Sök

Flyttveckan är här

Efter ett halvår av mentala (och praktiska) förberedelser går mot sin linda. Denna vecka går det officiella flyttlasset.

På lördag kommer vi att flytta sängen från vårt gamla boende till vårt nya, och därigenom göra vår första natt i vårt nya hus. Redan nu är ”det mesta” flyttat. De flesta skåpen är tömda, två lass med möbler har redan fått komma till det nya huset. Idag kör vi ett lass till. (Då det bara är 10 mil mellan boendena har vi kunnat köra många flyttlass).

Jag tycker det har varit skönt att haft gott om tid på mig att mentalt förbereda mig. Det vi flyttat över har redan fått sin plats, vilket gör att vi slipper ett överväldigande flyttlåde-inferno. Idag kommer jag exempelvis packa upp de fyra lådor som jag hämtade igår efter helgens Angelic Reiki kurs. Det är böcker som ska packas upp i bokhyllan i vårt provisoriska vardagsrum och några lampor (som inte fått någon plats än). De tömda lågorna tar vi med oss upp till lägenheten och fyller upp dem igen. På detta sätt har vi sluppit att bo med hela bohaget i flyttlådor.

Det här blir mitt nya arbetsrum. Komplett med dinosaurier och allt 😉 Min favoritsoffa har varit med i otaliga boenden, den stod bland annat i shoppen i lokalen i Skellefteå 2010-2015. Troligen kommer den att bytas ut mot en bäddsoffa så småningom. Elementet ska förstås inte vila mot hyllan utan sitta fast i väggen.

Logistik i det nya

Jag har en ganska bra idé om var saker ska vara. Det kommer dock att behövas rensas och planeras. Än vet jag inte var jag ska placera mina stora, praktiska kartonger med packmaterial, paketinslagningsmaterial och kursmaterial (Förut stod de i det mycket praktiska inomhusförrådet). De kanske (också) tillfälligt hamnar i den del av uthuset som är uppvärmd. Det börjar vara fullt där. Liksom i uthuset där vi ställt de möbler som ska in i de rum som just nu renoveras. Det känns INTE som vi flyttar till större (även om huset är 30 m2 större) utan som vi flyttar till mindre. (Räknar vi med de än ointredda uthusen är det gigantiskt med utrymme, som förstås redan är fullt av saker från dödsboet från tidigare ägare).

Det här blir vårt provisoriska vardagsrum. Vår soffa ska stå där stolen står. Så småningom kommer här att bli att nytt badrum. Barnets farmor ser så fokuserad ut för hon läser instruktionen till spelet som sonen håller i handen.

Annan standard

Lägenheten var väldigt välplanerad med mycket förvaringsutrymmen. Sekelskiftehuset har två riktigt bra skåp (takhöga garderober och köksskåp) men i övrigt finns det ingen förvaring. Avstånden mellan väggen och fönstren är dessutom mindre än vad de flesta av våra möbler är breda. (Det märks att det var en annan byggstandard i slutet av 1800-talet i jämförelse med 1970). Frågan är om vi kommer att få plats för vår favorithurts eller om den behöver säljas? I sovrummet blir det trångt och ryms inga sängbord. Så det kommer att bli lite provisoriskt ett tag innan vi hittat praktiska lösningar och kommit på hur vi vill ha det. Följer flera hus- och hem-trådar och kommer att behöva både platsbygga och tänka innovativt. Ska bli spännande hur det kommer att se ut om ett år från nu. Och om fem?! Det finns väldigt mycket potential.

En sneak-peak på våra nya gardiner. Klockan kommer att flyttas till ett annat hem. Är (tyvärr) inte så intresserad av stora klockor att jag orkar med skötseln av dem. (jag vet att det bara är att dra upp dem en gång i veckan, men de tickar ju!) Däremot finns det två barometrar i huset (kvar sedan förra ägaren) som kommer att få hedersplatser.

Snart dags att få göra lite annat ett tag

Väl på plats kommer vi inte att göra några större grejer. Vi behöver landa och känna in det nya (det känns fortfarande overkligt, inte bara för mig utan även för min man). Dessutom är det alltid mycket att göra i byn på sommaren. Vi kommer att hjälpa mina svärföräldrar (som ska byta tak), hjälpa grannen att ta ned några träd, anlägga en brygga, gör en ny ställning för brevlådorna (heter det så? En sån där som man sätter flera brevlådor på. Den förra syns inte när det är snö, vilket gör att de ofta plogas över). Dessutom har vi en flyttstädning kvar. Och en lägenhet som vi hyrt ut i andra hand som vi ska sälja. Så vill vi ha lite semester och sommarkänsla också! Jag är inte orolig över sysselsättning. Har också full tillit till att allt kommer att gå riktigt bra!

Idag ska vi fira nationaldagen med att flagga! Vi har ju ett hus med flaggstång nu för tiden!

Längtar efter att skriva böcker

Kan dock erkänna att det är aningen för mycket praktisk energi för min smak. Längtar efter bokprojekt och andra roliga uppdrag där jag får kanalisera idéer och gå in i min skapandebubbla. Men det kommer säkert när timingen är rätt. Tur jag har en kurs kvar på terminen, liksom behandlingar och vägledningar att se framemot. Det är skönt att ha en fot kvar i den verkliga världen 😉

Något anmärkningsvärt

PS! Vill du höra något anmärkningsvärt? På kursen som jag höll i helgen var det fem deltagare och jag (så sex personer totalt). Av dessa var det TRE STYCKEN som var mitt i flytt! 50%! Vad är oddsen för det?

PS2: Skrev en krönika om flytten i senaste Tidningen Extra. Läs krönikan här!

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x