Sök

Nå stillheten under alla lager av tankar

Sjunk igenom alla lager av tankar för att hitta stillheten som alltid finns där. Fyll på krafterna i detta djupavslappnade och upprymda tillstånd.

Mjuk, omfamnande kärlek. Detta är vad du möter när du kliver in i den fullständiga avslappningen.  Känslan är oväntat fyllig, nästan lite fluffig. Ja, det känns som att sväva på rosa moln. Belöningen när du släpper alla tankar är att du får uppleva detta tillstånd.

Av någon anledning tycker många av oss att det är svårt att slappna av och kliva in i denna djupavslappnade kärleksbubbla, där den fysiska kroppen är mjuk, behaglig och varm. Vi är rädd för tomheten. Vi tror att det ligger något i Descartes uttryck ”Jag tänker, alltså finns jag” är rädd för att vi kommer att upphöra att existera i samma stund som vi inte längre tänker. Trots att vi rent logiskt förstått att detta inte är sant. Människor upplöses inte i atomer för att spårlöst försvinna från jordens yta bara för att de slutar tänka. Det är bara sockar i tvättmaskinen som har denna förmåga.

Nå stillheten under alla lager av tankar genom att ”falla igenom” och släppa taget om tankarna.

Så fungerar meditation

Jag hade läst en hel del om meditation och zenbuddism när jag en dag ramlade över en förklaringsmodell som vävde samman allt jag blivit presenterad för. Den här modellen är genialisk. När du förstått det här – då har du fattat hela grejen med meditation. Modellen kommer givetvis ifrån ett helt annat sammanhang. Men den berättar vad det innebär att ”falla igenom alla lager av tankar” och ”uppleva den fulländade känslan av kärlek.” Och till och med hur man kan använda den ”fulländade känslan av kärlek” för att läka på orsaksnivå.

Har du hört tals om Brandon Bays och boken Resan? Boken handlar om Brandons eget helade, efter det att hennes man lämnat henne för hennes bästa kompis. Och så löste hon upp en tumör, i storleken basketboll, som hon hade i sin mage genom att använda alternativa behandlingsterapier – och bland annat använda sig av denna visualiseringsteknik. Egentligen handlar tekniken inte riktigt om meditation, men meditation fungerar på samma sätt. Däremot kan de lager av känslor som man faller igenom vara av en annan natur. I meditation handlar de ofta om tankar och stress, och inte nödvändigtvis med smärtor ifrån relationer.  

Den absoluta lyckan, glädjen och stillheten vilar under alla lager av tankar. För att komma dit behöver du skapa en öppning i dina tankar…

Lager av lager av smärta, med den fullständiga kärleken inuti

Tänk dig ett hjärta som är omgivet av en cirkel. Cirkeln är omgivet av ännu en cirkel. Och ännu en cirkel. Och ännu en cirkel. Hur många cirklar beror av hur mycket man har inom sig. Vissa personer som arbetat extremt mycket med sig själv har en eller två cirklar. De flesta har många cirklar. Personer som har extremt mycket inom sig kan ha hundratals cirklar.

Varje cirkel består av ett smärtfyllt minne

Brandon Bays karma handlar om relationer. Därför bestod varje cirkel av någon slags svek i relationer. När hon slappnade av bubblade minnet av ett svek upp till ytan. ”BRA!” Sa Brandon, och skrev ned den smärtsamma scenen på ett papper. Då scenen blivit uppmärksammad kunde den släppa sitt grepp och den försvann (åtminstone tillfälligt). Hon föll igenom känslolagret och kom djupare in i sig själv.

Strax bubblade en annan smärtfylld scen upp till ytan. ”BRA!” Sa Brandon, och skrev ned den andra smärtsamma scenen på ett papper. Scenen släppte sitt grepp och den försvann (åtminstone tillfälligt). Hon föll igenom känslolagret och kom djupare in i sig själv.

Uppmärksamma – utan att känslomässigt gå in i scenen

På detta sätt lät Brandon alla smärtfyllda scener bubbla upp till ytan utan att gå i dem. Hon visste nämligen att hon, om hon skulle gå in i scenen och minnas oförrätten, skulle bli känslomässigt engagerad. Nu accepterade hon alla minnen och släppte taget om dem. För att kunna komma in i den fullständiga friden som existerar under alla tankelager.

Hon föll igenom sina smärtlager. Ett i taget. Till hon nådde hjärtat längst inuti.

Fyll på krafterna i det innersta hjärtat

Längst in, under alla smärtlager, fanns hjärtat. Hjärtat symboliserar den villkorslösa kärleken. Här fanns den fullständiga friden. Lyckan. Tacksamheten. Här fanns den fullständiga avslappningen.

I detta djupavslappnade och upprymda tillstånd kände hon att allt var bra. Hon fyllde på krafterna.

Hon stannade kvar i det innersta hjärtat så länge att hon kände sig påfylld, stark, medkännande och ändligt tacksam. Sedan tog hon fram sitt papper och började gå in i var och en av scenerna – för att möte dem ur en ny ingång.

När du vilat upp dig i den fullständiga stillheten, först då är du redo att möta de utmaningar du står inför.

Använd kärlek för att lösa upp smärtan

Påfylld av villkorslös kärlek började Brandon Bays att möta var och en av de smärtfyllda scenerna. Hade hon mött scenen utan att nå sitt inre hjärta och fylla på med kärlek hade hon fastnat i de andliga såren och blivit känslomässigt engagerad.

Nu, när hon badat i den villkorslösa kärleken, var det betydligt lättare för henne att se scenen ifrån ett annat perspektiv. Många oförrätter föll bort, för när hon fick distans till dem såg hon att de var ogrundade. Andra behövde hon hjälp för att gå in i, och då använde hon sig av lägereldsprocessen (ett inre samtal där de inblandade fick berätta sin syn på saken, för att skapa förståelse och acceptans). Läs Resan om du vill gå i processen djupare. Eller sök kontakt med personer som arbetar med att göra Resan med sina kunder.

Varför berättar jag om detta tre steg för dig? Jo, för det ÄR SÅ HÄR SOM MEDITATION FUNGERAR!

De första två stegen har en meditativ grund

Det första steget är att komma ned till det innersta hjärtat. Detta gör vi när vi mentalt släpper taget om alla tankar, känslor, smärtor som vi bär inom oss. Det är här vi faller igenom våra tanke-, känslo- och smärtlager. Vi faller igenom genom att släppa taget om det som inte är fullständig frid. Vi går överhuvudtaget inte in i det. Observera ja, men låta gå.

Det andra steget är att vila i den villkorslösa kärleken. Här fyller vi oss med ny kraft och ny energi. Ofta ser vi på oss själv och på andra med ett helt annat ljus efter det att vi vilat upp oss i kärleken. Det är oändligt mycket lättare att försonas när vi känner kärlek. Detta är det meditativa tillståndet. När du mediterar vill du sitta still så länge att du hinner igenom alla tankalager och verkligen får fylla upp krafterna i det djupavslappnade. Helst vill du uppleva denna ljuvliga känsla varje dag.

Det tredje steget består av helande på orsaksnivå

Det tredje steget är att möta alla smärtlager och lösa upp alla plågsamma scener en gång för alla! När vi gjort detta – då kommer inte denna smärta att bubbla upp längre när vi slappnar av. Då är det borta – en gång för alla. Detta är en intressant och spännande resa, vilken kan förändra vårt sätt att se på världen. Det är här som terapi, att se saker ifrån ett annat perspektiv och bönesvar kommer in.

Visste du att1: Reikienergin skapar en genväg till det djupavslappnade tillståndet. Vi hamnar nästan på en gång: i det andra steget, i den villkorslösa kärleken. Det är därför Reiki är så avslappnande

Visste du att2: Bilden i Inner Peace logga avspeglar denna resa in i sig själv?

Spana in: ”Andetaget i hjärtat” i denna Känslomässiga storstädning.

Njut av den ljuvliga känslan i att landa i dig själv. Gör en Känslomässig stortstädning.

Tips: Vill du ha klarhet varje vecka? Prenumerera på nyhetsbrevet Söndags-Reiki. Länk längre ned på sidan.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x