Sök

Med detta ”knep” blir det omöjligt att bränna ut sig

Det finns hundratals sätt att bränna ut sig, men det räcker med ett enda universalknep för att göra utbrändhet till en omöjlighet.

Det här inlägget är skrivet för mina kunder som fått tillbaka energin, men är rädd för att leva livet fullt ut då de inte vill hamna i utbrändhet igen. Inlägget avslöjar det ultimata tillvägagångssättet som genererar evig framgång, vilket dessutom råkar omintetgöra risken för utbrändhet.

Det fungerar för den utbrända som vill ta sig ur utbrändhet.

Det fungerar för den som kommit tillbaka och vill säkerställa att det aldrig händer igen.

Det fungerar till och med för lyckosökaren, som vill leva ett rikt liv på alla plan.

Nackdelen då, för det finns ju alltid en nackdel?

När detta tillvägagångssätt blivit en ryggmärgsreflex kommer detta att ske helt av sig själv, utan inblandning av tanken. Så fort något riskfylld sker kommer alltid ryggmärgsreflexen att kliva in och rädda dagen.

Men innan ryggmärgsreflexen hjälper en att landa i sig själv och fylla upp krafterna igen är det desto kämpigare. De flesta som bränner ut sig har en ryggmärgsreflex som får dem att jobba hårdare när de inte orkar mer.

Tänk om alla dina reflexer skulle leda till något du mår bra av…

Vad krävs för att få en ny ryggmärgsreflex?

  1. Först behöver man utforska energiläget i vilket man får uppleva den fullständiga friden under alla lager av tankar och känslor.
  • Sedan behöver man träna sig i att återvända till detta ljuvliga läge varje gång man blir trött eller ens känner motstånd. Denna återvändo kan kännas tidskrävande, men det är det inte. Den som sett skillnaden i hur saker faller på plats ”som av sig själv” gentemot upplevt motståndet när ”det går troll i saker” vet att det snabbaste och mest effektiva sättet att få något gjort är att samtidigt må bra. Men det krävs kärleksfull disciplin för att stanna kvar i sig själv även när det är mycket att göra. Det är här de flesta tappar den uppbyggande vanan. De ser det ljuvliga energiläget som rehab och inte vad det egentligen är, något som ger framgång år efter år. När man mår bra glömmer man ofta bort vad som gjorde att man mådde bra, men då rasar man också igen efter ett tag.
  • När vi envisats med att återvända till det ljuvliga tillståndet även när det går bra åtminstone 10 000 gånger har vi tränat in en ny ryggmärgsreflex vilken backar upp oss även utan insats av tankekraft. Det är här vi känner friheten och tilliten till både livet och kroppen.

… så det tar lite tid. På samma sätt som vi inte får svart bälte första gången vi provar karate behöver vi träna oss till svart bälte i feel good. Det handlar om åratals träning, där vi varje termin höjer svårighetsgraden. Fördelen är ju att vi får må bra under hela tiden…

Problem kan inte lösas på den medvetandenivå de uppstod på

Albert Einstein sa: ”Problem kan inte lösas på den medvetandenivå de uppstod på. Vi måste upp ett energisnäpp för att kunna lösa de problem vi har. Detta är sant även när det gäller utbrändhet.

Det är våra tankar som ställde till det. Det var tankarna som pressade oss till att fortsätta kämpa, trots att energin för länge sedan var slut. Det var så vi brände ut oss.

Sedan hjälpte ryggmärgsreflexen till. När vi var för trött för att orka pressa klev ryggmärgsreflexen in och säkerställde att vårt beteende skulle fortsätta upprepa sig oavsett förutsättningar.

För den som vill känna sig glad, trygg och våga ta ut svängarna emellanåt är det alltså ett högre energiläge som gäller. Det gäller att komma upp i energinivå för att kunna lösa de problem som uppstod på den tidigare energinivån.

En ljuvlig känsla av trygghet och villkorslös kärlek

Den som har hållit på med Reiki, meditation eller yoga och upplevt stillheten under alla lager av tankar och känslor förstår direkt vilket tillstånd som behövs. Gång på gång har hen känt sig överväldigad av känslor och stress, men släppt taget om dessa och hittat friden som finns där under.

Man är bubblande glad, som om man tagit sig ett glas vin. Sinnet känns lätt. Man känner sig fri. Det som oroade känns som en bagatell – klart det finns lösningar!

Helst vill man hålla kvar den upprymda, lyckliga känslan i evighet… Och det är faktiskt DET som är lösningen! Det är så man omintetgör utbrändhet!

När ryggmärgsreflexerna alltid vill ditt bästa kommer tryggheten och friheten.

Var lycklig jämt

Tro inte att jag kommit på det här själv! Det är tack vare Abraham Hicks och dess läror som jag fått denna information. Klippet som förändrat mitt liv hittar du här:

Lösningen – hur man omöjligt kan bränna ut sig – är alltså att vara lycklig jämnt.

”Men det är ju omöjligt”, kanske du säger! ”Livet kommer ju alltid att slå en ur det lyckliga tillståndet…”

Och ja, det är sant! Livet kommer alltid emellan. Det kommer alltid hända något som får en att tappa sin kontakt med sig själv. Något som gör en arg, upprörd, irriterad eller frustrerad.

Här är knepet:

  • Återvänd till det glada, ljuvliga tillståndet så fort du kan efter du tappat det! Varje gång. Helst så fort som möjligt. Åtminstone varje kväll.
Över tid blir det stor skillnad för den som alltid tömmer, gentemot för den som alltid fyller på…

Hur kan det fungera?

Den som alltid återställer sig energimässigt efter något har hänt får aldrig några energiskulder till sig själv.

Det går inte att bränna ut sig av en dålig natt. Det går inte ens att bränna ut sig på en dålig vecka eller månad. Det krävs år av energiskulder till sig själv för att bränna ut sig! Den som alltid återställer sig energimässigt kan alltså omöjligt försätta sig i ett så dåligt läge.

Den som alltid återställer sig kan aldrig bygga upp den ackumulerade trötthet som krävs för att bli utbränd.

Visst låter det enkelt? I teorin är det enkelt. I praktiken är det vanligtvis lite mer utmanande. Vi har en tendens att ”glömma bort” det som gör att vi mår bra när vi mår bra, vilket gör att vi halkar tillbaka till det dåliga måendet igen.

När vi blir stressade börjar vi jobba fortare, istället för att pausa och hitta tillbaka till den ljuvliga känslan under alla lager av tankar och känslor. Vad tror du ger lösning snabbare? Att öka tempot? Eller bli av med stressen?

Om energin alltid fylls på uppstår en häftig effekt över tid…

Hur går jag tillväga?

Här kommer tips för den som vill komma in i detta jag-återställer-alltid-mig-själv-mindset.

För den som är i flödet

För den som mår bra och är inne i livets flöde gör en daglig guidad Reiki (20 min), meditation eller yoga susen. Vissa vill börja morgonen med att sätta sin intention för dagen. Andra varvar ned på kvällen.

I intensiva tider

I intensiva tider (flytt/byte av jobb/känslomässig påfrestning) kan det vara av värde att återställa sig själv oftare. Det är kanske lämpligt att återställa sig morgon & kväll (och kanske även mitt på dagen). TIPS: Passa på att sätta intention för dagen och skicka Reiki till kommande händelser. Underskatta inte de intensiva tiderna. Det är ofta något ”extra” som händer som får den som redan har stora energiskulder till sig själv att bränna ut sig.

Är du redan utbränd?

Om du är utbränd har du redan stora energiskulder till dig själv. Det innebär att du behöver ordentlig påfyllning. Om möjligt: Återställ dig helst morgon, eftermiddag och kväll. När glädjen och kreativiteten börjar komma tillbaka börjar energiskulderna ta slut, men se till att fortsätta med påfyllningen. Lev inte på marginalen. För varje år du fyller på regelbundet kommer dina inre resurser att öka.  

Nästa nivå…

Nästa nivå är att återställa sig själv i samma stund som man tappar kontakten med sig själv… Alltså inte vänta till kvällen utan fånga upp tillståndet på en gång. Men det är för den som är uppe på rött & svart bälte i feelgood.

Guidad Reiki som du kan använda dig av

Du kan med fördel använda dig av Reikiportalens känslomässiga storstädning (19 min) som hjälper dig att landa i dig själv och uppleva detta ljuvliga tillstånd. Med denna guidning kommer du långt.

Vill du ha variation eller komma åt fler energiskikt? Skaffa ett konto för att ta del av samtliga guidningar.

Har denna text hjälpt dig? Tipsa en vän som också kan behöva veta det här…

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Andrea
Andrea
7 months ago

Precis vad jag behövde få till mig och höra just nu! 😍🙏🏽

Tack för jätteintressant läsning och för att du delar med dig, tycker mycket om dina artiklar! 💜

trackback

[…] Hittills har det framförallt varit reningar och mental träning för att tillåta mig att kliva in i det nya. Och det har tagit en bra stund att sätta rutinerna, att säkerställa att jag hittat nycklarna som gör att jag kommer att lyckas med det jag företar mig. Det här är jätteviktigt för mig. […]

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x