Sök

Utan ägg blir det pannkaka av pannkakan

På den här sidan kan du framförallt läsa om Reiki och hur du använder dig av livsenergi, men det finns fler viktiga delar i helandet.

I matlagning har vi upptäckt att det inte räcker med en ingrediens för att skapa en fulländad måltid. Vi behöver flera olika ingredienser.

Men det går inte riktigt att blanda de där ingredienserna hur som helst. Det krävs relativt exakta mängder för att det ske bli bra.

Ta pannkaka/plättar som exempel.

Jag brukar göra receptet som har 3-3-3

1-2 ägg

Lite salt

3 dl vetemjöl som vispas med 3 dl mjölk

Och sedan ytterligare 3 dl mjölk

Om man blandar i allt på en gång blir det svårt att få slätt, så knepet är att ta hälften av vätskan och vispa först, innan man tillsätter resten av vätskan.

3 funkar bara på vetemjöl och mjölk

3 är min minneslek för att komma ihåg proportionerna på vetemjöl och mjölk. Det funkar med 1 också… 1 dl vetemjöl som vispas med 1 dl mjölk. Och sedan ytterligare 1 dl mjölk.

Eller 5 om man ska göra en ugnspannkaka (men då kan man också tillsätta 2 tsk bakpulver och öka till 5 ägg). 5 dl vetemjöl som vispas med 5 dl mjölk. Och sedan ytterligare 5 dl mjölk

3 funkar inte på salt. Jag hade inte velat äta pannkakor/plättar som hade 3 dl salt.

Varför detta i en blogg som handlar om livsenergi och själar som sjunger?

Nu kanske du frågar dig varför det är ett matrecept i en blogg som handlar om livsenergi och själar som sjunger. Därför det är en viktig påminnelse.

Någon behöver bli riktigt skicklig på livsenergi

Många gånger har jag fått frågan: ”Håller du på med massage också?”

Det gör jag inte.

Anledningen är enkel.

Jag känner flera riktigt skickliga massörer. Men jag känner inte lika många som är en fena på livsenergi.

Mitt hjärta har slagit för Reikin redan innan jag kom i kontakt med den. Dessutom finns det inget som intresserar mig mer än att meningen med jordelivet och anledningen till att vi är här.

Så jag känner kallelsen. Jag fortsätter gärna och lägger med lätthet (ytterligare) 10 000 timmar i höga energier för att förkovra mina färdigheter.

Jag är inte intresserad av att bli en halvdan massör. Inte heller kostrådgivare, personlig tränare eller kiropraktor. Istället ser jag framemot att bli en healer i världsklass.

Men bara för att jag skriver om Reiki betyder inte att Reiki är den enda vägen till helande!

Passande recept

När vi helas finns det flera olika ingredienser som behöver vara inblandade.

Ingredienserna är:

 • Tillit till kroppens självläkande krafter
 • Tillit till att det går att läka
 • Villighet att testa nya mindset och släppa taget om sådant som inte längre tjänar en.
 • Livsenergi och flöde i kroppen
 • Rörelse och cirkulation i kroppen
 • Rätt näring (kost & mindset)
 • Och ibland är den även läkemedel & medicin som kan hjälpa kroppen ur det akuta läget

Vilka mängder ingredienserna ska fördelars på beror förstås på vad vi vill skapa. Och vilka förutsättningar vi har.

Det ”enda” som skiljer pannkaka från sockerkaka är socker.

Det ”enda” som skiljer trolldeg från pannkaka är salt.

Och kastar du in en liter vatten så skiter sig allt…

Det gäller att testa sig fram. Och inte ge upp bara för att det ”inte räckte” med en ingrediens… Det är som att bli vältränad. Det är svårt att bli vältränad utan att träna, men formen visar sig först när man även tar tag i kosten.

Cellminnen från tidigare misslyckad läkning

I den andliga världen finns det förvånansvärt många smärtfyllda cellminnen om misslyckad läkning. Och det är inte så konstigt.

Helande energier har funnits sedan människan kom till jorden. Helande energier är bra, men nog har antibiotika, gips för brutna ben & hjärttransplantationer också en plats i helandet. Om våra celler minns alla gånger vi ”bara” haft tillgång till helandet när vi stått inför sådant som idag går att åtgärda med akutkirurgi så är det inte konstigt om vi innerst inne undrar om helandet verkligen kommer hjälpa. Det är ju bara en ingrediens av många!

Den förlorade pusselbiten

Den västerländska medicinen sägs ha börjat genom att studera muskler och ”maskineri” hos avlidna kroppar. Och detta har varit bra. Det har varit ett sätt att förstå hur allt är uppbyggt.

Men en avliden kropp saknar något viktigt. Livskraften.

”Maskineriet” är också en ingrediens. Men bara en ingrediens.

Tankar som främjar helande

Jag har tänkt ”jag mår bra, jag är frisk” och kunnat gå till jobbet – i flera veckor – med körtelfeber. Tankekraften höll borta sjukdomen, men inte blev jag frisk i alla fall. Istället knäckte jag kroppens immunförsvar. Det tog åratal att återhämta mig. Så jag har bevisat för mig själv vad tankekraften kan göra, men den har åter bara varit en ingrediens. Den behöver användas på lämpligt sätt för att komma till sin rätt.

På samma sätt har mitt eget inre motstånd satt fler käppar i hjulet för mig än något annat. Att få tankarna att främja helandet har varit oerhört viktigt, men åter. Det är bara en ingrediens.

Så det är inte konstigt att många tycker att helande är utmanande. De har inte fått till receptet än. Alla börjar vi med den del som vi har störst dragning till just nu.

Det är inte heller konstigt att det finns personer, i alla branscher, som är övertygad om att deras grej är det enda som är viktigt. Så känns det när man har som livsuppgift att undersöka en av ingredienserna. Man måste ju förstå vad man har att göra med.

Smärtminnen på helande

Det är vanligt (även i den andliga världen) att ha cellminnen på helande. Dessa minnen kan utgöra ett inre motstånd som begränsar tilliten och sätter käppar i hjulet på en. Man kanske gasar och känner att man är på rätt väg, men man har samtidigt handbromsen i.

Det finns ofta cellminnen om att vara besvikna på helandets kapacitet. Det finns också minnen av att bli bränd på bål för att utöva helande, eller ens vara lite annorlunda. Den andliga tron kan också rubbas när vi känner att vi blir fråntagna något som är viktigt för oss.

Smärtminnen ge:

 • Skepsis för osynliga krafter och helande (trots att man är uppenbart medial)
 • Övertro till medicin & läkemedel (om inte 100 % av en ingrediens fungerade måste väl 100 % av en annan ingrediens göra det, eller?)
 • Rädsla för läkare och auktoriteter. Troligen har man fått råd som inte funkade så bra.
 • Rädsla för att använda helandet så att andra ser det.

Lösa upp smärtminnen

För den som vill lösa upp smärtminnen är Angelic Reiki och dess multidimensionella helande (genom alla inkarnationer, dimensioner och parallella verkligheter) extra verkningssam.

Ett sådant helande kan du få om du har konto i Reikiportalen. Då lyssnar du på: Lös upp det jobbiga i minnet – (reikiportalen.se)

Om det inte är dags att läka ut riktigt än kommer Reikienergin fungera som diskmedel när du lägger disken i blöt. Den löser upp förhårdnader och smärtor, så det blir lättare att se vad som verkligen hände.

Om och när det är dags att se vad som hände kommer cellminnen att bubbla till ytan. Det kan visa sig som drömmar eller känslor. I detta läge kan en regression vara en viktig nyckel för att komma vidare…

När du fått se minnet genom regressionen (eller på annat sätt) fortsätter du med guidningen tills du inte behöver den lägre (glömmer bort den). Lös upp det jobbiga i minnet – (reikiportalen.se). Kanske vill du också använda bonusen i den här: Kapa energiband med (hjälp av) Ärkeängel Michael – (reikiportalen.se)

Vill du höra om hur jag löste upp cellminnet av auktoriteter? >

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x