Sök

Din idé är ett frö

Detta är ett utdrag ur en läsning jag gjorde i veckan. Naturen visar hur det hela går till… Att förverkliga idéer är som att så frön.

Allt börjar med idé. En längtan.

Idén har många likheter med ett frö (som kan bli ett träd).

Utan frö blir det inget träd. Punkt. Fröet är förutsättningen. Början.

När fröet väl planterats, det är då som tillväxten börjar ske.

Det lilla fröet som gror är känsligt, vårda det med tillit (och vattna det då och då).

Fröet behöver tid för att kunna gro

Från början syns inte någonting.

Sedan börjar lite grönska tränga igenom myllan.

För varje vecka växer sig trädet större och större, men det handlar om en liten tillväxt, sällan mångdubbling av storleken.

Det står inte still, det är ”bara” vinter

Sedan kommer en vinter. Detta kan se ut som processen stannat av, men det har den inte. Trädet vilar, samlar kraft och näring. För att kunna ta sats till våren igen.

Du vill inte köpa färdigt, det är roligare att välja

När vi föreställer oss att vi vill ha något vill vi ha det på en gång. Det här med att låta tiden ha sin gång känns tråkigt, går det inte att köpa ett färdigväxt träd? Men tidsaspekten tjänar oss.

Medan vi växer kommer vi att ändra oss – flera gånger! Den bild som från början verkade så tilltalande kanske inte var det ändå. Troligen kommer vi att ta ut riktning både en och två gånger innan vi känner att vi hittat rätt. Men även i dessa fall kommer vi att hitta något nytt som vi vill ha. Detta driver oss framåt. Vi kommer alltid, jämt, att vilja ha mer än vad vi har! Detta är mänskligt och del av våra jordiska spelregler. Ungefär som att spelet fia med knuff har en tärning.

Det är kul att plantera! Det är kul när det växer! Passa på! Undersök. Testa. Se vad du tycker om.

Nu när du planterat, ge utrymme för tillväxt

Du befinner dig i ett läge där du just börjat så frön. Du har kastat ut MÅNGA frön. De flesta kommer att ta sig!

Det du behöver göra nu är att ha tillit och ta hand om dig själv. Och det är också din lärdom just nu. Vårda dina frön.

Var försiktig i de tidiga stadierna, du vill inte rensa bort det som börjat växa.

Akta dig från att rensa för tidigt          

Det är väldigt lätt att rycka upp en planta som just börjat gro. När du vill bli av med ogräs är det dessutom det bästa sättet att rensa rabatten. Ju mindre plantan är som försvinner, desto mindre kvarlämning. (Att jämföra med att såga ned ett träd som lämnar en stor stubbe).

Din uppgift just nu är att låta plantan gro! Sätt en skyddande kupol runt den (det är det som tilliten energimässigt gör). Fyll på med näring (vad tror du händer med ett frö om du slutar vattna det?).

Detta är den fas som de flesta har svårast för därför att resultaten inte syns. När du gjort detta ett par gånger kommer du att känna hur det känns ”i luften” när ”din önskan gått i uppfyllelse på energiplan” men första gångerna brukar man missa detta.

Vanligt är att man misströstar, tror att det inte fungerar, söker alternativa vägar. Man river upp rabatten och försöker plantera snittblommor (som man åtminstone kan se) istället.

Din uppgift just nu

Vad du ska göra i detta läge är att: Ha roligt. Gör saker du tycker om. Följ impulser och den längtan som visar sig (får du ett infall om att läsa en bok, gör det NU, inte om ett halvår).

När du misströstar (vilket man förstås gör), se åtminstone till att du inte river upp rabatten du planterat 😉

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x