Sök

Det nya huset

Igår sökte jag bland blogginläggen här på hemsidan och ramlade över ett inlägg jag skrev för ett halvår sedan. (Ständigt utanför konfortzone) Det var av den mer personliga typen, och handlade om vad som hände i och runt mig. ”Jag måste ju berätta vad som händer nu!” tänkte jag. Och sagt och gjort. Den text jag skulle skriva idag på morgonen (ännu en artikel om aktuell Reikiforskning till förenade Reikiförbundet i Sverige, den förra hittar du här) fick bli skjuten på någon dag.

Just nu är jag inne i ett skönt och flöde. Där tidigare utmaningar känts som ”Åh, nej!!! Måste jag lära mig det här?!” är jag snarare pigg och nyfiken på de nuvarande utmaningarna. Det är en skön känsla. Kan nämna att jag försöker hålla mig utanför det som händer i världen (för att inte slås ut av tankar och känslor), samtidigt som jag förstås vill vara uppdaterad om vad som händer.

Vi köper denna gård

Köpa hus

Den största grejen för mig just nu är att vi köper hus. Till saken hör att jag är en lägenhetstjej. Jag tycker det är bekvämt när någon annan tar hand om det praktiska. Vårt nuvarande boende är valt för att vara praktiskt, och lämna all kreativ energi till familj och firma.

Det låter kanske lite märkligt att en tjej inte drömt om att skaffa hus, men jag har varit intresserad av andra saker. Jag har velat ha firma, skriva böcker, vara lycklig, leva i lyckliga relationer. Vilket jag också har fått.

Men senaste åren har längtan (försiktigt) visat sig. Jag har känt vikten av att själv äga mitt eget hem och konstaterat att det skulle kunna vara lite trevligt att lägga tid och energi in i ett hus. Det stora puckarna är gjorda i min verksamhet. Det jag kommer behöva är tid att tänka, och det kan man få när man tar hand om ett hem. Kanske bra att tvingas vara ”ledig” allt mer?

Flytt och husköp

Som jag nämnde i förra inlägget har maken fått sitt drömjobb. Vad jag kanske inte skrev var att det är i Skellefteå. För att slippa veckopendlingen kommer vi att flytta till Renholmen, en by tio mil söder om Luleå och fyra min norr om Skellefteå. Flyttlasset går i sommar. Det viktigaste är att vi är på plats när sonen börjar 6 års! (Storpojken!) Det är inte så noga med när. Det viktiga är dock att vi grävt ny avloppsbrunn innan vi kan flytta in.

För er som kunder tror jag inte ni kommer att märka så stor skillnad. Jag kommer att fortsätta pendla upp ett par dagar i veckan. Dessutom gör jag ju redan nu mycket av arbetet Online. Faktum är att många av er redan fått vägledningar, föreläsningar och läsningar från Renholmen!

Vi köper en släktgård som jag tycker mycket om – och som har det mesta som står på min Vision Board. Eller åtminstone potential till det.

Huset är av äldre (charmig) standard, men vi måste göra om massor!  Från att valt att bo i lägenhet för att slippa skotta snö till ett hus där vi behöver byta el, skaffa nytt avlopp, bygga nytt badrum, byta kök (det är 60-talsstandard). Dessutom är det lite problem med vattnet i byn och det blir strömavbrott (och vattnet försvinner) ett par gånger per år. Vägarna skottas inte lika flitigt som hemma och vi behöver skaffa fyrhjulsdriven bil för att vara säker på att kunna pendla till jobbet. Och jag kan inte cykla till jobbet (min favoritsysselsättning). Där vi bor nu har vi affären utanför fönstret. Nu blir det 13 km (bilväg, finns inga cykelvägar) till närmsta affär.

Positiv, men lite försiktig

Så jag är lite försiktig i min iver. I alla år har jag läst om par som renoverat sönder sin relation då det alltid är nya projekt… Det här är definitivt något att ta på allvar.

Men jag tror det kan bli riktigt bra. Innerst inne är jag lite småförtjust.

Mina minnen dras till en tidigare hyresvärd som hade det mysigaste hus jag någonsin kommit i kontakt med. Det här skulle kunna bli något liknande!

Dessutom ska jag få ett eget behandlingskrypin/ljudstudio på gården! (Mest för min egen skull, kommer att fortsätta ha mottagning mer lokalt). Det är ”bara” vatten och avlopp som ska dras och en toalett ska byggas. Förutom att se över isoleringen, tapetsera och sånt… (Detta är dock inte prioritet, det viktigaste är att vi kan bo i storhuset).

I delar av uthuslängan kommer jag att ha ett behandlingskrypin/ljudstudio. I det bakre huset finns det bastu (som inte fungerar i dagsläget)

Som du hör, det är ett stort projekt. Men kanske väldigt roligt också?

Inte huset vi ska flytta till, men symbol för de nya fritidssysselsättningar vi kommer att få. Bilden är dagen från fönstret på övervåningen.

Nya produkter i sortimentet

Företagsmässigt händer det roliga saker. Jag har klivit in i en ny utbildning vilken tränar mig i nya färdigheter, vilket är inspirerande. Har börjat med coachning, är på arbetsplats och föreläser om Check på den, och börjar hjälpa allt fler organisationer med affärsutveckling (mitt stora intresse, något som jag varit i många år.

10 dagar boost

Succéidén med 10 dagars boosten med Reikiportalen kom via den. Otroligt att 200 personer ville vara med!!!

Liksom det förnyade innehållet i fb (min egen Anna-Sofia). Nu känner det äntligen som jag börjar ”knäcka koden” på hur jag ska göra intressanta och informativa inlägg. Och berätta vad jag egentligen gör. Och vad jag kan hjälpa till med.

De här två inläggen var till en början till fb… Överflöd (i metaforen snö) och Stickan i tån.

Just nu, denna vecka och framöver, tränar jag mig praktisk i en färdighet som jag kommer att få stor nytta av. Hur man ska göra i praktiken har jag numer koll på (ett stort steg i sig själv). Nu gäller det ”bara” att nöta in det nya beteendet. Första steget är att få till det i huvudet. Nästa att få till det i mötet med andra. Jag tror detta är en dörröppnare av rang!

En bild från hemmakontoret.

Nästa flaskhals

Skönlitterärt har jag ”kört fast”. Känner att de där 10 000 timmarna som man behöver innan man kan något innan och utan ligger framför mig. Jag är sugen på att göra kortare skrivuppgifter för att träna mig i färdigheterna så jag kan börja kanalisera ner alla de där idéerna jag har. Så det går framåt. I små steg. Suget och längtan är där. När jag skriver dessa ord får jag en idé om hur jag kombinera det som kommer till mig…

Så det går bra. Är spännande.

Mina personliga läsningar säger att det kommer vara ”ganska still” fram till hösten. (Tänker mig att det är lite lugnare under tiden vi fixar i huset. Med lugnt menar jag att jag har tid att öva på det nya och komma in i det. Det händer nya spännande saker varje vecka). 4:e kvartalet ser det ut att komma in många nya impulser – vilket jag förstås ser framemot.

Nästa vecka gör jag förresten något som jag aldrig gjort förut. Jag går på sportlov! Det blir dock ingen resa, utan vi ska bygga några nya väggar i vårt nya hus. Ska förstås se till att vi gör något roligt varje dag också.

Med så här långa och stora projekt är det viktigt att fylla upp med roligheter. För att orka, men framför allt för att det ska kännas värt det. Klar kommer vi inte att bli på många år, så det är lika bra att ha roligt längs vägen.

Vi gräver oss in i vårt nya hus 😉

Var befinner du dig just nu?

Ps. Gör gärna en läsning åt dig!

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x