Sök

Girl power som 21-åring

Varför åker men 100 mil för att hålla en Angelic Reiki-kurs? Av nyfikenhet kanske? För de härliga minnena?

Ödet har fört mig tillbaka till den plats jag bodde på för 20 år sedan. Karlstad. Nu kommer goda minnen tillbaka.

Det finns ingen anledning att kassan ska misstämma, inte ens på 50 öre

Här jobbade jag extra under min studietid. Jag vet att denna tid för evigt präglat både personlighet och yrkesliv. Jag fick jobba med ultimata förebilder. Än idag, när jag gör bokföring och har slängt om några siffror, hör jag min dåvarande chefs ord: det finns ingen anledning att kassan ska misstämma, inte ens på 50 öre.

Selfie utanför Ur & Penn i Karlstad
Jag utanför Ur & Penn där jag jobbade extra 2002-2003.

Nyckeln till att bli omtyckt av kunder

Mina kollegor var kvinnor. Snygga, alerta och rättfram. Från början förvånades jag över hur en kollega kunde ”hänga” mot hyllor eller över disk, något som jag lärt mig var en big no no i butiksvärlden. Men ingen av kunderna verkade störa sig på det. Tvärtom. De älskade henne! Hon var rak, ärlig, rapp och vaken. Hon lyssnade och brydde sig helhjärtat. Det handlade inte om hur hon stod mot disken, utan om att hon var sig själv.

Våga prova

Det är samma person som lärde mig att prova, även om det var saker jag aldrig gjort förut. Om det blev fel räddade hon mig (jesus vad hon var skicklig, stark och praktiskt lagd). Alltid utan pikar eller förebråelser. Hon sa inte: ”Men vad har du gjort?!” utan ”Gör så här”.

Titta in genom rutan på Ur & Penn i Karlstad.
Tjuvkikade in i butiken. Det är förstås ombyggt sedan jag var här. men inte så mycket. Det är framförallt disken som bytt plats. Annars är igenkännelsen stor.

Det är roligt att vara skicklig

Upplyft av insikten att jag skulle vara mig själv och kvinnor kan vara grymt skickliga blev jag snart också en av de som kunde som kunde ta en liten spik och en hammare, för att justera en 3000 kr klocka! Jag lärde mig inte bara att ge mig i kast med det som var exklusivt och dyrt. Jag lärde mig också småknep för att rädda sådant som var billigt. Bara för något år sedan torkade jag insidan på en klocka som blivit immig. Superpraktiskt!

Jag lärde mig också hur man skapade teamkänsla. Jag jobbade ofta helg. Vilket innebar att jag stod själv hela dagarna. Då hade kollegorna laddat kaffebryggaren och lämnat en ”Välkommen till ditt arbete-lapp”. Jag minns speciellt en lördag när jag haft kassarekord. Det var fullt i folk hela dagen, jag jobbade över en timme, men kunderna stötte till flera av spjuten med bijouterier så att de åkte i golvet. Jag gömde allt som åkt i golvet på kontoret så att det inte skulle se rörigt ut i butiken.

När jag låste för dagen ringde jag chefen. Jag berättade om den goda dagskassan, och hur stökigt det var bakom disken. Istället för att banna mig för att det var stökigt gav chefen mig stort beröm.

”Ditt jobb är att sälja på lördagar. Låt det andra ligga, det fixar vi på måndag. Bra jobbat!”

Staty i Karlstad
Staty i Karlstad. Fredsmonument.

Blev anställd på stående fot

Orden kom av samma chef som anställt mig på stående fot! (Vilket är fantastiskt för självförtroendet). Jag hade klivit in genom dörren, fått ögonkontakt med personalen och sagt att jag sökte jobb. Personalen visade sig vara chefen, och hon ville gärna ha extraanställda som mötte kunder som jag hade mött henne.

”Kan hon börja på lördag?” undrade en röst ifrån personalrummet när chefen sagt att jag skulle börja jobba.  

”Nej det kan hon inte!” Ropade hon tillbaka. Sedan vände hon sig mot mig. ”Men du kanske kan börja på måndag?”

Fantastisk prägling för en 21-åring

Att så tidigt i yrkeslivet få jobba med drivna, skickliga och omtyckta kvinnor, har förstås påverkat mig. Det har visat mig värdet i att vara mig själv. Det var förresten här jag började prata värmlänska 😉

Idag jobbar andra personer på Ur & Penn. Mina kollegor avancerade. De blev regionchef och butikschef på andra butiker.  

Själv fick jag Girl Power redan som 21 åring! Vilken tillgång!

Har du haft någon kollega/någon arbetsplats som påverkat dig positivt?

MEN KURSEN DÅ?

Angelic Reiki 1&2 var fantastisk!!!! Vilka deltagare! Vilka energier! För att slippa släpa på det otymliga blädderblocket hade jag med ett halvstort ritblock där jag kunde förklara änglastrålar, klarhet, attraktionslagen och utvecklingstrappan!

Så här såg det ut i lokalen i Karlstad där jag höll Angelic Reiki-kurs i slutet av oktober 2021.

Två deltagare hade aldrig helat förut, och de var fullständigt hänförda av de helande händerna!

Fyra deltagare hade redan egen Reikiverksamhet, eller var Reikimaster, men även de fascinerades över hur kraftfull energin var.

Samtalen gick på djupet. Vi pratade om det som var riktigt viktigt.

Efteråt

Efteråt mötte en av deltagarna en stor sorg, då en när av hennes nära anhöriga gått bort (liknande har hänt tidigare, ”vilken tur att jag fick tillgång till Reikienergin precis innan det jobbiga skedde, det gjorde att jag kunde hantera det med en helt annan styrka)

En annan deltagare har upptäckt att Angelic Reiki fungerar på rädslor. En kund gjorde något direkt efter behandlingen som hen velat göra länge, men varit rädd för. Det gick förstås superbra.

Under kursen gjorde vi en karma-cutting och den fick denna respons:

Hej ❣ Karma klipp fungerar 🤗 En gammal vän som behandlade mig illa, tog kontakt med mig i veckan och bad om ursäkt för något som hände för många år sedan. 🙂

Vi har även pratat om en fortsättningskurs! Känns spännande att jobba vidare med detta gäng!

Nästa kurs i Angelic Reiki 1&2 går i Luleå, i december och februari.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Här jobbade jag medan jag bodde i Karlstad. Mycket bra saker hände här. […]

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x