Sök

5 saker som överraskat mig i den andliga världen

När jag klev in i den andliga världen år 2005 var jag både skeptisk och novis. De första fem åren använde jag till att förstå helandet och hur det fungerade (om det fungerade). De kommande fem använde jag till att förstå mig på branschen och mina kollegor. (De senaste åtta åren har jag använt till mental träning, hypnos, möta alla rädslor och sätta rutiner som frigör kraft.)

Visst var det saker i det andliga som bekräftade sådant jag redan visste.

Genom tiderna har framstående personer använt sin andlighet som källa för att skapa mervärde för andra.

Kända personer som utövar andlighet: Michelle Obama, Leonardo da Vinci, Jim Carrey, Albert Einstein, Oprah & Nikola Tessla.

Det finns en enda sann kraft och det är naturen. Naturen har alltid rätt.

Ann-Louise Giese (biologi, fysik- och mattelärare)

Eller som den obesegrade samurajen Miyamoto Musashi sa i Fem ringars bok:

Det finns en rytm i allting, men krigarkonstens rytm är något som inte kan bemästras utan övning.

Rytmen i dansens väg, hos trubadurerna, hos blås- och stränginstrument, är bland de mest kända och uppenbara. Inom krigskonsten finns också rytm och välvalda ögonblick för avfyrning av pilar och kulor, likaså för hästrutt. Inte i någon konst får rytmen försummas.

Det finns även en rytm i tomhet.

För krigaren finns en rytm i ökad befogenhet och en i minskad befogenhet, en rytm för att lyckas med sina föresatser och en i att ej uppnå vad man föresatt sig. Också inom köpenskapen finns den rytm i vilken man blir välbärgad och den rytm där den välbärgade ruineras.

På varje väg finns en rytm för medgång och motgång. Man måste se skillnad på rytmen med vilken saker utvecklas och rytmen med vilken de förfaller.

”Men, det är ju logiskt!”

Har kursdeltagarna sagt från dag 1. Det finns kanske också en anledning till att de fortsatt med kurs efter kurs. Ju mer man lär sig desto roligare blir det. Ju mer vill man lära sig!
   

Men här kommer fem saker som överraskat mig:

1. Kraften ligger i det goda

När man ser film så verkar det goda alltid präktigt och tråkigt, medan de spännande grejerna ligger i det onda. ”Come into the dark side” frestar ständigt. Men i verkligheten fungerar det faktiskt inte så?! Det är i ljuset (och kontakten med sig själv) som det coola finns.

Ljus löser upp mörker, såsom en lampa ger ljus. Trollen spricker i ljuset. Det som är byggt av rädsla, besvikelse och sorg raseras när kärleken kommer in. Den ”onda sidan” är förvånansvärt skör. Det krävs ”bara” en ljusspridare och sedan är mörkret förstört. Så det är verkligen riskfullt att vara på den mörka sidan. Marken kan rämna när som helst, och -eftersom man har blundat för allt som sker runtomkring en- så förstår man inte ens vad som hänt.

Samtidigt är den som klarar av att hålla ljuset, och sin kontakt med sig själv, mer kraftfull än en miljon människor som inte gör detta.

Dessutom blir man stark ”bara” genom att träna sig i de färdigheter som behövs för att hålla ljuset: tacksamhet, ödmjukhet, att se igenom fingrarna på misstag (sina egna också), flexibilitet och förmåga att testa nya vägar. Den som praktiserar detta kommer alltid att hitta en ny väg, oavsett vad som händer. Det gör att ingen kan komma åt en. Ju mer andlig livsstil man har, desto tryggare och kraftfullare blir man.

Det är så omvälvande att man knappt förstår det ens när man ser det.   

2. Det går att hela imponerande mycket

När jag började med Reiki var jag skeptisk: gick det verkligen att varaktigt höja energinivån i kroppen? Jag iakttog det som hände hos mina kunder och plöjde litteratur som kunde hjälpa mig att förstå.

Själv kände jag förstås ”ingenting” av energierna. Det tog flera år som yrkesverksam innan intuitionen klickade till och jag förstod varför jag ”var så smart” när jag gav Reiki. (Man får tillgång till mer information när man är uppkopplad).

Men kunderna fattade långt innan mig. De var lyriska! De bokade behandling på behandling och tipsade sina vänner.

Så småningom börjad jag få en glimt av det som Reikienergin kunde ge.

Hur stressen släppte taget. Hur den sköna, upprymda känslan infann sig. Hur kommunikationen plötsligt finns där. Hur hoppet, glädjen och tilliten ”bara är där”. Till och med teknisk utrustning som plötsligt börjar fungera…

Första gången jag upptäckte storheten i det jag ”ramlat över” var när jag höll min första Reikimasterutbildning. Flera av deltagarna hade börjat se resultatet av sitt eget helande – inte bara i sig själv- utan i sina egna familjemedlemmar! Då hade jag drivit verksamhet i tre år.

Hur mycket tror du jag fått se nu, efter arton år i branschen? Jag har återfått tilliten till människan, till jorden och till samhället tack vare helandet. (mer om detta i punkt 5)

3. Det finns en övertro för helandet

Det går att hela mycket, men det går inte att hela allt. Reikienergin kan lösa upp chock och trauma, men den kan inte lägga brutna ben på plats. Den kan skapa flyt och flax, lösa upp smärtfyllda minnen, ge utrymme för kärlek och inspiration och ge styrka och hopp tillbaka – men den kan inte ge teoretisk kunskap motsvarande en arkitektutbildning.  

Ibland träffar jag personer som har en övertro på vad helandet kan göra. ”Vad som helst kan hända?!”

Det kan det inte!

Det finns något som heter Fri vilja. Det innebär att INGEN (inte ens våra skyddsänglar) kan gå in och styra oss i oönskad riktning.

We are so free that we can choose bondage

Abraham Hicks

Så vi behöver önska in det vi vill ha (speciellt viktigt om vi inte haft det förut, det vi redan har inom oss går alltid på automatik). Vi behöver dessutom vara en energimässig överensstämmelse (be in alignment with) det vi önskar.  

Arketypen ”skeptikern” ställer till det för personer i den helande branschen. Vi kan bara få så mycket som vi tar emot. Många tar knappt emot en bråkdel av den hjälp som finns tillgänglig.

De osynliga krafterna kan göra mycket. Men det är vi som behöver göra oss redo för att ta emot för att det ska fungera. Klarhet och mindsets gör större skillnad än vad vi någonsin kan föreställa oss…

4. Många som söker sig till healing har ovanligt mycket i ryggsäcken

Många av de som söker sig till healing har ovanligt mycket i ryggsäcken. Det andliga intresset handlar inte bara om en fascination av det osynliga. Man dras till det man behöver och sådant som kan hjälpa en.

Det är speciellt att verka i en bransch där människor (generellt) har en överfull känslobägare. Allergier och överkänslighet är vardag. Hemlivet är besvärligt. Barn och barnbarn har bokstavskombinationer. Senast i förra veckan hörde jag en kvinna som pratade om ”det sitter i huvudet” när hon berättade om sin vän som inte kunde göra sådant hon gjort tidigare – som att gå på fest och umgås med folk.

När man mår bra kan man inte ens föreställa sig de utmaningar man får när kropp och energisystem inte fungerar. Tankekraft kan ge mycket, men med fysiska och energimässiga utmaningar slås till och med placebo och tankekraft ut.

Det är lite andra spelregler i den alternativa branschen eftersom det som verkar fungera ”på alla andra” fungerar inte på de som har så full känslobägare.

Men jag gillar det.

Jag gillar att det jag lär ut till och med kan hjälpa de ”ohjälpbara”.

Däremot ser jag inte Reiki & andlighet som något som ”borde” stanna hos de som har mest att läka. Det finns en tomhet i samhället som kan fyllas när vi bjuder in livsenergin igen.   

5. Jorden är full av mikro-samhällen

När jag började i den andliga världen ville jag att alla skulle ha det bra och ha lika förutsättningar. Men fullt så enkelt är det inte. Det finns den andliga resan och det jordelivets unika förutsättningar kan ge.  

Istället har jag fått upp ögonen för tjusningen i att ha olika frågor att engagera sig i.

Hypnotisör Michael Newton har sagt: ”Jorden är den plats som flest själar står på kö för att inkarneras på, för det finns så många mikro-klimat.”

Varför står så många själar i kö för att inkarneras just här?

Vi är här för att få en unik upplevelse. Lite som att ”skriva vår historia”. Våra unika förutsättningar gör att alla historier blir unika. Målet har aldrig varit bara en historia. Är det någonstans som regnbågsfärgerna lyser så är det här.

För mig har det varit en lättnad i att släppa ”verklighetsåskådningen”. Jag kan lägga all min energi till att leva mitt liv på mina villkor, i det mikroklimat som intresserar just mig.

Vad tror du är bäst?

  1. Att bli så utmattad av världens bördor att jag inte tar mig upp ur sängen?
  2. Att känna glädje och meningsfullhet i mitt egna mikro-klimat och sträva efter att världen ska bli en bättre plats tack vare att jag varit här?

Vad har överraskat dig i den andliga världen?

Anna-Sofia Giese Vesterlund
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x