Sök

Visste du detta om kroppens självläkning?

Vår kropp är fascinerande. Den har något unikt som vi ofta tar för givet. Den kan läka sig själv.  I

Vår kropp har självläkande krafter. Det innebär att den läker när den fått en skada, till skillnad från exempelvis en bil. Om du bryter ett ben kommer benet att läka. Vi går till läkaren för att få hjälp att lägga benbitarna på plats men själva läkningen fixar kroppen själv. En bil med punktering kommer inte att ”magiskt ha lappat och fyllt däcket med luft”, hur länge du än väntar. En bil reparerar inte sig själv. Men det gör vår kropp.

En bil med punktering kommer inte att läka sig själv, men det kommer din kropp att göra!

Här kommer 5 saker som du behöver veta om kroppens självläkning

1. Läkningen behöver energi

När kroppen läker behöver den energi. Är du i god fysisk och mental form kan kroppen ofta läka samtidigt som du gör andra saker, energin finns och räcker till både återuppbyggnad och förnyelse. Är det stora renoveringar/förnyelse på gång kan kroppen prioritera bort vardags-förbrukningen så att den kan rikta all sin energi till läkning och återuppbyggnad.

2. Du kan skjuta på läkningen

Vi kan säga till kroppen ”Jag vill göra det här först, sedan kan du få läka.” Om det finns kapacitet i kroppen kan vi skjuta på saker i flera månader, till och med år. Det finns en anledning till varför många blir sjuk så fort de är lediga. (ps. om du tillhör den kategorin, testa valfri Guidad Reiki varje dag i en månad och se om det blir någon skillnad).

3. Djupavslappning gör att läkningen går fortare

När kroppen befinner sig i ett djupavslappnat tillstånd aktiveras de självläkande krafterna, att jämföra när vi är i ett tillstånd av stress och självläkningen pausas. Har du mycket att läka har du fördel att gå in i djupavslappning ofta och regelbundet.

Om olyckan är framme, varför inte göra det bekvämt?

4. Kroppen behöver näring

För att kunna bygga upp sig behöver kroppen energi och näring. Det är värdefullt att fylla upp näringsdepåerna. Kom ihåg de andliga och känslomässiga näringsdepåerna. De är lika viktiga som näringen i maten. Unna dig sådant som ger dig energi. De små sakerna gör stor skillnad.

Läs mer om andlig näring >

5. Kroppen prioriteringsläker

Om det är mycket som kroppen behöver läka kommer den inte att åtgärda allting på en gång. Den börjar alltid med det som är viktigast och har högst prioritet just nu. Det kan vara något gammalt, det kan vara något nytt. Det kan vara något vi är medveten om, det kan även vara något vi är omedveten om.

Detta de 5 nycklarna till kroppens självläkning.

Hur många hade du koll på?

Visste du att det finns något som kan hjälpa dig med ALLA dessa fem steg?

Imponerande djupgående!

Med Guidad Reiki får du både djupavslappning och mer mängd livsenergi. Det finns också en speciellt framtagen Guidad Reiki som hjälper dig att aktivera kroppens självläkande krafter. Bäst av allt! Guidad Reiki fungerar redan första gången du lyssnar. Prova gratis i 14 dagar. Säg upp när du vill.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Läs: Visste du detta om kroppens självläkning? > […]

trackback

[…] Visste du detta om kroppens självläkning? […]

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x