Sök

Går det att må bra jämt?

När vi börjar må bra vill vi ofta ha allt mer av den positiva känslan. Det går att må bra jämt, men det kommer dessvärre inte av sig själv…

De som börjat med Reiki och fått uppleva den ljuvliga känslan i att må riktigt bra börjar snart höja ribban. De går från att fråga sig: ”Kan man överhuvudtaget må bra?” till ”Går det att må bra jämt?”.

Svaret på den frågan är nja, vi påverkas nämligen av livets skapandekrafter som är till för att driva oss framåt.

Gör det så bra som möjligt

Livet kommer alltid att vara upp och ned. Det kommer bra tider och det kommer utmanande tider. Sedan går det förstås (vilket rekommenderas) att både göra de bra tiderna och de utmanande tiderna så trevliga, minnesvärda och lättsamma som möjligt. Att må bra oavsett omständigheter.

Vi kan, om vi vill:

Dansa i regnet.

Njuta av färden, även när vi kommer på villovägar.

Korka igen besvikelsen och gnäll.

Göra citronsaft när livet ger en citroner.

Alltid är det något…

Vår nyfikna och skapande hjärna ställer emellanåt till det för oss. Den vill, förutom att säkerställa att vi fysiskt överlever och våra behov är tillfredsställda, hitta problem som den kan lösa. Stress kostar energi, så den minskar vår kreativitet… Men så fort vi är utvilade så vaknar kreativiteten.

Det sägs att den friske har många önskningar men den sjuke bara har en, och det ligger mycket sanning i detta. När vi mår bra vill vi göra tusen nya saker. När vi mår dåligt vill vi göra så lite som möjligt. Instinkten är allt eller inget…

Håll igen

När energin kommer tillbaka är det risk att vi sätter igång för många nya projekt samtidigt – vilket riskerar att ge överbelastning. Om vi inte medvetet styr riskerar vi att gå från tio dagliga projekt till hundra.

Knepet, när energin ökar, är därför att medvetet hålla tillbaka. Rikta energi på det som ger mer energi. Sluta inte vila (bara för att du har så mycket energi). Säkerställ att både kropp och sinne får återhämtning – även när det går bra. Kom ihåg din Reiki.

Ett sätt att må bra jämt är alltså att hålla tillbaka i framgången. Du får givetvis ta i, och du ska surfa på flödet. Men i väl utvalda delar. Inte hela tiden, non stop.

Men det finns ytterligare en sak som kan få oss ur fas…

Var hungrig

Livet inte nödvändigtvis till för att vara enkelt. Det ska snarare vara intressant, givande och ge nya upplevelser.

Inom entreprenörskap talar man om att mätta magar jagar inte – så förbli hungrig. För att komma framåt i livet behöver vi något att sträva mot. Detta något kan vara en tilltalande dröm. Men lika ofta är det något som vi vill bli av med.

Ur askan till elden

Vår fria vilja gör att vi ”enbart” kan få det vi kallar in och drömmer om. Och det kan vara svårt att uppbåda tillräckligt stor motivation till att verkligen göra förändringar.

Ibland rycker därför livet ”mattan under våra fötter”. 

Något som tidigare gick bra, går inte alls?!

Detta är något som attraktionslagsförespråkarna Hicks benämner som kontraster.

Genom att möta det vi inte vill ha uppbådar vi sådan kraft att vi får hävstångseffekt!

Här gäller det att styra! Rikta kraften mot det du vill ha, inte in i motståndet och väggen!

Vi kommer alla att möta kontraster i livet och det är inget vi behöver vara rädd för. Missunna inte människor sina kriser, det är då de växer som mest.

Men vi behöver inte ”gå ned oss” bara för att vi möter kontraster och livet är extra tungt.

Korka igen tankar och känslor som inte är välgörande för dig. Tänk helst positivt, fyll dig av tacksamhet, tillit och hopp. Om du inte klarar av att tänka positivt – tänk inte alls! Fokusera på andningen eller på blomman i fönstret.

I dessa lägen brukar det vara lätt att komma ihåg sin Reiki. Kanske tankar man den flera gånger om dagen.

Må bra jämt

Må bra, även i utmanande tider

Så ja, det går att må så bra som möjligt, även i utmanande tider. Men det går inte riktigt att få bort alla utmanande tider genom att må bra.

Så fort vi mår bra vill vi höja ribban! Och det är en naturlag!  

Anna-Sofia Giese Vesterlund
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x