Sök

Motsatsen till prokrastinera: timing

Efter arton år i helandet är förutsättningarna lite annorlunda. Här berättar Anna-Sofia om den andliga träning hon sysselsätter sig med just nu.

Under de senaste två åren har jag varit i träning. Jag får nämligen inte göra någonting om inte energierna är på plats.

Läs: Har du sladden i energikroppen för att hänga med i vad det handlar om >

Det är lite humoristiskt att jag inte får pressa eller på något sätt utmana mig eller mitt energisystem. För det var så jag levde förr. Rädslor var aldrig något problem.

Skapa inte rädslor, alls

När vi skaffade kanin hösten 2022 läste jag in mig i vad kaninen innebar på ett andligt plan:

När kaninen är rädd så flyr den. Kaninen symboliserar alltså våra rädslor.

Jaha, tänkte jag. Den var ju ny?! Brukar inte kraftdjur symbolisera något bra? Men givetvis var det något bra. Precis det jag behövde faktiskt. Aldrig hade jag kunnat föreställa mig hur bra det var att ”kliva in” i de där rädslorna

Först när vi skulle kastrera kaninen förstod jag hur allvarligt rädslor ändå var.

Jag hade hört att kaniner var ”lite känsliga” för bedövning.

”Lite känsliga” betyder: kan bli dålig i magen och . Dessutom kan stressen i att åka bil göra att kaninen dör. Om den möter en hund i väntrummet kan den bli så rädd att den dör…

Det är liksom inte snack om några ”busiga rädslor”, som att se en skräckfilm. Det är allvar, en fråga om liv eller död. Blir du för rädd så dör du.

Ja, Jesus. Så hade aldrig någon annan uttryckt sig. Inte i något sammanhang, förut. Det enda jag hört tidigare var motsatsen. Det var en helt ny vinkel.

Pressa, men inga resultat

Grejen är att jag alltid pressat. Att vara orolig har liksom aldrig varit min grej, det är klart man gör det man ska göra. Punkt. Det är inte så att jag låtit rädslorna ta över, inte heller har de fått visa vägen. Jag har aldrig tyckt att de där rädslorna varit ett problem. (Anledningen är att jag varit så energimässigt avdomnad att jag inte känt rädslorna, men det är ju en annan femma).

Men då har jag också nått platå flera gånger. Jag har tagit saker så långt jag kunnat, och sedan har det varit tvärstopp. Fördelen med mitt tidigare energimässiga läge var att jag slapp känna rädslan, men då kunde jag inte heller utvecklats i den riktning jag velat.

Blev sjuk så fort jag testade på 10 000 steg/dag

Jag minns när jag fick min första stegmätare. Jag såg att jag naturligt låg på ca 6000-7000 steg per dag (tränade också två gånger i veckan). Men nu var det ju så att jag skulle upp i 10 000 steg.

Så jag började pressa. Gick extasteg. Tog en promenad efter jobbet. Efter två veckor fick jag influensa.

Det hela upprepade sig tre gånger innan jag slutligen gav upp! ”Jag fixar inte 10 000 steg” tänkte jag och kände mig svag och skör. (Det blev min inre monolog, hur jag såg på mig själv. Det var ju det som livet visat mig.)

Skriva om det förflutna

Nu går jag tillbaka till min tidigare jag och berättar hur det verkligen var:

”Kroppen blir skör när man pressar den. Det var inte stegen som var problemen, utan att du jagade upp dig så mycket för att komma upp i stegen. Hade du varit glad, lätt och avslappnad hade det aldrig varit något problem. Du hade nått 10 000 steg, och mer om du hade velat. Du är bara stark så länge du inte pressar. Ju mer du pressar desto skörare blir du.”

Det här är förstås motsatsen till vad alla träningsmoduler jag följde på den tiden sa, så jag vet faktiskt inte om jag hade trott mig själv om jag gått tillbaka i tiden och berättat.

Men det ska verkligen bli spännande att se hur långt jag kan ta det här nu!

Det kan ju inte ens bli jobbigt, för när man är i avslappning känns allt lätt…

Läs mer: Måste det vara obekvämt att vara utanför sin konfortzon? >

Stanna upp vid minsta motstånd

Nu håller jag alltså på att ”slappna av” genom alla motstånd (fysiska och mentala) som bubblar upp. Oavsett vad jag gör. Och klarar jag inte av att slappna av i rörelsen, då är det bara att bryta upp och göra något annat.

SNACKA OM ATT DET KRÄVS DICIPLIN OCH TILLIT…

Jag får alltså inte ”jobba bort” det som stressar mig, trots att jag ser deadlines som närmar sig.

Nejnej, var lugn FÖRST. Och gör sedan. När timingen är rätt.

Fast med tanke på hur mycket bättre lösningen blir när jag skickar Reiki på den så tycker jag faktiskt det är värt det. Hittills har jag aldrig missat något när jag skickar reiki på något istället för att lösa det praktiskt, däremot har jag fått in hundratals lösningar som blivit bättre än vad jag kunnat föreställa mig. (Bjud in högsta bästa lösning går ofta hos oss just nu).

Vänta in rätt timing

När jag skapar (eller ens tänker) behöver jag ha energin på min sida.

Saknar jag energin behöver jag kalla in den.

Är det ett motstånd behöver jag slappna av genom det. Oj vad Läk din inre sabotör går varm hos mig…

Har jag en dag där inget blir bra, då är det bara att avvakta till en annan dag.

Det är förstås frustrerande att inte få ”bita ihop och bara göra det!”  

Men samtidigt börjar det bli lite hävstångseffekt i det jag gör!

Det jag gör blir ofta BÄTTRE än vad jag kunnat föreställa mig. I jämförelse med hur det gick förr, när det strulade, blev märkliga fel och jag blev fly förbannad.

Så det är definitivt värt det!

Hellre att få det riktigt bra på första försöket, än att riskera att få följdproblem som kan sträcka sig över flera dagar.

Inte i mål än, men ser tecken

Jag är definitivt inte i ett läge att jag skulle kunna testa den där 10 000 steg om dagen än, men jag ser för första gången i mitt liv positiv utveckling i områden där jag velat utvecklas.

Och det är, om något, en jättestor seger!

Den där ”jag är fysiskt skör” börjar sakta men säkert bytas ut mot ”jag vet hur jag kan bli stark”.

(För några år sedan gjorde jag en liknande resa i min syn på mental styrka. Har gått från: ”Jag är uthållig” till ”jag är flexibel och följsam”, vilket är en helt annan typ av styrka. Även här upptäcker jag att det gradvis blir lättare och lättare att hitta nya lösningar, även när jag är mitt i problemet.”. En spännande resa)

Nog tusan är de andliga lärdomarna utmanande emellanåt, speciellt när de motsäger allt man fått lära sig sedan tidigare.

Men jiss vilka belöningar!

Vad jobbar du med andligt just nu?

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x