Sök

150 000 visningar

För någon dag sedan räknade jag samman visningarna här i bloggen, på Reikiportalen och på Youtube. Kom upp i svindlande 150 000 visningar.

Alltså wow!

Tack alla ni som hör av er och berättar hur mycket mina ord betyder för er. Är så tacksam.

Jag tänkte berätta en hemlighet

År 2017 sedan funderade jag på att lägga ned…

När jag fick vår son var hamnade jag i en slags livskris. Det handlade inte om honom och föräldraskapet, utan mitt företagande. Fram till den punkten hade jag (som alla som intresserar sig av terapi på något sätt) hållit på med Reiki mycket för min egen skull. Det fanns frågor som jag behövde få svar på. Det fanns andliga sår som jag behövde läka.

Innan mammaledigheten hade jag fått testa ALLT jag kunde komma på i ramen för min verksamhet! Jag hade föreläst på allt ifrån ”stora” scener (lärarförbundets mässa med 100 personer i föreläsningssalen), till udda platser ”Rismyrliden” till hemma vid köksbordet när en kund sammankallade sina vänner och anlitade mig för heldag med behandlingar och föreläsningar. Jag (och en kollega) hade haft föreläsningar varannan vecka i vår lokal.

Jag hade haft fyra olika lokaler, varit inhyrd och haft min egen lokal (med inhyrda terapeuter). Hade haft anställda. Haft egen shop. Jag hade gett ut min egen bok. Jag hade varit på arbetsplats och gett personalfriskvård liksom gjort avläsningar på mässor. Jag hade träffat (och jobbat med) de skickligaste terapeuterna.

Allt jag hade kunnat hitta på (och lite därtill) hade jag testat.

Och mitt eget helande hade gett mig mer än vad jag någonsin kunnat drömma om. Livet var roligare än vad jag någonsin trott varit möjligt…

Men jag hade inga visioner längre. Alla drömmar var uppfyllda. Och dessutom hade jag fått det jag hade helats för… Behovet var mättat. Jag hade fortfarande behandlingar varannan lördag, men det kändes som jag extrajobbade på mitt eget bolag. Att bara gå till jobbet och ge behandlingar, men inte ha en större plan, kändes märkligt och ohållbart i längden. Även om kunderna älskade behandlingarna.

Skulle jag lägga ned?

Välja tillbaka

Det finns en eldceremoni i vilket man lägger ALLT på elden. Man släpper taget om både det man vill ha och det man vill bli av med för att välja tillbaka det som är riktigt viktigt.  (PS! Har gjort en sån här guidning till dig som har konto på Reikiportalen: Lägg den på elden – (reikiportalen.se)

Och så blev det.

Det gick inte särskilt snabbt (känns som det tog hela mammaledigheten). Men gradvis valde jag tillbaka sak efter sak.

  • Faktum är att jag gillade den andliga branschen. Det var intressanta frågor, och man hanterade dem på ett spännande sätt. Mina finaste vänner, och mest spännande möten, hade kommit just ifrån mitt yrke. Jag ville nog stanna kvar i branschen.
  • Jag upptäckte att jag var unik i branschen. Vi har alla hjärtefrågor som drivkraft när vi driver verksamhet, det är så det är och måste vara. Det gör att man inte kan byta ut en företagare mot en annan, de kommer inte att jobba för samma sak. Snart blev det uppenbart att ingen annan verkade ha hjärtat i samma frågor som jag. Om jag inte fanns och tog plats i branschen skulle denna del slockna helt. Detta gjorde att jag kände styrkan både i min röst och mitt arbete. Lilla jag kunde göra påtaglig skillnad. Så jag ville stanna kvar i branschen.
  • Tiden var rätt för ”mina frågor”. Jag hade alltid sagt: ”Jag är glad om jag får se den förlorade pusselbiten komma in i vården under min livstid.” En affärscoach gjorde mig medveten om att tiderna förändrats. Det kanske inte handlade om när jag var 70+, utan NU! Medan jag var 40+. Och denna resa ville jag vara med i!  Så jag ville stanna kvar i branschen.

Så jag valde tillbaka min bransch. Denna gång var jag helt fri från tvivel.

Men visionen, vad skulle jag jobba med?

Detta tog faktiskt ännu fler år att se (och jag tror inte ens jag fått se en bråkdel än)

Öppnade nya dörrar

Man kan bara vara intuitiv i områden som man känner till väl, så jag var oförmögen att se något annat än det jag redan hade förverkligat.

Så livet började ge mig nya färdigheter. Jag knäckte säljkoden. Började flera affärs- och coachutbildningar (vilka påtagligt skilde sig från de utbildningar jag fått via min akademiska examen). Gick med i BNI och började affärsnätverka. Började skriva krönikor på temat norrländs feelgood. (32 stycken blev det)

Det blev en Reikiportal. Spelade in ljudbok. Började med digitala föreläsningar och sedan youtuba. Arrangerat och varit moderator i Reikikonferens för Reikiforskning. Blev delegat från Sverige in i den Europeiska Reikiorganisationen. Skrev artiklar om Reiki och den nya forskning som kommit från olika platser i värden… Haft workshops för elitfotbollsspelare.

Höll kurser tillsammans med andra. Mötte mina sista stora rädslor (tror jag mött alla mina rädslor under mina år i helandet).   

Och jäsiken var det har varit mental träning! Vill man ha något man aldrig haft förut behöver man be om det och bjuda in det, det kommer INTE automatiskt.

De senaste två åren har i princip BARA handlat om att hålla tankarna i schack!

18 år i branschen, och mer hungrig än någonsin

Nu höst firar jag 18 år som företagare! 18 år?!

Är så ivrig och förväntansfull, den där tomheten jag hade när jag valde tillbaka mitt yrke är långt borta… Jag är mer hungrig än någonsin. Jag är också oändligt tacksam för den resa jag redan gjort, den gör att jag nu är inne i ”fortsättningskursen” och kan göra uppdrag som bara visar sig för såna som har gedigen erfarenhet.

När jag räknade samman statistiken (ja, jag gör det sällan) upptäckte jag att det jag gör är till nytta för väldigt många personer. Förra gången jag räknade (ungefär för ett år sedan) handlade det om hisnande 60 000 gånger jag kunnat hjälpa.

Den här gången hade det ökat till 150 000 gånger. Detta enbart i mina egna kanaler (inte räknat med behandlingar, reikibooster och kursdeltagare). Och sedan jag fick min nya hemsida år 2020 (efter den förra kraschade, det var läge för helt nya tag)

Viktigaste lärdomen

Om du skulle göra resan igen, vad skulle du göra annorlunda?

Jag skulle ha NJUTIT mer! Det fanns så mycket utrymme till att njuta av resan som jag missade.

Och nu?

Längtar faktiskt efter en hobby?! Ser framemot en fritidssysselsättning som ger något bortom jobbet. Detta skiljer sig mot förr så alla mina hobbyes alltid råkade ligga inom mitt verksamhetsområde.

Här hittar du mig!

Vill du höra mer kan du lyssna på mig när jag gästpoddar:

Poddar

Andliga klubben med Maria Dupal

Healing med Anna-Sofia Giese Vesterlund

Kvartalsläsning april-juni

Andlighet med Jonas Pils

Reiki, healing, intuition och entreprenörskap

Artiklar

Free

Här är min artikel om min egen Anglic-Reiki-resa och hur Angelic Reikin kom till Sverige.

Förenade Reikiförbundet i Sverige

Här är artiklarna om senaste Reikiforskningen jag skrivit åt förenade Reikiförbundet i Sverige.

Företagande

Tio olika artiklar om företagande hittar du på företagande.se

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x