Sök

Skriva en bok eller bli författare

Sedan jag var liten har jag velat vara författare. Jag har inte velat skriva en bok (som många på skrivarkurserna har som dröm) utan skriva MÅNGA böcker! Min dröm har varit att hantera hantverket och skriva sådant som får människors hjärtan att sjunga….

För mig var det tillåtande och inspirerande att läsa Anna Hanssons blogg. På den tiden hade hon ”bara” skrivit ett tjugotal böcker (tror hon är uppe i 140 vid det här laget). Det handlar förstås om barnböcker och lättlästa böcker (inga tjocka tegelstenar) men ändå! Jag har aldrig hört någon prata på det sättet, varken förr eller senare.

skriva vid dator

Hon tipsade om min barndomsidol, Enid Blyton, hon som skrivit Fem-böckerna. Som tonåring läste jag bara böckerna och tänkte inte på hur många de var, och att de kom från samma författare. Jag hade missat att hon skrev: Fem-böckernaMysterie-böckernaHemliga sjuan-böckerna och Äventyrs-böckerna. Och att hon skrev mer än 600 böcker!!! Bland annat?!

Lyssna på det här från Wikepedia:

Enid Blyton var en mycket produktiv författare. Hon skrev över 600 böcker med ungdoms- och barnberättelser, läroböcker, kristna berättelser, poesi med mera. Åren 1927–1959 skrev hon hela innehållet för tre olika tidningar, totalt 964 nummer. När hon var som mest produktiv kunde hon skriva 10 000 ord per dag, det vill säga en hel bok på fem dagar. De bevarade maskinskrivna originalmanuskripten visar väldigt lite ändringar mellan de första utkasten och de publicerade böckerna. I sin självbiografi My Life (1953) berättar hon om sitt arbetssätt. Hon planerade inte böckerna innan hon började skriva. Hon hade ingen klar bild över vart handlingen skulle leda utan utvecklade den istället medan hon skrev och litade på sin fantasi.

Jag har ingen ambition att skriva så extremt mycket, men det är lite imponerande att det går!  Så att själv skriva en 10-20 böcker under en livstid, det kanske inte är så orealistiskt ändå (har hittills skrivit 3, varav en är utgiven).

Minnet vaknade

Nu när jag blev tillfrågad att ”komma tillbaka” och skriva artiklar mindes jag hur min skrivarresa började för bara 2,5 år sedan.

Tydligen har jag skrivit:

1 utgiven bok

7 stycken företagsartiklar

21 krönikor (publiceras i tidningen Extra i Luleå)

6 stycken artiklar till Reikiförbundet

Och ett 100-tal blogginlägg här på bloggen

Lite chockartat faktiskt om du frågar mig!

Hemligheten? Dels Angelic Reiki (du kommer att få läsa den historien i en kommande artikel i tidningen Free) och mina skrivrutiner. Sitter 2-3 timmar varje dag, 7 dagar i veckan. Vilket jag har gjort sedan 2013!

Skrivandet har också varit nyckeln till den Guidade Reiki som du får tillgång till på Reikiportalen. Men det är en annan historia 😉

Har du gjort mycket av något, utan att förstå hur mycket det verkligen är?

Jag är lite chockad faktiskt.

Men jag har ju faktiskt önskat in det!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x