Sök

Vet du skillnaden mellan 7 & 12 chakrasystemet

Har du hört talas om 7 chakrasystemet? Eller 12 chakrasystemet? Vilken är skillnaden?

I andliga kretsar pratar man om 12 chakrasystemet. Det sägs att den nya tiden (den femte dimensionen eller vattumannens tidsålder) förutsätter att vi använder 12 chakrasystemet i stället för 7 chakrasystemet. Men vilken är då skillnaden? Och måste vi alltid använda oss utav det?

Position

7 chakrasystemet ligger i den fysiska kroppen (i Kundalinikanalen, längs med ryggraden).

12 chakrasystemet har även chakror utanför kroppen (tre runt huvudet, en under fötterna, en ytterligare längs med kundalinikanalen)

Här och nu/bortom tid och rum

7 chakrasystemet handlar om här och nu.

12 chakrasystemet tar även med sådant som ligger utanför rummet; jorden vi lever på, vårt karma, livsväg, kontakt med det gudomliga och det omedvetna.

Vilka är chakrorna?

Här får du se en bild på chakrorna. De kursiverade är tilläggen till 12 chakrasystemet

1. Jordchakrat – finns 30 cm under fötterna – sammankopplar dig med planeten, naturen och allt levande runtomkring dig.

2. Rotchakrat – finns i svanskotan – representerar vem vi är, utgör vår fysiska trygghet

3. Sacralchakrat – finns fyra fingerbredder under naveln – representerar vårt känslocenter och näringsupptag

4. Navelchakrat – finns i naveln, representerar vår navelsträng till livet – här får vi näring, energi och kraft.

5. Solarplexus chakrat – finns i solarplexus – representerar självförtroende och tillit till den egna förmågan.

6. Hjärtchakrat – mitt på bröstbenet – representerar kärlek och vår förmåga att leva livet fullt ut.

7. Halschakrat – finns i halsgropen – representerar uttryck och att bli förstådd

8. 3:e ögat – finns mitt i pannan – representerar kreativitet, intuition och logik.

9. Kronchakrat – toppen på hjässan – representerar vår kontakt med vårt högre jag

10. Det kausala chakrat – 7-10 cm ovanför kronchakrat, mot bakhuvudet, representerar tidigare liv och tidigare erfarenheter.

11. Själsstjärnan (kallas ibland 8:e chakrat när du arbetar med 7 chakrasystemet) – 15 cm ovanför kronchakrat – innehåller all information om vår själ: vår livsväg, våra möjligheter, syftet med våra inkarnationer, information om vår livsuppgift.

12. Stellar Gateway Chakrat (vår monad eller gudomliga enhet) – 30 cm ovanför kronchakrat – vår sammankoppling med det gudomliga.

12 chakra

Ska man alltid använda sig av 12 chakrasystemet?

Nu när vi kollektivt använder en större del av 12 chakrasystemet, behöver man alltid använda det?

Både ja och nej.

Energimässigt påverkas vi av det vi bär med oss, oavsett om vi är medvetna om det eller ej. 12 chakrasystemet påverkar, och har alltid påverkat oss. Vi har alltid tillgång till det gudomliga.

Men huruvida vi behöver medvetenhetsgöra dolda krafter?  

Jag tycker Maslows behovsheriarki är en bra utgångspunkt. Den berättar att trygghet (mental och fysisk) är basen i vår utveckling. När tryggheten är på plats, då kommer vi instinktivt att vilja lyfta oss till högre nivåer. Men när vi tappar tryggheten faller vi åter tillbaka till ruta ett.

På samma sätt använder vi oss av större del av vårt chakrasystem när vi känner oss trygga. Men då och då (när vi tappar tryggheten) ”faller vi tillbaka” till våra grundläggande behov. Vår själs andliga resa är inte lika viktig när tryggheten ruckas.

Jag har kunder som inte kommer vidare i sin personliga utveckling om de inte börjar rena minnen från tidigare liv. Jag har också kunder som känner sig betydligt tryggare om de stannar i nuet och ”endast” fokuserar på nuvarande inkarnation. Båda sätten är lika rätt. Ju tryggare kunden känner sig, desto större resultat kommer hen att få.

”Nybörjar” och ”fortsättningskurs”

För egen del tycker jag att 7 chakrasystemet är nybörjarkursen och 12 chakrasystemet är fortsättningskursen. För den som varit i den andliga världen ett tag kom 12 chakrasystemet som en skänk från ovan då den hjälpte utövarna att ta sig till nästa nivå. För den som är ny i den andliga världen finns väldigt mycket spännande information att hämta från 7 chakrasystemet. (Det finns förstås nybörjare som intuitivt känner att 12 chakrasystemet är helt rätt för dem redan dag 1 och då ska de följa den känslan).

Det kan också vara värdefullt att gå tillbaka och uppdatera sina chakran (i 7 chakrasystemet) när man jobbat mycket med sig själv. Vem är du nu?

Vad intresserar dig mest? 7 chakror eller 12?

Vilka chakror vill du aktivera?

Har du förresten sett det här inlägget om Angelic Reiki och för du vill se dina chakran som perfekt helade? >

Här kan du få draghjälp på energiplan av Reikiportalen:

Anna-Sofia Giese Vesterlund
5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Monica Winqvist Carlsson
Monica Winqvist Carlsson
2 years ago

Jag tror jag vill aktivera 7
Jag har gjort en ryggoperation och stelopererat hela ryggen ända upp till nacken
och jag har tappat min självkänsla,vem är jag jag är orolig för allt osv. måste få hjälp att hitta tillbaka.

Lena Öberg
Lena Öberg
2 years ago

Så bra att du tog upp detta med 12 chakra systemet. Jag följer också Tim Wild och där fått till mig om de 12 chakrorna. Det som jag funderar är att färgerna är annorlunda och då även ändrade i de 7 chakrorna som jag lärt mig om. Känner mig kluven med det nya systemet. Vad säger du Anna-Sofia om de nya färgerna?
Hälsar Lena Öberg

Lena Öberg
Lena Öberg
2 years ago
Reply to  annasofia

Jag har funderat på färgerna och kommit fram till att det kanske är det bästa att bortse från dem och bara veta att dessa chakran, energi ”stationerna” finns och jobba med dem. Som du säger Anna-Sofia att du ser olika färger som kanske inte korresponderar med de traditionella färgerna. Det är iaf spännande 🙂

trackback

[…] Vet du skillnaden mellan 7 & 12 chakror?> […]

trackback
Utforska De Sju Chakra-centren och dess Koppling till Reiki-healing
1 year ago

[…] Vet du skillnaden mellan 7 & 12 chakrasystemet – Känsla.nu […]

trackback

[…] Vet du skillnaden mellan 7 & 12 chakrasystemet – Känsla.nu (kansla.nu) […]

trackback

[…] Vill du få en ljuvlig känsla och återskapa din kontakt med ditt högre jag och ditt livs syfte? Välkommen till Rening och aktivering av dina 12 chakran. […]

Ellen
Ellen
5 months ago

Har ett bra tag vetat att det finns 7 charkan. Har försökte några gånger med att göra alla yoga positioner för de 7 charken i kroppen för att få balans i alla dessa 7 charken först, dessa 7 charken skiljer sig ifrån den 12 charken har jag märkt då jag läst på, trodde även att det fanns fler charken. Hitta en bok på Amazon om 12 charken det står bra beskrivet i den boken. Kan jag få balans i alla 12 charken och hur gör jag då? Måste jag ha alla olika kristaller och göra olika yoga övningar eller ha olika meditationer? Yoga fungerade bättre på mig innan jag blev utbränd. Meditation kan fungera men jag måste hitta den som passar mig. Spelar det roll också vilka som är ens dominanta doshor? Hur vet jag om min aura är blå eller violett. Gjort två olika test och fick de svaren. Vet att auran kan ändra färg som energi beroende på hur man mår inuti och vad kroppen utstrålar för energi.

Last edited 5 months ago by Ellen
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x