Sök

Vilket är mitt nästa steg?

Känner du att det är dags för förändring, men du vet inte vilken? I detta blogginlägg kommer vi att fördjupa oss i viket ditt nästa steg är.

Står du inför en förändring? Är det mycket som händer? Vet du inte vilket steg du ska ta?  Eller är det tvärtom, är det stiltje och du känner att du sitter fast – och du längtar efter att ta ett steg vidare! Då är detta inlägg för dig.

Webinarier

Ps! I morgon måndag börjar höstens kostnadsfria webinarium! Först ut är Anna-Sofia som kommer att prata om just detta: Vilket är mitt nästa steg! Hon kommer även att göra en, eller två, liveläsningar. Höstens program hittar du här!

Den som har mest koll på var du befinner dig är DU! Lyssna till ditt inre med Guidad Reiki & Vilket är ditt nästa steg? Denna ingår i ditt konto. Du kan lyssna gratis även utan konto, du får nämligen 14 dagar gratis. Säg upp när du vill. Ingen bindningstid.

Sätt GPS:en

För att veta vilket ditt nästa steg är behöver du påminna dig om var du vill hamna. Det är ungefär som att ställa in en GPS. Du berättar var du vill komma, sedan kommer livet att ta ut en färdplan som leder dig dit. Universum vet alltid den enklaste vägen till att ge dig vad du vill ha. Din uppgift är att gå vägen.

Vet du inte var du vill gå? Då är detta din första uppgift.

När du vet vad du vill plantera vet du också vilket frö du ska så.

1. Så ett frö

Alla utvecklingssteg börjar med att man sår ett frö. Det är något man vill ha eller längtar efter. Fröet ger oss riktning och fokus.

Vet man inte vad som ska sås, då kommer man inte heller att kunna så något.

Så det första viktiga steget är därför att komma på vad man vill ha.

Hur vet man vad man vill ha?

Det man är intresserad av känns annorlunda än det som är ointressant. Det intressanta väcker något i oss. En nyfikenhet. En iver. En förväntan. Kanske till och med en rädsla.

Hur känns det i dig när du vill ha något?

Genom det man inte vill ha…

Ett vanligt sätt för livet att visa oss vad vi vill ha är att ge oss det vi INTE vill ha! Det handlar om att vi möter kontrasterna, motsatsen till det vi vill ha. Ju mer vi ser det vi inte vill ha, desto större blir vår önskan att få det! Det kan kännas bakvänt, men det är förvånansvärt effektivt. För att livet ska kunna ge oss något behöver vi önska in det, och när vi möter det vi inte vill haönskar vi per automatik!  

Kom bara ihåg att stanna upp och skifta fokus så du inte fokuserar på det du inte vill ha utan att du fokuserar på det du vill ha.

Befinner du dig i önskefasen, eller vet du redan vad du vill ha?

Om det är mycket som händer och du bombarderas av tankar och känslor kan du befinna dig i önskefasen.

Vilken är min uppgift i Så ett frö – fasen?  Tillåt saker att väckas i dig. Känn efter – vad intresserar dig. Vad tycker du om?

Läs mer vision boards och vikten av att sätta sin intention.

När du ställt in slutdestinationen är det dags att börja röra sig framåt och så fröet.

Livet kommer att visa dig nästa steg…

2. Följ flödet

När du önskar kommer livet att börja skicka dig saker som leder dig till att få det du vill ha. Det kan vara idéer som kommer till dig, kurser som känns perfekta för dig just nu, människor som intresserar dig eller till och med fysiska föremål som påminner dig om det du vill ha. Följ flödet. Var i det som kommer till dig. Tillåt din längtan att utvecklas. Hitta nya saker som du vill ha (och sådant du inte vill ha)

Är du i den fas där saker börjar komma till dig?

Vilken är min uppgift i Följ flödet – fasen? Ta emot det som kommer till dig. Utforska. Testa. Lek. Ha roligt. Du behöver inte vara alltför allvarlig. Det ska vara lika lätt att släppa sådant som inte känns intressant längre som det var att nappa på det från första början!

Många gånger har jag känt ett gap mellan den jag vill ha och den plats jag är. Intuitivt ville jag ”ta ett stort steg” eller ”hoppa”. I dessa lägen har jag varit i den första fasen, jag har fått till mig en önskan. Sedan har livet visat mig hur jag ska fylla tomrummet. Min uppgift är att ta stegen.

När det går bra gäller det att fortsätta rakt fram!

3. Raksträcka

När vi kommit på vad vi vill, och livet skickat oss den information vi behöver för att kunna komma vidare, är det vanligt att vi kommer in i en lång raksträcka.

Här blir många nervösa:” Förut fick jag tecken hela tiden, nu kommer inte lika mycket till mig.”

När vi behöver mycket vägledning får vi mycket vägledning. När vi väl kommit till storvägen lyser vägledningen med sin närvaro.

GPS:en säger: Du är på e4an på väg söderut. Fortsätt 100 mil. Jag säger till när det är dags att svänga av.”

(Vi som bor i norr är bokstavligt med om detta hela tiden. För oss är en bilfärd på 100 mil, eller längre. vardagsmat.)

I början av resan, när vi ska snitsla oss fram till e4an är det betydligt mer anvisningar (ta dig från parkeringen, snitsla dig ut på storvägen, kör den 5 km innan du svänger höger i rondellen, kör 1,5 km. Där är ett vägarbete, så kör tillfälligt i vänster körfält, stanna vid rödljusen innan du fortsätter rakt i 3 km. Ta höger i rondellen. Kör 5 km. Kör ut på e4an söderut.) Den tidiga resan, när vi snitslar ut på e4an motsvarar fasen ”följ flödet”.

I denna fas tränar vi upp våra vanor och beteenden. Vi finslipar färdigheter, håller fokus och slutför det vi gett oss in i.

Kom ihåg: En insikt kan komma plötsligt men det krävs 100, 1000 och 10 000 repetitioner för att nöta in en vana.

Är du mitt i en raksträcka?

Känn efter: Är det stiltje för att du befinner dig i en raksträcka? Eller för att du inte skickat ut någon önskan?

Vilken är min uppgift i Raksträckan? Finslipa rutiner och beteenden. Ha roligt. Var uppmärksam på eventuella förändringar

Har du sett Sagan om ringen? Detta är en Point of no return! Alltså, inte för Balrogen utan för Gandalf. Denna kamp är en initieringskamp genom vilken han blir en högre slående vit trollkarl istället för en grå.

4. Passera Point of no return

Innerst inne tänker vi: ”Jag vill ha något. Men jag vill också fortsätta göra exakt som jag alltid ha gjort, bara ha ett annat utfall.”

Men när vi rör oss mot det vi vill ha så förändras vi. Saker kommer till oss som ändrar hur vi ser på oss själva, det vi gör och på vår omgivning.

Point of no Return

Det kommer en tidpunkt när du närmar dig Point of no Return. Fram till denna punkt kommer du att kunna sluta med det nya du gör och falla tillbaka till det gamla välkända.

Detta är mycket viktigt. Detta ger dig tillåtelse att prova (ganska länge faktiskt) innan förändringen blir bestående. Om du ångrar dig så kan du kliva tillbaka till det välkända. Du är berikad av nya erfarenheter, men förändringen kommer inte att slå igenom. Du kan alltid prova nya saker och fortfarande ha kvar din trygga bas.

För att få igenom förändringen behöver du passera Point of no Return. Det är när det gamla raseras så pass att det inte längre går att gå tillbaka. Detta kan kännas som en ”fullständig katastrof” därför än har det nya (det du har att vinna) inte manifesterats än.

Kanske är det denna punkt som beskrivs i andliga kontrakt?

Perfekt timing

Förändring kommer alltid i perfekt timing. Den kommer inte när vi önskar den, utan när timingen är perfekt för att din önskan ska gå i uppfyllelse.

Sömlös

När förändring är rätt känns den enkel och självklar. Det känns som om det inte kan gå på något annat sätt. Det är detta läge vi vill komma till. Vi vill att förändringen ska gå snabbt, lätt och enkelt.

Få rätt vibration först

Det är vanligt att tro att vi är redo, fastän vi inte är det. Det här har hänt för mig massor av gånger. Jag har ”blivit intvingad” i situationer som jag känt mig överkvalificerad för, bara för att få lära mig färdigheter som jag tidigare varit blind för existerade. De där färdigheterna har öppnat dörrar som jag inte visste behövde öppnas – men som varit oumbärliga för framgång. Hade jag exempelvis inte lärt mig att blogga regelbundet hade jag inte kunnat skriva krönikor regelbundet. Och nu när Reikiportalen slagit upp portarna vet jag att jag kan leverera innehåll regelbundet! Genom att träna mig ett annat område har jag idag fått självförtroende att erbjuda två Guidningar varje månad!  

Vilken är min uppgift i Point of no Return? FORTSÄTT FRAMÅT! Visa dig själv hur mycket du vill ha det!

Efter förpuppningen blir vi en fjäril.

5. Byggas om på energiplan

En larv som förpuppas för att bli en fjäril. Detta är symbolen för denna fas. Det kan kännas som man vill krypa in i sin bubbla och gömma sig för världen. Andra gånger känns det som ingenting kommer till en. Denna fas kan kännas som ett tomrum.

Vilken är min uppgift i Byggas om på energiplan? Samla på krafterna. Ta hand om dig själv. För när du kommer ut som en fjäril, med din nya vibration, kommer väldigt mycket nytt att komma till dig. Med lätthet. Som det mest självklara i hela världen.

Och sen då?

Och sedan börjar fas 1 om igen. Nu börjar du längta igen!

Vill du ha hjälp att veta vilken fas du är i?

Gör den Guidade Reikin Vilket är mitt nästa steg? Ingår i din prenumeration. Har du inget konto får du prova gratis i 14 dagar. Säg upp när du vill.

Vilket är mitt nästa steg i Reikiportalen

Eller

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x