Sök

Hur kan en influensa få hela världen att stanna upp?

Denna text publicerades första gången i mars 2020. Det var denna sidas mest lästa inlägg. Nu när restriktionerna för Covid -19 ökar publicerar vi den igen.

Covid-19 är inte den första viruspandemin. Men det är det första virus som tömt flygplatser från folk och ställt in evenemang för fler än 500 personer. Hur kan det vara så?

Kommer du ihåg hypen inför 2012 när världen skulle gå under? Tänk om jag sa att det verkligen hände? Fast det var inte exakt år 2012. Det handlade om ett förlopp på över 70 år. Och det är nu, 2020, som vi börjar märka effekten av den.

Naturens utveckling har alltid gått i cykler, ungefär som året består av en vår, sommar, höst och vinter. I slutet av varje årstid kommer en utfasning där den nuvarande årstiden kliver åt sidan så att den nya årstiden kan komma fram. På samma sätt finns det olika faser som vi människor går igenom. Skiften kommer inte nyckfullt och plötsligt. Det handlar snarare om en förändring som varit pågående under en lång tid.

Mayakalendern tar slut – den nya tidsåldern börjar

På ett årsmöte med förenade Reikiförbundet i Sverige fick jag år 2011 förmånen att lyssna på en av lärjungarna till den ledande Mayakalender-forskaren Karl-Johan Calleman. Han berättade att de gamla strukturerna skulle falla sönder, så att de nya strukturerna skulle ta dess plats. Vi skulle gå ifrån fiskarnas tidsålder in i vattumannens tidsålder. Alla tecken visade att detta var på gång.

Men det var ingen som visste exakt när den nya tidsåldern skulle börja. År 2012 var ett antagande. Men på samma sätt som all snö inte kan försvinna från den ena dagen till den andra (jag bor i Norrland, vi har snö på vintern) kommer inte våren att uppenbara sig ifrån ingenstans exakt den 14:e april år 2020. Mayakalenderns slut handlade om ett gradvis skifte som skulle ta 70 år! Jag skulle vilja påstå att det som händer nu har varit på gång ända sedan hippierörelsen på 1960-talet och man började sjunga om Age of the aquarius (vattumannens tidsålder).

Efter 2012 har jag inte hört någon som pratat om Mayakalendern längre. Istället pratar man om den femte dimensionen. Det handlar om samma skeende, man har ”bara” olika namn på det.

Först när vi är redo

När jag upptäckte det här blev jag både förvånad och fascinerad. Det finns säkerhetsnivåer för när vi kan rasa och nå botten. Vi kan enbart nå botten när vi har fått tillräckligt mycket kunskap (eller ledtrådar till kunskap) för att kunna ta oss upp igen. Det är därför vissa kan vara envisa till absurdum utan att nå botten. Än kan de inte rasa, för än har de inte fått den kunskap som gör att de kan ta sig upp igen.

Botten är förresten en ganska bra plats.  Där finns fast mark under fötterna som vi kan ta spjärn emot. Dessutom är vi modiga. Vi har inte längre något att förlora. Vi har redan tappat allt…

Förstoringsglas över jorden
En ”liten sak” kan plötsligt uppta hela vårt synfält, för att vi ska förstå det!

Livet zoomar in för att vi ska fatta

När vi är redo för förändring kommer livet att zooma in en skitsak och göra den så stor att den upptar hela vårt synfält. Något litet, troligen också något välbekant som hänt flera gånger tidigare, kommer plötsligt att få ENORMA proportioner. Snacka om att göra en höna av en fjäder.

När livet zoomar in på detta sätt är det vår kallelse. Nu MÅSTE vi ta tag i det. Det går inte att låta saken bero längre.

Vi har redan börjat vårt arbete med att skapa en hållbar jord

När en influensa lamslår en hel värld handlar det inte om en influensa. Det handlar inte ens om kollektiv rädsla. Vi har inte ens sett en bråkdel av dess effekt än.

Har du hört att vi människor lever över våra tillgångar? Att vi förbrukat hela årets tillgångar lagom till augusti? Det handlar inte om att vi överförbrukar någon småsak och köper en tröja som vi inte har råd med. Hela vårt moderna samhälle bygger på en överkonsumtion. Idag kan du knappt gå in i en affär utan att bli erbjuden att handla på kredit.  

All miljömedvetenhet som kommit det senaste året har varit ovärderlig. Vi har minskat på mängden plastpåsar, minskat på köttkonsumtionen och handlat allt mer second hand. Men dessa små positiva förändringar har inte varit tillräckliga för att vända utvecklingen. De har dock varit viktiga nycklar. Utan den begynnande kollektiva miljömedvetenheten och Greta hade det som sker nu aldrig kunnat hända. Vi har redan fått ledtrådar om hur vi ska ta oss upp igen! Är det nu som 6 timmars arbetsdag kommer att komma på agendan? Och tekniken verkligen kommer till sin rätt…

Tycker du att julhysterin är överdriven?

Julhandeln 2020 kommer att innebära något helt nytt. Det är nu, under våren 2020, som produktionen av våra julklappar sker. Produktionsstoppet innebär att handlarna inte får några saker att sälja. Nu handlar det inte längre om att vi konsumenter behöver besinna oss i butiker som andas överflöd. Det kommer inte längre att finnas saker att köpa. Och det är nog tur det, för hur många verksamheter klarar sig utan det intäktsbortfall som nu sker med det ena inställda evenemanget efter det andra? Statistiska centralbyrån kommer att visa på anmärkningsvärda siffror i år.

Två små män tar vara på kärnan
Vi vill ta vara på kärnan, det viktigaste… Och förnya resten!

De gamla strukturerna raseras, så att vi kan bygga en ny värld på nya grunder

Covid-19 handlar inte om en pandemi som lämnar barn oskadda men dödar gamla och sjuka. Viruset slår ut hela världsekonomin! Alla gamla strukturer rasar, likt ett korthus. SÅ ATT VI KAN BYGGA EN NY, HÅLLBAR VÄRLD! Detta är något som många längtar efter. Många har känt panik när de känt att de levt i en bubbla, men inte kunnat ta sig ur den.

Vad ska du göra?

Du har en mycket viktig uppgift i denna förändringstid. Javisst ska du ha is i magen och lugn. Men din uppgift är viktigare än så.

Det är nu du ska önska! Det är nu du ska önska in den värld du längtar efter.

Din uppgift är att lägga din energi på sådant som är viktigt för dig! Familj. Hälsa. Vänner. Roliga saker. Detta är stommarna i den nya världen. Det riktigt viktiga ska vara i centrum. Allt annat får följa detta. Istället för nu, där det varit tillväxten som legat i centrum.

För ärligt talat… Hur kan man kan bli förvånad över att man ”plötsligt” kollektivt lever över sina tillgångar om man säger åt var och varenda medborgare att de alltid ska öka gentemot förra året? Resurser kan inte magiskt uppstå ifrån luften. Energi kan endast ombildas, inte magiskt uppenbara sig och inte försvinna. Om vi ökar med 4% varje år, var ska den ökningen komma ifrån?

Hjälp dina kunder att hjälpa sig själv

Om du är företagare har du en än viktigare uppgift. Det är nu som du kan skapa en verksamhet som är miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbar. Det kommer att finnas oändliga möjligheter, och det är du – som tränat dig i mod, uthållighet, kreativitet och intuition – som kommer att se dessa ännu osynliga möjligheter. Här finns en guldgruva, men en annan slags guldgruva än vad vi sett förr… Du kan behöva vara flexibel.

Du har en plats i den nya tiden

Genom tiderna har alla stora förändringar inneburit en förflyttning av resurser – men alla har fått hänga med. Vet att du har en plats i den nya tiden.

Och du som är ljusbärare: Kom ihåg att alla inte förstått det du förstår. Var generös med din kärlek och ditt lugn. Var den ledare du är kallad för att vara. Du har alltid varit viktig, men det är nu som du verkligen behövs! Du har trampat fotspår så att andra kan följa dem.

Få avslappning med den nya tidens teknik

Gör en Känslomässig storstädning!

Tips: Vill du få klarhet varje söndag? Anmäl dig till nyhetsbrevet Söndags-Reiki. Länk längre ned på sidan…

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Kommer du ihåg läsningen INNAN restriktionerna? Den om den nya tiden? […]

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x