Sök

Kan Reiki påverka relationer positivt?

När vi är stressade fastnar vi i vår egen bubbla, vilket gör att vi hör sämre och missförstår mer. Avslappningen förändrar allt.

Har du märkt att Reiki förbättrar relationer? Det är imponerande hur mycket som blir bättre när stress och tung energi löses upp. Kommunikationen blir bättre. Samspelet lättare. Det blir roligare att vara tillsammans.  

Stress gör att jag inte alltid visar mig från min bästa sida

Jag vet inte hur det är med dig, men när jag är trött och stressad är jag inte alltid mitt bästa jag. När jag är utvilad och välmående är det en helt annan femma. Då har jag oändligt tålamod, saker går lätt och enkelt. När jag är trött och grinig blir jag snäsig och rösten blir hård.

Det innebär att trötthet och stress, trots att jag inte vill det, gör mig personlighetsförändrad.

När jag är trött går saker går emot mig. Jag blir lätt arg och besviken. Faktum är att min familj undviker mig när jag är på riktigt dåligt humör. När jag är på strålande humör vill alla vara med mig. Då kryper sonen in nära min sida och maken söker sig till samma rum som jag befinner mig i. Men när jag är grinig… Då håller de sig borta (och det är nog bäst).

Nästan telepatisk kommunikation

När jag och min man är avslappnade och harmoniska har vi en fantastisk kommunikation. Den är nästan telepatisk. Det är lätt att förstå varandra och komma överens. När vi är börjar bli stressade märks det direkt! Vi hör inte vad den andra säger! Det är som om ljudet fastnar i bubblan. Är vi i en individuell bubbla stannar ljudet där. Är vi avslappnade i gemensamhetsauran så tar vi båda del av samma information.

Hur slappnar man av tillsammans?

Om du vill ha en relation där du känner dig sedd och hörd är det värdefullt att ni spenderar tid tillsammans när ni är avslappnade. Ibland är det lättare om ni även medvetet slappnar av tillsammans (med gemensamma avslappningstekniker eller ger varandra Reiki i tevesoffan) men det är inte nödvändigt.

Slappna av genom:

  • Reiki & meditation
  • Promenader
  • Soffhäng
  • Snickra, klippa ogräs eller påta med huset. (ps, detta funkar bara om den som gör aktiviteten tillåter tankarna att komma och gå under tiden hen påtar. Irriterar man sig och blir argare och argare fungerar det inte).
  • Spa & par-massage
  • Bastu
  • Resor (om ni är personer som tycker sådana är avslappnade)

Det går också utmärkt att var och en slappnar av för sig, och att man passar på att umgås när båda är avslappnade.

Med familj som ska tas om hand, ett hus som behöver omvårdnad, skjutsningar och lämningar, är det kanske inte alltid gemensam meditation som behövs. Ibland är det mer avslappnande att ”få något gjort” än att försöka få tid att slappna av.

Det viktiga är att ni slappnar av, inte hur ni gör det. Ju oftare ni är avslappnade tillsammans desto bättre!

Har du upplevt att relationer blir bättre av Reiki?

Har du konto i Reikiportalen? Då kan du lyssna till:

Inget konto än?

Klassikern Känslomässig storstädning ligger alltid i gratiszoonen.

TIPS! Är ni i samtal med en terapeut? Testa! Blir det någon skillnad om ni slappnar av inför era sessioner istället för att elda upp er över allt ni vill säga?

PS: Bjuder på några fler tips gällande relationer. Denna gång från Allas. > Hur många av de här punkterna tycker du att Reiki påverkar positivt? Jag tycker att åtminstone sju av punkterna brukar påverkas av reiki…

PS2. Söker ni en terapeut? Anne-Lie Fant på Kreativ terapi är skicklig. Du kan se henne i detta youtubeklipp från 2021 

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x