Sök

Läsning – kollektivt just nu

Varje dag drar jag änglakort för dagen. Jag tycker det är intressant att se vad korten säger. Ibland säger de saker jag hoppas på. Andra gånger säger de att energin för dagen är något annat än vad jag hade föredragit. Idag drar jag en sån kort läsning (ett kort, fast jag kör den med två lekar) för det kollektiva just nu.

Tema: Support, Insikter

Kortet insikter burkar symbolisera en tid av att ”pusselbitarna faller på plats”. Kortet brukar komma när man gått runt och funderat under en period. När det varit mycket, men man kanske inte riktigt vet vad det där ”mycket” består utav. Det har bara varit mycket känslor och tankar. Nu faller polletten äntligen ned.  

Support påminner en om flera saker. Det viktigaste är att livet kommer att hjälpa en. Även om den där polletten som föll på plats sa något som man inte vet hur man ska göra, kommer livets osynliga krafter att finnas där vid ens sida. Det kommer inte bara att lösa sig. Det kommer att bli riktigt bra. När eleven är redo kommer läraren. Man behöver inte ha lösningen redan innan frågan är ställd. När frågan ställs kommer också svaret. 

Var öppen för att ta emot hjälp, oavsett hur den kommer. Det kan vara idéer som du kommer på som du kan genomföra själv. Det kan vara idéer som andra kommer med, som hjälper dig också. Det kan också vara så att andra gärna hade kommit till din undsättning för att hjälpa dig, du behöver bara be om hjälp. (Detta gäller även de osynliga krafterna, din fria vilja gör att dina skyddsänglar inte kan hjälpa dig – om du inte ber om hjälp det vill säga).

Min tolkning

Vad betyder då de här två korten för det kollektiva just nu? Jag undrar om det inte är nästa fas som börjar göra sig gällande!?

När man tvingas in i en ofrivillig förändring (nu har jag backat bandet och pratar om pandemin) brukar förändringen vara så länge att man vänjer sig med det nya. Korta förändringar (en månad eller två) är inte tillräckligt för att skapa nya beteenden. Det tar år.

Efter den ofrivilliga förändringen släppt sitt grepp (nu pratar jag om i våras när restriktionerna släppte) brukar man ha ett uppdämt behov och göra allt som man inte fått göra!

Och nu verkar vi kliva in i den tredje fasen (den man egentligen är ute efter när man börjar förändringen). Jag kallar den ”plocka-russinen-ur kakan” fasen.

I plocka-russinen-ur-kakan-fasen tar man det bästa från den samlade erfarenheten.

Man tar vara på det som var bra innan den ofrivillige förändringen, men det fanns faktiskt några saker som var bra i förändringen också. De tar man också till sig.

Nu börjar man göra varaktiga förändringar utifrån de uppdaterade preferenserna. Man behåller guldkornen (och släpper taget om resten).

Tips

Jag gissar att det kan bli en hel del spänning i vissa relationer, därför att människor är inte längre som de alltid har varit. Här är det viktigt att man är generös (och ärlig) och delar med sig av sina tankar och funderingar. För den andra (motpartnern) har inte en susning om vad man tycker nu. Det kan ju vara nog så komplicerat att känna det själv.

TIPS! När du berättar om det du känner och tänker, sätt gärna det du berättar i ett sammanhang.

Istället för: ”Jag måste få vara hemma i sommar.” förklara hur och varför:

”Nu under pandemin och vi var tvungen att vara isolerade hemma upptäckte jag att det faktiskt är ganska skönt med egentid. Jag vill gärna åka och hälsa på dina släktingar i sommar, men jag vi kanske kan vara där lite kortare tid än tidigare? Eller vill du vi ska välja bort något annat så vi kan vara lika länge hos dina släktingar? Oavsett så vill jag åtminstone ha två hela semesterveckor hemma där vi kan få pyssla hemma. Vad tycker du? ”

Vad tror du att de här korten berättar om den kollektiva energin just nu?

De lekar jag använt är:

Vill du ha en egen läsning?

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Stina
Stina
2 years ago

Bara för att vi ”får” resa igen, bara för det blir normen att göra det igen. Alla pratar om resa, helst utomlands igen för att man kan, kollektivt styre åter av flödet vad andra vill och ska, förväntningar av andra att man ska. Jag blir tvärtom, känner lugnet tilliten och bara är. Längtar ut i skogen. Tystnaden och fåglarnas kvitter, laga mat över öppen eld och bara vara. Jorda mig och lyssna på mina tankar. Det är semester. Vi har åter glömt bort att bara vara. Såsom vi var under pandemin. Då var det okej, men nu resa igen… nä ….

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x