Sök

Vill du testa Reiki?

Mental avslappning även i intensiva situationer, Reiki-entreprenören Anna-Sofia G Vesterlund gör den uppskattade Reikin mer lättillgänglig.

Denna text hittar du i aftonbladet december 2023

Om någon hade sagt till civilekonomen Anna-Sofia G Vesterlund att hon skulle utveckla en digital tjänst som gjorde Reiki tillgänglig direkt i den egna telefonen när hon startade Reikimottagning år 2005 hade hon aldrig trott dem.

Då var hon ännu inte riktigt övertygad om att Reikin verkligen fungerade.

Vänta, ta det en gång till. Startade hon verksamhet i något om hon inte riktigt var säker på om det fungerade?

”Jag hade varit intresserad av människor och psykologi under hela mitt liv och gått flera kurser i området” berättar Anna-Sofia, ” Ändå kände jag att det var något som saknades. En dag träffade jag en kvinna som jag ville gå kurs för. Hon utbildade i Reiki.”

”Jag köpte en bok som handlade om Reiki och vartenda hårstrå reste sig. Jag började skissa på affärsplanen innan jag gått första utbildningen eller ens tagit emot första behandlingen, ivrigt påhejad av min chef.” 

Men hon var ändå skeptisk. Det hela lät ju för bra för att vara sant?! Var det verkligen möjligt att kanalisera livsenergi som gjorde att ilska, besvikelse och smärtor släppte taget?

”Hade inte kunderna varit så lyriska hade jag garanterat lagt av. Istället hamnade jag på arbetsplats och gav Reiki som personalfriskvård.” berättar Anna-Sofia som idag varit arton år i branschen.

Idag börjar det komma en hel del forskning om Reiki och det mest intressanta är i vilka områden man forskar.

”Man går in med Reiki vid extrem stress. Den lyfter humöret och minskar smärta när personer går igenom kemoterapi, eller hjälper vårdare (både sjukvårdspersonal och personer som vårdar sjuka anhöriga i hemmet). Man använder också Reiki före och efter planerad operation för att minska antalet komplikationer. Detta är stor skillnad mot den forskning som pågick för nästan tjugo år sedan som då handlade om huruvida Reiki fungerade eller ej. Idag forskar man istället om Reiki i känslomässigt krävande situationer.”

Själv förvånades Anna-Sofia över att den där Reikin inte bara fungerade utan kunde hjälpa i betydligt fler sammanhang…

Dessutom visade det sig att energierna fastnade i inspelningar?!

”Branschen är ganska inriktad på fysiska behandlingar och på att gå kurs, själv tycker jag det är härligt att även kunna hjälpa den trötta mamman innan hon somnar för kvällen. Tack vare digitaliseringen behöver man bara trycka på play i Reikiportalen för att få Reiki.

Vill du testa?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Läs historien om hur allt började > […]

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x