Sök

Det känns inte bra?!

Denna text hittar du i Aftonbladet i tidningen Vardagslyx:

Jag har ett problem. Ett typiskt I-landsproblem. Jag borde vara nöjd. Jag har det jag behöver och lite därtill. Har hem, familj, jobb och allt det där. Men ändå. Jag känner hela tiden att jag längtar efter något annat. Varför kan jag inte uppskatta det jag har?

På Reikiportalen får användarna hjälp med något som brukar beskrivas som ett I-landsproblem. Det är vanligt förekommande och påverkar oss mer än vad vi är medvetna om.

Det handlar om två saker. Det ena är något som berättas om i psykologikurser. Det andra är något som ännu inte är vida känt.

Maslow säger att vi aldrig blir nöjd

Vi blir inte nöjd, för så fort vi får det vi vill ha höjer vi ribban. Inom psykologi kallas detta Maslows behovstrappa och den påminner oss om att vi alltid vill ha mer.

Att inte bli nöjd, utan ständigt höja ribban, är grunden för vår mänskliga utveckling. Mätta magar jagar inte.

attractive woman

… Men man kan må bra i alla fall!

Men det finns ett sätt att må bra, oavsett var vi befinner oss på behovstrappan. Det går att må bra, även om vi ”fortfarande är hungrig”. Med detta ”knep” blir det till och med lättare att ”jaga” och lyckas med det man företar sig.  

Genom att vila i den ljuvliga känslan under alla lager av tankar och känslor laddar vi batterierna. Då kommer vi i kontakt med vårt högre jag, hör vår intuition och får utrymme att tänka efter.

Berusande…

Den andra grejen är något som inte talas om i det offentliga rummet (än). Det är detta något som gör den stora skillnaden.

Tack vare Reiki blir det betydligt lättare att landa i den ljuvliga känslan i sig själv.

Reikiutövare pratar inte om det högt, men känslan är lite berusande. Det är som att ta ett glas vin…

Den forskning som sker idag i (bland annat i USA och Turkiet) sker framförallt på Reiki i extremt känslosamma förutsättningar. Vårdpersonal under covid-pandemin. Som komplement till Kemoterapi. När man fysiskt inte kan röra sig som man vill. Reikin hjälper både i det lilla och i det stora.  

Så när känslan av tacksamhet och förnöjsamhet lyser med sin frånvaro – testa att lägga in bubblande Reiki.  Den gör det lätt att slappna av.

Testa 18 minuter Känslomässig storstädning i dag >

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x