Sök

När idéerna lyser med sin frånvaro

I över ett år har jag haft idé-torka, så här kom jag igenom den. Tips för den som känner att något väntar runt hörnet.

Om du kan föreställa dig det kan du skapa det, men vad händer när du inte har idéerna? Just nu känns det som pusselbitarna faller på plats på ett sätt som de aldrig gjort förut, men det hade inte hänt om jag inte anammat processen. Vill du veta mer?

Senaste året har jag haft idétorka både i Reikiportalen och Inner Peace. Jag har känt att de har gått ihop för mycket, att det blir ett flöde istället för två. Det har förstås hänt saker i båda områderna. Reikiportalen har blivit allt mer etablerad. Så tacksam för alla som hör av sig och berättar hur mycket guidningarna ger. Även bloggen har fått mycket uppmärksamhet.

Ibland har jag tänkt: Ska jag slå dem samman? En fb? En insta? Ett nyhetsbrev? Men något har legat och stretat emot. Skilj dem åt ett tag till…

Erfarenheten

Tack vare min erfarenhet som skribent har jag lärt mig att känna igen hur det känns när timingen är rätt, när man är i klarhet, gentemot när man inte har rätt information. Det har förstås drivit mig till vansinne att jag inte varit där än, men jag har ändå klarat av att hålla lugnet. När det är rätt kan det gå snabbt. Att jobba hårt utan att ha alla pusselbitar på plats innebär ofta tidsslöseri och omjobb. Det har jag lärt mig den hårda vägen.

Tagit vara på varenda dörr som öppnats

Då jag känt att min fantasi inte räcker till har jag helhjärtat klivit in i alla möjligheter som kommit in i min väg. Även om jag inte känt att det är hundraprocent rätt så har jag tagit allt så långt jag bara kunnat. Aldrig tidigare har jag lagt så mycket pengar på utbildningar som jag gjort förra året.

Allt för att kunna tänka större och bredare.

Följt idéerna

När jag fick idén om adventskalendern förra året tänkte jag: ”Kommer jag att kunna leverera 24 filmer, är det ens möjligt?” ”Gör inte det!” avrådde min affärsutvecklare mig. ”Du slösar bara bort din tid.”

Men jag gjorde det! Och fick 50-350 lyssningar per film. Otroligt. Tack alla som tittat!

Okej, det gick, men det var lite väl intensivt… Så jag testade ett annat format. Skar ned. Gjorde en kursplattform för att det skulle vara lättare att hänga med.

Och gick också bra. 50-350 lyssningar blev det nu också.

Så jag gjorde en till, ännu mer light.

¨

Och samma trogna lyssnarskara… 50-350 lyssningar…

Kursplattformen fanns där, men

Vipps hade jag gjort något jag längtat efter i flera år. Jag genom mitt youtbande hade jag nu fått till en digital kursplattform!!! Om du bara visste hur mycket jag längtat, och hur många ingångar jag haft! Men tack vare adventskalendern var det något som lossnade… det fanns där en lätthet som aldrig funnits där förut.

Men, för det finns alltid ett men…

Hur många hittade egentligen till kursplattformen? Det var inte riktigt en anstormning.

Så jag lyckades med det jag längtat efter i tiotals år! Men strax efter skrotade jag idén.

Det funkade inte riktigt. Det var inte riktigt det folk ville ha.

(Vilken tur att jag tränat mig på att släppa taget om det jag längtar efter, annars hade jag fastnat här).

Den röda tråd som alltid funnits där…

Istället dök en ny idé upp.  Eller ny och ny. Det är samma tanke som kommit tillbaka i olika former ända sedan jag startade verksamheten!
Det är speciella tider nu, det vet alla är insatta i den andliga branschen. Upplysningen och allt var det innebär.

Det är inte första gången jag tänkt den tanken. Den har funnits där flera gånger förut.

  • Jag vill vara en av de som guidar till mental hälsa
  • Folk behöver guidning för att kunna navigera i den nya tillvaron med de höga energierna
  • Tänk en nyhetsbrev som guidar genom nuet och hjälper människor att ta vara på det flöde som är just nu…

Plötsligt började pusselbitarna falla på plats. Det ena gav det andra, vilket gav det tredje och vipps, nu när jag skissar på den nya renoveringen i Reikiportalen visar sig en klarhet som är imponerande.

För dig som varit i portalen ett tag så är det inget nytt, du känner igen dig. Men det blir ändå en helt annan tyngt när man renodlar och lyfter fram.

Jag har idéer om hur youtube ska byggas vidare. Och vad innehållet ska vara i sociala medier. Och nu, tack vare alla mina filmer, känner jag mig trygg i inspelning och framför kameran.

Har en hel del kvar… Men det kommer.

Det är såååå härligt att vara på väg.

Lycka är inte att nå sitt mål, det är att vara på väg…

Sedan väntar en liknande resa med bokförlaget (ja, du läste rätt, mina reikikursböcker kommer som vanliga böcker under våren 2024).

Så om idéerna lyser med sin frånvaro:

  • Ta vara på det du har
  • Gör hemläxan (ditt inre vet vad du ska göra just nu). Underskatta inte det som kan komma till dig när du gjort hemläxan.
  • Det du jobbar hårt för behöver inte bli något, det du lär dig på vägen kan vara hela grejen
  • Underskatta inte hur mycket du behöver ha koll på för att något ska gå med lätthet. Ge inte upp bara för att du befinner dig på en nybörjarkurs. Nya kunskaper gör att nya dörrar kan öppnas.
  • Möt rädslan, och hitta mentala lösningar. Ta sikte på lösningarna, inte det du är rädd för

Tack för du läst! Så här yvigt blir det när jag skriver av mig och tömmer hjärnan. Nu tror jag det blir Reiki en timme och sedan ledig kväll. Så jag är pigg och allert inför skrivpasset i morgon. För en av mina nycklar till framgång har varit att kunna leverera kontent dagenligen, 7 dagar i veckan. Att ”bara” komma dit har varit en resa i sig…

Anna-Sofia Giese Vesterlund
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x