Sök

Vad är grid?

Attraktionslagens förespråkare Abraham Hicks pratar ibland om grid. Vad är det? Varför är det viktigt för dig?

Just nu befinner du dig i ett grid (rutnät) även om du inte är medveten om det. Det är tråden i en ödesväv, en tråd i ett rutnät, som leder dig mot dina önskningar.  

Om du har gjort medvetna önskningar kommer ditt grid att leda dig mot dem.

Om du inte gjort medvetna önskningar kommer ditt grid att leda dig mot det ditt undermedvetna känner och tänker.

Du har förstås allt att vinna på att göra medvetna önskningar.

Grid och GPS är samma sak

Vanligtvis, när jag skriver inlägg som handlar om attraktionslagen och hur livet leder oss till det vi längtar efter, brukar jag använda ett annat namn för Grid. Jag kallar det GPS. Begreppet är till för att göra det lättare att förstå fenomenet.

De flesta har minnen av en GPS. De vet hur den fungerar.

Men för de flesta kan det vara svårt att föreställa sig en ödestråd i en väv och att man kan byta ödestråd i väven utifrån vad man önskar, tänker och känner. Dessutom har själva ordet öde någon slags filosofisk dragningskraft vilket gör att många börjar fundera över vad vi kan påverka och vad vi inte kan påverka istället för att hålla sig till den mer praktiska inriktningen: ”hur får jag mitt liv att bli så intressant och givande som möjligt.”

Men Grid och GPS är ungefär detsamma.

Det handlar om hur livet leder oss till det vi önskat oss.

17 sekunder tar ut en ny riktning

Att ta ut en ny riktning i livet går fort. Attraktionslagens förespråkare Abraham Hicks brukar tala om att vi behöver hålla vibrationen av det vi vill ha i 17 sekunder för att livet ska ta ut en ny riktning, men ofta tycker jag det går snabbare än så att ställa in GPS:en.

Däremot är det skillnad på att ställa in GPS:en och faktiskt resa till vår destination. Och det är här som rutnätet grid kliver in.

En väg från där vi är till där vi vill vara

Grid är en väg som tar oss från den plats vi befinner oss på till den plats vi längtar efter. Beroende av hur stort energimässigt glapp det är kan grid bestå av ett, eller hundratals, steg. Alla steg är lika viktiga.

Men vilka är då dessa steg? Det beror på vad du önskat dig. Två personer kan se ut att ha samma mål, men om deras önskningar skiljer sig åt kan ”kursstegen” ha olika innehåll…

Om du var studievägledare och hade två personer framför dig. En ville skriva en bok och den andra ville bli en storsäljande författare. Hade du satt dem i identiska utbildningar?  Troligen inte.

En person som vill skriva en bok behöver lära sig hantverket i att foga samman ord till boksidor. Den som vill bli en bästsäljare författare behöver lära sig fler färdigheter. Här räcker det inte ”bara” med att sätta samman ord, har gäller det även att tillåta sig framgång – vilket är ett hantverk i sig själv.

Rutnätet grid ser alltid olika ut beroende av vilken önskan vi har skickat ut till universum.

Allt du går igenom förbereder dig för det du önskat.

Hur vet du vad du lär dig just nu?

När studievägledaren ger dig en ny riktning ger hon dig informationsfoldrar och tidslinjer vilket gör det lätt att förstå de olika lektionerna och delkurserna. Livets osynliga krafter är aningen mer otydliga. Där handlar det snarare om specifika energier som kommer till oss i perfekt timing.

Det finns ett sätt att medvetenhetsgöra livets nuvarande studieplan vilken grid vi befinner oss på. Men den kräver lite medvetenhet. Ofta har vi en tendens att spegla den till andra! Istället för att tänka: ”Oj, vilken katastrof det blir när man gör på detta sätt – hur kan jag säkerställa att jag aldrig någonsin hamnar i den fällan?!” brukar vi tänka: ”Nej, varför gör hen på detta sätt? Hen måste ju sluta”.

Knepet är alltså att själv göra det vi önskar att andra skulle göra. Spegla dig själv i andra, men ge lösningen till dig själv.

Med detta tillvägagångssätt kommer vi alltid fram till det vi längtar efter, och det kommer att ge oss de kunskaper vi behöver för varje steg i livets grid.

När eleven är redo kommer läraren.

Har detta inlägg hjälpt dig? Skriv en kommentar.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x