Sök

Kan distansreiki hjälpa när man känner sig låst?

I forskningssammanhang börjar Reikins förmåga att lösa upp oro och minska stress bli alltmer välkänd. Detta har visat sig alltmer i speciellt krävande situationer, som under covid, för personer som vårdar sjuka i hemmet eller för personer som genomgår kemoterapi.

Av denna anledning bestämde sig ett turkiskt forskningsteam att undersöka om Reikienergin kunde hjälpa i ytterligare ett sammanhang.

För oss som tycker om att lyssna på Reikiportalen är detta extra intressant.

Man valde inte att studera handpåläggning, utan distansreiki (samma sak som du får tillgång i Reikiportalen).

Hur det gick? På 4 veckor hände otroliga saker!

Njursjuka med dialys blev piggare och fick bättre livskvalitet

Hur skulle ditt liv förändras om du var tvungen att ligga still i en livsuppehållande apparat 3-4 timmar om dagen, tre gånger i veckan? För personer njursjuka personer som behöver gå på dialys är detta inte en teoretisk fråga. Varje vecka, år ut och år in, behöver de få hjälp av en maskin för att överleva, då deras lever inte längre kan rena blodet. 

”Du behöver planera ditt liv runt dialysen” hälsar hälsoguiden 1177. Detta gör förstås att väldigt mycket påverkas och förändras i det dagliga livet. Vilket förstås ger trötthet och inre stress (och troligen en känsla av att vara låst, men det ordet har forskningsteamet inte nämnt.) 60-93 % av dialyspatienterna upplever trötthet.

Så vad händer när man tillförde distansreiki? Detta har ett turkiskt forskningslag undersökt.

Testgruppen (den grupp som fick Reiki) fick en session på 36-40 minuter kvällen innan dialys (alltså tre gånger i veckan) under fyra veckor.

Skillnaden mot de som inte fick Reiki var påtaglig.

Dessutom höll effekten fortfarande i sig 4 veckor efter studiens avslut.

På fyra veckor gick livskvaliteten upp för de personer som fick Reiki. Effekten höll fortfarande i sig fyra veckor efter studien avslutades.
Samtidigt gick tröttheten ned för de personer som fick Reiki (i jämförelse med de som inte fick Reiki). Även här höll effekten i sig i veckor efter avslutad studie.

Tillgång till distansreiki

Otroligt, eller hur! Själv blir jag både fascinerad och tacksam över den portal jag byggt upp som gör att det nu är möjligt att få hur mycket distansreiki som helst, när man vill. Hur man vill. Tänk att det här finns tillgängligt i Reikiportalen!

Sammanfattning av artikeln finns på Reikiförbundets hemsida. Där finns också länk till orginalartikeln (som är rykande färsk, publicerades i januari 2023).

Men, vad tror du händer med de personer som tagit del av studien. Kommer de verkligen att kommer man verkligen fortsätta med Reikin, efter studiens slut – trots att de börjat må bättre?

Själv tvivlar jag! Det låter för uppblåst för att vara hållbart! Läs nästa blogginlägg! Då ger jag mina tips på hur man kan få en välmående sak att bestå (och kanske till och med lyfta sig till nästa nivå.

Och för dig som vill testa Reiki… Gå in på Reikiportalen och den Känslomässiga Storstädningen. Varken konto eller förkunskaper behövs.

Anna-Sofia Giese Vesterlund
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] I tidigare inlägg berättade jag om alldeles färsk forskning som visar hur distansreiki (som du kan få när du vill via Reikiportalen) kan ge energi och ökat allmänt välbefinnande – även under mest krävande situationer. […]

trackback

[…] I tidigare inlägg berättade jag om alldeles färsk forskning som visar hur distansreiki kan ge energi och ökat allmänt välbefinnande – även under mest krävande situationer. Idag hade jag lyfter jag på en utmaning som uppstår efter studien. Studien är ju kort, bara 4 veckor, och de flesta av oss kan med lätthet pressa in en ytterligare aktivitet under 4 veckor. Speciellt om vi har draghjälp av att vi är med i ett program eller så. […]

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x