Sök

När tillfället kommer…

Igår fick jag ett meddelande. ”Kan du få ihop en krönika till Norrbottens affärer, deadline om 1,5 dag? Vi har två krönikörer som inte kunnat leverera.”

Dagen i fråga hade jag varit på fest dagen innan. Något som tidigare brukar slå ut mig fullständigt. Att för tre år sedan be mig vara kreativ dagarna efter jag varit på fest, det hade varit omöjligt för mig att få till det.

Dessutom är Norrbottens affärer en ny inriktning för mig. Jag har visserligen skrivit inom min favoritnich företagande ett par år, men Luleåborna känner mig framförallt som den glada krönikören som skriver feelgood.

Men jag gick igång på idén. Det borde gå?!

Genast började tankarna snurra.

Jag gjorde yoga och mediterade för att få en fristad där idén kunde visa sig.

De senaste veckorna har varit väldigt kreativa. De resor jag gjort (till bland annat Icehotel och Jokkfall) har väckt mycket tankar i mig. Framförallt har de bekräftat sådant jag fått höra i företagsekonomin på universitetet. Hur ett företag påverkar hela orten. Så varför inte skriva om något som just nu är på min näthinna?

Men hur kul är det att läsa en krönika som handlar om något som man får lära sig i skolan?

Det behövs en annan ingång.

Två timmar, och ett antal mentala utkast senare, hade jag en rubrik och ett förslag till innehåll. Steg 1 avklarat. Jag hade en riktning.

I morse skrev jag första utkastet. Det blev förstås något helt annat än vad jag hade tänkt mig, men det blev också bättre än vad jag vågat drömma om! En fantastisk presentation i ett nytt forum.

Nu har jag rensar bort 400 tecken (när man skriver krönikor ska man hålla sig till ett visst antal tecken +/- 50 tecken) och låter texten vila. Det är lätt att man tänker ”jag är ju snart klar, jag kör lite till”, men det är förrädiskt. Sitter jag för länge försvinner flytet och det blir mer och mer plumpar i texten. Det är betydligt bättre att släppa taget, göra något helt annat, och fylla på med kreativitet.

Tänkte nu njuta hela dagen över att jag kunnat fånga en magisk möjlighet när den visade sig.

Övriga saker på min att göra lista kräver också kreativitet och energi, så jag tror jag fortsätter genom att fylla på krafterna!

Har en dokumentär jag var nyfiken på… Så varför inte ta den?

Så får vi se hur långt jag kommer med det andra? 😉

Önskar dig en fabulös måndag! Vad ska du göra idag?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x