gången du testar Känslomässig storstädning.

Har du kronisk trötthet och varit helt slut i flera år, så kanske du behöver använda guidningen 3-5 ggr i ett par månader innan du verkligen börjar känna kreativiteten som spirar… (ps. kreativiteten kommer tillbaka först när vi är utvilad – den goa känslan får du redan första gången du testar!) Läs mer om kroppens läkning >

Vill vidare, men vet inte hur?

Känner du rastlösheten men saknar riktning? Då är det dags att göra den uppskattade Vilket är mitt nästa steg (tillgänglig för dig som har konto i Reikiportalen)


Har denna text hjälpt dig? Berätta!

Anna-Sofia Giese Vesterlund
5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Få en mjuk, och förutsägbar, förnyelse på jobbet […]

trackback

[…] 9:e plats – Få en mjuk, förutsägbar förnyelse på jobbet […]

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x