Sök

Hjälper, till och med, vid extrem stress

Man har länge forskat om Reiki vid extrem stress, framförallt för dess enkelhet. Men det väcker också lite frågor och funderingar…

Hej, hur går det med allt? Börjar saker klarna? Visar sig viktiga saker? Vet du vad du ska rikta din tid och energi på? Eller snurrar allt på i ett hiskeligt tempo?

Själv håller jag på att landa efter Yale-föreläsningen förra veckan. (Du kan se den på Youtube eller läsa blogginlägget) Trots att Yale-artikeln har fjorton år på nacken belyser den det område där man än idag forskar som mest kring Reiki: ”Vid extrem stress”.

Läs: De 4 vanligaste forskningsområdena med Reiki – så ser det ut idag (år 2022) >

Själv är jag tacksam över att teknikerna för att slappna av har ökat i takt med att samhället blivit allt mer intensivt.

Yoga och meditation har ju alltid funnits, men för sådana som jag, som varit så uppstressad att kroppen glömt hur det känns att vara avslappnad, har det varit för svårt att få till en go känsla med ”bara” de tekniker som tagits fram över 900 år f.Kr.

Ny lösning på gång?

Jag tycker det är intressant att Mindfulnes och Reiki började spridas för världen samtidigt?!  På 1970-talet började den västerländska Reikimodern Hawayo Takata utbilda 22 Reikimasters (sina efterträdare) och Jon Kabat-Zinn tog fram Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) för att hjälpa patienter med kroniska besvär. (Yogan var lite tidigare, den började sprida sig till västvärlden 1960).

Kan det vara så att vi kollektivt behövt nya sätt att hantera våra tankar och känslor i ett allt mer teknikfokuserat och digitaliserat samhälle?  

Funkar på första försöket

Reiki fungerar på första försöket, i jämförelse med meditation som man ofta behöver lära sig och träna sig i. Forskning har gång på gång visat att man kan ge Reiki till personer som befinner sig i sitt livs mest krävande omständigheter, och ändå få omedelbar effekt!

Studier på kort tid

Nästan alla studier som gjorts på Reiki idag har gjorts under väldigt kort tid. 1 tillfälle, 72 timmar, 6 veckor…  Resultaten har förstås varit häpnadsväckande… Men för mig, som utbildat i Reiki sedan 2007 och sett de resultat som människor verkligen får över tid, tycker jag vi ännu bara skrapat lite på ytan. Reikin kan göra så oerhört mer än ”bara” ge lugn till och med i extrema situationer.

Därför ser jag framemot nästa Reikiträff där vi (jag och Ellinor) lyfter fram två olika artiklar!  

Den ena handlar om Reiki vid första tillfället (hittills den största studie som gjorts, med över 1100 deltagare).

Den andra är den enda studie som handlar om Reiki över tid… Tror du det blir någon skillnad?

I väntan kan du redan nu få njuta av lite sköna energier…

ps. Ingen av dess kräver att du har ett konto i Reikiportalen. Lyssa på.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x