Sök

Första gången en kund sa: ”Jag känner jag fått självförtroende”

Varför var ökad känsla av självvärde en av de saker man letade efter när man forskade på Reiki över tid? Kanske för den som utformat forskningen visste att det fungerade även där?

När jag översatte en forskningstabell uppmärksammade jag ett speciellt område där man forskade om Reiki. (Det är jag, som tillsammans med Ellinor Häggström lyfter fram Reikiforskning från hela världen och publicerar den på Förenade Reikiförbundet i Sveriges hemsida.)

Självvärde? Har man kikat på hur upplevelsen av självvärde förändras av Reiki?

Vad kan man få ut av att ge sig Reiki regelbundet? Detta är ett genomsnitt på resultaten av 1288 reikiutövare som gett sig reiki mer eller mindre regelbundet, från nybörjare till de som hållit på i över tjugo år.

Men då mindes jag en kund som efter behandlingen utbrast något som överraskade mig.

Fått självförtroende

Det här var en av de första år som jag var verksam som Reikiterapeut. Jag kände att Reiki var det jag letat efter i hela mitt liv, men samtidigt var jag skeptisk till att det kunde fungera. Det lät för bra för att vara sant. Samtidigt var kunderna lyriska.

Jag behandlade systern till en arbetskamrat, en tjej i 16 årsåldern, och efter behandlingen sa hon något som verkligen fastnade.

Hon sa inte ”det vanliga” att det kändes riktigt bra. När kan jag boka en ny tid?

Istället sa hon: ”Jag fick mer självförtroende.”

Jag gapade. Hur känns det när man får självförtroende?

Idag, sexton år senare, har jag kanske fått en förklaring till det hela?

I kontakt med oss själv

När vi är i kontakt med oss själv känner vi vår egen styrka. Vi känner oss lugn och trygg, i vetskapen att vi kan hantera det som kommer till oss.

När vi inte är i kontakt med oss själv känner vi oss ofta i underläge. Vi börjar jämföra oss med andra, känner oss okunniga, odugliga och oviktiga.

Reiki återskapar vår kontakt med oss själv. Det var det som hände när kunden kände att självförtroendet ökade! Hennes upplevda självvärde gick upp!

Men det är ändå intressant att just självvärde varit något man kikat på när man ville se de långtida effekterna av Reiki. Tabellen visar ett genomsnitt av upplevda förbättringar av personer som ger sig Reiki, alltifrån sporadiskt till över sju timmar i veckan. Från nybörjare till utövare som hållit på i över tjugo år.

Så här ser det ut när 1288 personer gett sig Reiki regelbundet. Nästan alla har fått positiva förbättringar, men de signifikanta förändringarna ökar ju mer regelbundet man ger sig Reiki.

Lyckas med det man företar sig

Vanligtvis säger man att självförtroendet växer när man lyckas med det man företar sig. Här gäller det att dela upp stora resor i små, överkomliga steg – men framförallt att uppmärksamma att man klarat det man företagit sig.

Självförtroende (eller tillit till den egna förmågan om man hellre vill säga det) visar sig när vi – innerst inne – vet att vi kommer att kunna lyckas med det vi företar oss.

Men då vi alltid kommer att vilja höja ribban, och ofta tar det vi gör för givet, är det skönt med något som hjälper oss att känna vår egen styrka.

När vi känner vår egen styrka kommer vi också att känna vårt självvärde.

Har du upplevt att ditt självvärde ökat när du gett dig Reiki?

Här får du tips på guidningar i Reikiportalen

… som hjälper dig att ta tillbaka din egen kraf

För dig som har konto i Reikiportalen

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x