Sök

”Röstcoachning” med Morgan Alling

Att spela in en ljudbok är något helt annat än att spela in en guidad Reiki – eller att ens läsa en bok. Efter tre dagar med inspelningar och ljudredigeringar har jag upptäckt att jag läser som jag sjunger. Jag betonar orden i samma mening olika, och har en tendens att tappa kraft i slutet av meningen. ”Det har blir ju inte bra!” tänkte jag igår. Jag måste göra något.

Mitt inre påminde mig om min längtan.

”Du har alltid drömt om att läsa in dina egna ljudböcker – och det gör du ju nu!”

Jajemen! Det är sant! Nu läser jag ju in dem!

”MEN, har du någon gång drömt om att bli en professionell ljudboksinspelare?”

Ops?! Nej, det har jag ju inte? Målet har alltid varit ATT göra det. Inte riktig HUR DET SKA BLI.

Så jag höjde ribban. Önskade in om att bli en professionell ljudboksinspelare.

Bönesvaret kom redan samma kväll.

Jaså, är det så man gör?

Jag låg i sängen sövde min son. Vi brukar högläsa böcker, men sonen somnar inte av dem. Han blir så engagerad att han håller sig vaken. Ljudböcker är en annan sak. De gör att sonen har något att lyssna på medan vi blundar och slappnar av.

Supercharlie är ju alltid rolig att lyssna på. Camilla Läckberg skriver verkligen ljuvliga barnböcker, de är roliga och välskrivna. Inläsaren Morgan Alling gör dessutom ett fantastiskt jobb! Han om någon är ett proffs.

Då hörde jag det. Hur han läser. Han har tempo och driv igenom meningarna och markerar alltid sista ordet i meningen. Detta gör det lätt att hänga med.

Att jämföra med mig… Som svävar ur (så passa att man glömt vad meningen handlar om) och nästan viskar på slutet.

Idag vaknade jag inspirerad. Jag hade tänkt att läsa in sista kapitlet (så att jag inte tappar kraft mot slutet). Varför inte testa det nya sättet att läsa? Om det nu funkar (tänk om det skulle göra det, hurra hurra) så kan jag ju deleta bort det jag redan gjort? Än är det bara en 5 tillfällen som ryker, så det är ganska lätt att ta igen.

Häftigt att få lära sig något nytt! Jag är ju ändå 40 år gammal. Vem hade kunnat gissa att jag skulle behöva lära mig ett nytt sätt att läsa böcker? Jag har ju ”bara” läst på liknande sätt sedan jag var 7….

Har du behövt göra förändringar i röst eller berättartempo för att det ska vara lättare att förstå dig?

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x