Sök

4 anledningar till varför du sitter fast

Är du fast i ett mellanläge? Kommer inte jobbet? Lyser relationen med sin frånvaro? Det kan bero på någon av dessa fyra anledningar.

Att fastna i ett mellanläge kan kännas lite sisådär. Jag har själv varit i det flera gånger. Första gången det hände var året innan jag träffade min man (vi har nu varit tillsammans i tretton år, nyss firade vi tioårig bröllopsdag, så nu berättar jag något som hände för länge sedan, och hur bra det blev!).

Innan hade pojkvännerna avlöst varandra. När den ena årslånga relationen höll på att ta slut dök alltid någon ny upp. Men när jag började med Reiki upphörde flytet.

Anledning 1 – önska in det

Efter det senaste uppbrottet tog det ett halvår innan jag upptäckte att någon ny relation inte skulle dyka upp. Så jag gjorde en vision board. Gick in i mig själv och vaskade fram min djupaste längtan. Vad ville jag egentligen ha?

Dels gjorde jag en vision board med egenskaper jag önskade att min man skulle ha. Det var viktigt för mig att vi kunde mötas på en själslig nivå. Jag ville också att han skulle vara lugn, närvarande och ha liknande humor. Min man prickade in alla mina önskemål, utom ett. Han är född 1979, fast jag hade önskat 1977. Det jag fick var bättre än vad jag önskat.

Anledning 1 till att du sitter fast – du har inte önskat in det!

Lösning – gör en vision board!

Läs: Vision board – Varför behöver du en? >

Drömmer sig bort

PS! Detta är lite extra vanligt hos de som hållit på med Reiki ett tag. Det finns en anledning till att två kursblock i mastern handlar om attraktionslagen!

Reikin löser upp sådant som fyllt sin funktion! Den tar alltså bort vanor, beteenden och relationer som har en lägre vibration än vad vi har nu. Vår fria vilja förhindrar att nya saker kommer till oss hur som helst och när som helst! För att vi ska kunna få något som vi aldrig haft förut behöver vi aktivt välja in det! Detta gäller även positiva förändringar och win-win-lösningar.

Anledning 2 – Det är inte dags att förankra än

Jag hade en kund som hade önskat in stora fantastiska saker. Hon misströstade, för ingenting kom till henne. Hon fick varken nytt jobb, ny relation eller nya vänner. Däremot blev relationen med hennes kärnfamilj och till barnen bara bättre och bättre.

När jag gjorde en läsning för henne fick jag känslan av en fjäril.

Fjäril, metafor för utveckling.
I perioder av snabb utveckling brukar ”ingenting fastna” därför att energikroppen förändras i så snabbt tempo.

Återföddes varje morgon

Varje dag återföddes hon i en ny energimässig dräkt, vilken förändrades under dagen. Varje kväll var hon annorlunda än vad hon hade varit på morgonen. Under natten förändrades hon ytterligare.

När vi får ett nytt jobb, eller en ny relation, kommer livet att vara ”ganska samma” under en längre period.  Vi förankras. Givetvis förändras vi genom det nya, men det nya är ändå ganska givet. Det är som att kasta ankare. Vi har fortfarande rörelsefrihet, men vi cirkulerar runt ankaret.

Om hon skulle träffa kärleken på måndag morgon så skulle hon träffa en ny kärlek på tisdagen, ännu en ny på onsdagen och så vidare. Ett slöseri med tid och energi tycker energikroppen som (i detta läge) hellre vill lägga all tid på den egna utvecklingen. I tider av snabb utveckling kan därför förankrande inslag lysa med sin frånvaro. Kärleken/jobbet/bönesvaret kommer när det är dags att förankra. Varken förr eller senare.

Anledning 2 till att saker inte kommer – det är inte dags att förankra än!

Lösning – Fortsätt utvecklas i lugn och ro. 

PS! Det finns ingenting som är mer förankrande än att få barn! Ett barn förankrar motsvarande sju generationer framåt! Barn kommer alltid i perfekt timing.

Par med ankare
En relation utvecklar en i vissa områden, samtidigt förankrar den en i just dessa områden. Vi behöver vara redo att förankras för att relationen ska kunna komma till oss..

Anledning 3 – Timingen är fel

Om du vill odla egna jordgubbar finns det en tidpunkt där det är speciellt fördelaktigt att plantera. Det är i maj/juni. I september är det inte lika fördelaktigt, inte heller i december.

När något kommer till dig gör det alltid det i perfekt timing. Du behöver både tid och kapacitet att ta emot det du önskat. Det kan även finnas fler personer som behöver vara delaktiga, vilka även de behöver ha perfekt timing.

Anledning 3 till att du sitter fast– Timingen är fel

Lösning – Ta vara på tiden, förbered dig. Du kanske har något inre motstånd som du kan lösa upp (vilket gör dig redo när det väl kommer) 

Läs: Låt inte rastlösheten lura dig – Bakmetaforen >

Anledning 4 – det finns ett motstånd

Den fjärde anledningen är kanske den som man pratar mest om. Man säger att man vill ha något, men i det omedvetna finns det delar som säger ”nej, tack!

Min kund längtade efter ett annat boende. Egentligen hade kunden det ganska bra, men hen längtade efter något annat. Ett hus på landet skulle passa henne perfekt! Ingenting dök upp. Alltid var det något som det föll på.

Kunden kunde se många fördelar med det nya boendet. En lugnare miljö. Vackrare utsikt. Gräsmatta på gården. Möjlighet att odla. Plats att umgås med släkt och vänner.

Samtidigt fanns det orosmoment. Många pratade om hur mycket jobb det var med eget hus. Kunde/ville hen verkligen lägga så mycket energi på boendet? Skulle hen klara av det praktiska med hus? När snön kom, skulle hen känna sig isolerad? Sanningen var att hen inte var riktigt säker på att ett hus på landet var det rätta. Dessutom hade hen det ju ganska bra som hen hade det. Behövde hen verkligen flytta?

Läs: Om drömmen inte kommer >

Tillräckligt lätt motstånd

Man behöver inte vara hundraprocentigt fri från motstånd för att kunna manifestera. Det räcker med att man är tillräckligt öppen för att kunna gå vidare. Känner man tillit, såsom: ”jag vet att jag kan lösa problem i takt med att de dyker upp, även om jag inte stött på dem tidigare” är man i mål.

Däremot kan man stöpa ett framgångsrikt projekt genom att hänga upp sig i en detalj, eller ett problem. 99% kan tala till ens fördel, men den där sista 1%  kan vara orubblig. Och då faller önskan bort. Ett motstånd kan blockera mer än vad vi kan föreställa oss.

Anledning 4 till att du sitter fast – det finns ett motstånd

Lösning: Om du skickat ut en önskan kommer livet alltid leda dig till det du önskat. Livet vill belysa motståndet, så att du kan hitta nya mindset och alternativa vägar. Ta vara på bönesvaret. När du hör dig tänka ”det där vill jag absolut inte ha” stanna inte i motståndet. Skifta istället perspektiv: ”Vad vill jag ha istället?

Fick du hjälp av denna text – dela den till andra som sitter fast

Vill du ha hjälp att komma vidare? Boka vägledning!

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x