Sök

Uppskattar inte din partner det du gör?

Gör du mycket i som din partner tar för givet? Fixar i hemmet, planerar, ordnar presenter… Allt passerar obemärkt…

Känner du att det du gör hemma inte uppskattas, åtminstone inte så mycket som det borde göra? Då har du satt fingret på något som är otroligt viktigt för ditt välmående. Faktum är att du har satt fingret på nyckeln till välstånd, välmående och hälsa. Fast vem som ska hantera denna nyckel får du avgöra själv. Det finns en lätt väg (som sällan fungerar) och så finns det en väg är lite svårare, ofta tar det en stund och lära sig (men dess resultat är eviga).

Vad du satt fingret på är något som attraktionslagens stora förespråkare Abraham Hicks regelbundet pratar om. Kontrast. Kontrast innebär att du känner vad du inte vill ha, så att du motiveras till att välja det du vill ha.

Men vad är det du egentligen satt fingret på? Du tycker ju att det är din partner som inte fattar grejen…

Tacksamhet skapar en go känsla, den får en att vilja göra mer!

Att inte se det man har

”Jag sa ju till dig att jag älskade dig när vi träffades, jag berättar om det blir en ändring.” Citatet kommer lite skämtsamt från det manliga synsättet på vad man säger och vad man inte säger. Varför ska man gå runt och säga saker som är uppenbara och oförändliga sedan gårdagen? Som ”Jag älskar dig”. Jo, för att det skapar en go känsla.

Genom att uppmärksamma sådant som man redan har – och tycker om – skapar man en tilltalande atmosfär. Faktum är att det är ljuvligt att bli tittad på av någon som tycker om det som hen ser. Det är så härligt att man till och med kan bli förälskad i personen som tittar på en med förälskade ögon. Faktum är att man, när man faller för någon, önskar att känslan ska bestå. Att personen ska fortsätta titta på en med kärleksfulla ögon, och säga att hen älskar en, varje dag. Speciellt dåliga dagar då man känner sig trött och ful.  

Tacksamhet skapar en sådan go och tilltalande atmosfär. När den finns i luften blir vi lugn. Vi tänker ”Något rätt måste jag ha gjort i alla fall…” Att jämföra i de stunder där tacksamheten saknas och vi tänker ”Men vad har jag gjort fel? Är hen arg på mig?”

Tacksamhet kan förvandla något dåligt till något bra

Tacksamhet är så kraftfull att den faktiskt kan omvandla något som känns dåligt till något som känns bra. Det är givetvis inte någon quickfix, åtminstone inte alla gånger (men ibland blir resultaten faktiskt omedelbara).

När vi är tacksamma blir vi tålmodigare, lugnare och mer tillåtande. Vilket till och med spiller över till våra egna projekt. Det blir lättare för oss att lyckas oavsett vad vi ger oss in i om vi befinner oss i en tacksam energi.

Så det är inte konstigt att vi vill att vår partner ska vara mer tacksam och uppskatta det vi gör!

Två avslappnade personer har lättare att känna tacksamhet.

Slappna av först, så kommer tacksamheten på köpet

Utmaningen ligger förstås i att känna tacksamhet i tid och otid. Speciellt under dåliga dagar, då är det supersvårt att känna tacksamhet. Man blir ju irriterad på allt.

Det här är faktiskt något som Abraham Hicks pratar om. Faktum är att man INTE SKA göra affirmationer eller försöka känna tacksamhet när man är stressad och irriterad – för då funkar det inte. När man behöver det som mest, så SKA MAN INTE göra det!

Men när ska man göra det då?

Jo, att känna tacksamhet är något man ska göra när man är avslappnad. När man befinner sig i det meditativa tillståndet. När man ger Reiki och känner den där ljuvliga värmen, pirret och hur leendet smyger sig upp på läpparna, DÅ ska man påminna sig om det som man är tacksam över.

Men hur i hela världen ska jag få tid att vila och slappna av innan jag kan tänka tacksamma tankar? Jag har inte tid ens med att känna tacksamhet, vem hinner vila först?  

Det här är något du behöver få upptäcka själv, för det låter befängt. Men man tjänar faktiskt tid på att slappna av först – och göra saker sedan.

När man är avslappnad kommer kommunikationen

När både jag och min man är avslappnade går kommunikationen enkelt, den är nästan ordlös. Jag kan känna: ”Jag är sugen på spagetti och köttfärssås”, varpå han säger: ”Vad tror du om att äta spagetti och köttfärssås till middag?”

Men när vi båda är stressade, då fungerar ingenting. Jag kan fråga: ”Vad vill du äta till middag?” Och han svarar ”Den ligger i köket.”

Att försöka förklara sig i det läget gör bara saken värre. Det blir bara missförstånd på missförstånd. Dessutom låter inte någon av oss särskilt trevlig på tonen.

Att slappna av tillsammans gör kommunikationen betydligt bättre.

Vad är mest tidseffektivt?

  • Att smita iväg och vila en halvtimme (och ladda batterierna genom Reiki eller meditation)

Eller att:

  • Kämpa och pressa sig till man är så förbannad att man vill kasta något i väggen (och katten gömmer sig under soffan). Räknas förresten ”sopa upp porslin som man kastat i väggen” som ett backjobb eller som ett omjobb? Eller är det ett extrajobb?
Om hen inte ser det du gör, uppmärksamma det själv!

Hur du får din partner att uppskatta det du gör

Så hur ska du då få din partner att uppskatta det du gör? Faktum är att det är ganska svårt att i alla sammanhang vara så kärleksfull och avslappnad att tacksamheten spirar av sig själv. (Det är det som det här inlägget handlar om).

Så istället för att hoppas på den lätta vägen, att din partner ska ge dig något som är svårt att ge, varför inte ger dig själv in på den där vägen som tar längre tid men som ger resultat som är eviga och ger dig det du vill ha?

Ge dig själv den uppmärksamhet du vill ha!

Känn tacksamhet för din egen skull!

Varför inte smita iväg en stund och ge dig Reiki? Många tycker det är svårt att ta egentid när familjen är hemma, men om ”alla” ändå ser på teve eller surfar på sina telefoner, så kanske du kan försvinna in i din egen bubbla? Ge dig Reiki eller meditera. I det ljuvliga avslappnade tillståndet påminner du dig om allt som du är tacksam över. Då får du tacksamhet så det räcker och blir över!

Plötsligt blir situationen omvänd

När en person är lugn och harmonisk är det lättare för den andra personen att hitta sitt flow. Så om du är avslappnad och i ett tacksamt tillstånd kanske du kan ge din partner draghjälp till tacksamheten…

Och vipps får du det av partnern också 😉

Finurligt. Eller hur?!

Bli av med din fustration med Känslomässig storstädning.

OBS! Vill du få klarhet varje söndag? Anmäl dig till nyhetsbrevet Söndags-Reiki. Länk längre ned på sidan…

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x