Sök

Den dolda fördelen med att ha lite (energi, kärlek eller pengar) som ingen pratar om

Höja ribban och se orsak och verkan… Att ha lite väcker värdefulla känslor som hjälper oss ta oss utanför vår konfortzon.

Vi människor är gjord för att leva i överflöd. Det sägs att vi varje sekund har ett överflöd motsvarande allt vi tänkas kan behöva i tjugo inkarnationer runt oss. Det enda vi behöver göra är att ta emot.

Men trots att vi är gjorde för överflöd finns det några dolda fördelar med att ha lite (energi, kärlek eller pengar).

Det kan nämligen träna upp oss i att hitta trygghet och inspirera oss till att knäcka framgångskoden. Bland annat tränar det upp vår disciplin att lägga energi på rätt saker.

Men innan jag börjar berätta vill jag påminna om något som kan göra stor skillnad i den individuella resan.

Jämför inte din resa med någon annans. Det är inte rättvist att jämföra ditt steg 1 med någon annans steg 128. Både förutsättningar och erfarenheter i bagaget skiljer sig åt. Däremot kan du tillåta dig att inspireras, lära dig och ta vara på klokheterna i andras resor…

Människors resor är alltid unika.

Återskapa eller skapa från grunden?

Det är stor skillnad på om vi återskapar något vi en gång haft, i jämförelse med om vi skapar något som är bättre än det vi någonsin upplevt.

Om vi hade en lycklig barndom men gått vilse i livet, är det lättare att hitta tillbaka till lyckan än vad det är för den som haft en olycklig barndom och aldrig upplevt lyckan.

Trots att vi är skapt för att skapa tycker vår energikropp inte om förändring. Att expandera och komma utanför det välkända är utmanande, men mer känslomässigt tillfredsställande, i jämförelse med den lättare vägen där vi upprepar det vi redan kan.

Vår själ älskar att utvecklas. Den ser framemot att få lära sig nya färdigheter som den sedan kan utforska världen med. Men det kan vara intensivt att vara på ny mark. Som tur är kan Reikin hjälpa, och ”bara förståelsen” för fasen kan göra upplevelsen påtagligt mycket mjukare och njutningsfullare.

Läs: Måste det vara obekvämt att vara utanför sin komfortzon? >

Däremot kan det vara intressant att se hur frustration får oss att höja ribban! (Om vi tillåter oss att göra det förstås)

Dipp som höjer ribban

Visste du att den idag både rika och framgångsrika fotbollsspelaren Ronaldo växte upp i fattigdom? Han var ofta hungrig. Ronaldo har berättat att hans mamma inte hade råd att sätta mat på bordet som räckte till dem båda, så hon stod över middag för att han skulle få äta sig mätt.

Nu är förstås lite ovanligare med personer som haft det dåligt, fått panik över sin situation – och höjt ribban. Men det är egentligen det som är funktionen med att må dåligt.

Det dåliga måendet är till för att göra oss förändringsbenägen. Det är lättare att kliva in i något nytt när vi inte tycker om det vi har.

Så dippar och att ha så lite att det blir svält kan aktivera vår längtan. Det är en av de dolda fördelarna med att ha lite.

När vi höjer ribban och önskar in något mer och bättre kan livet också ge oss det.

För mycket gör det svårare att se orsak och verkan

En nackdel med att ha mycket är att det är svårare att se läckage. Har vi mycket pengar kan vi använda dem till både det som är onödigt och det som är nödvändigt, utan att vi behöver fundera så mycket på saken.

Samma sak när vi har livsenergi. Så länge livsenergin räcker kan vi använda den till allt möjligt – och vipps har vi slösat bort det vi har.  

Kvinna på resa med lätt bagage
När vi vet vad som bygger vårt välmående är det lättare att göra positiva förändringar

Men jag då?

En kvinna som blir utbränd lägger ofta energi på allt som hon tror hon måste göra, men sällan på det som verkligen ger henne energi.

När energin tar tvärslut börjar hon istället (äntligen) lyssna på sin inre röst. Vad måste hon egentligen göra?

Genom att tappa allt blir hon modig. Det är ingen medveten process, men faktum kvarstår, genom att tappa det gamla slår hon sig fri.

När hon sedan bygger upp sitt liv igen gör hon det genom att sätta sig själv, sina behov och det som ger henne energi i centrum.

Och detta är genialiskt!

Det är okej att vilja utforska det lilla innan vi tar klivet ut i det stora.

Gör det viktigaste först

När vi vill öka något, oavsett om det är livsenergi eller pengar på kontot, är knepet att göra det viktigaste först.

Det första alla som vill bygga ekonomiskt välstånd får höra är: Spar 10% i början av månaden direkt när lönen kommer. Därefter betalar du räkningarna. Vänta inte med sparandet till slutet av månaden, då är det risk att pengarna är slut.

På samma sätt vill du börja din dag med att göra det som är viktigast för dig. Det är kanske Reiki, skriva dagbok, familjemys eller sitta en stund och sätta intentionen för dagen?

På jobbet vill du göra det som leder ditt arbete framåt, så länge det viktigaste är gjort gör det inget om du fastnar med en kollega över en kopp kaffe på eftermiddagen eller behöver sitta i möten.

När du har lite av något, och använder det på ett sätt som gör att du ser att det växer, så ser du vad som är viktigt och värdeskapande. Detta är en av fördelarna med att ha lite.

Läs: Det rika personer gör som gör dem rikare och rikare >

Guidningar i Reikiportalen som hjälper dig

Mer ger faktiskt inte mer trygghet

Visste du att det finns många människor som har väldigt mycket pengar på kontot men som ändå lider av rädsla av att tappa dem? (Dessa personer är ofta väldigt snåla).

De samlade pengarna för att bli trygga, men pengarna på kontot blev inte trygghet. Istället ökade rädslan, för tänk om de tappar pengarna!

Om du vet vad som är viktigt och värdeskapande blir du inte rädd att tappa det du har – du vet att du kan skaffa nytt om du tappar det.

Det är ännu en av de dolda välsignelserna i att ha lite. Det hjälper en att se vad som är riktigt viktigt, och sedan bygga upp sitt liv genom det.

Tror du att det blir någon skillnad om:

  • Man är omedveten om sitt välstånd och hur det uppstod

i jämförelse med om:

  • man är medveten om hur man skapade välståndet – och vet hur man gör om resan om man mot förmodan tappar det igen?

Så det är okej att ha lite. Men det innebär inte att du behöver nöja dig med lite. Ta vara på lärdomarna för att fortsatta skapa det liv du drömmer om.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x