Sök

ÖVERFLÖD (i metaforen snö)

Det finns ett begrepp i den andliga världen som jag har behövt förstå mig på. Ordet på engelska är abundance, på svenska översätts det till överflöd. Det sägs att alla människor, alltid, har ett överflöd omkring sig. Att vi har tillgång till betydligt mer än vad vi någonsin skulle kunna förbruka med andra ord.

Men vi känner det ju inte?!

För mig har SNÖ blivit en metafor för överflöd. (Sorry sörlänningar, man måste nog vara norrlänning för att fatta det här).

När snön ligger på plats ser det inte så mycket ut. Det är ju bara en halvmeter snö på tak, i skogen eller andra ställen där det inte skottas. Men när man börjar ta bort den inser man vilka enorma mängder det handlar om.

Snö på taket
Det ser inte ut att vara så mycket snö på taket… Men när man börjar ta bort det upptäcker man vilka mängder det handlar om!

Killen stod på taket för att skotta denna ”ränna” i två timmar! Det var så mycket snö att det nästan täcker fönsterna nedan (snön försvinner ju inte, bara för att man skottar och flyttar på den).

Till saken hör att det stod en traktor och skottade snö från en snöhög till inte bara en, utan TRE fullastade lastbilar, samtidigt som killen skottade. Snöhögen finns fortfarande kvar (inte lika stor dock).

Den mängd snö som killen på taket gjorde sig av med är väl ”bara” motsvarande ett helt lastbilsflak…

Och kvar finns fortfarande… MASSOR!

Överflöd som sagt. Med än vad man tror!

Har du någon metafor för överflöd som du använder dig utav?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] här två inläggen var till en början till fb… Överflöd (i metaforen snö) och Stickan i […]

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x