Sök

Vad är helgandlig?

Helgandlig är ett begrepp som ibland används av andliga utövare. Ordet beskriver personer som är andligt nyfikna och gärna går kurs efter kurs, men som inte använder sig av sina färdigheter. I jämförelse med personer som använder sig av sina förvärvade färdigheter i sitt dagliga liv.  

Vad är ett andligt liv?

Fördelarna med ett andligt liv är en känsla av närvaro, trygghet och meningsfullhet. Man blir medveten både om sin egen styrka och ”att det är ju jag som styr”, men samtidigt uppmärksammar man de gåvor man får och den hjälp som mirakulöst alltid verkar infinna sig när man behöver dem. Känslor som tacksamhet, ödmjukhet, öppenhet och kärlek kännetecknar det andliga livet. Man ser vad man får, och har lättare att se fördelarna i att det blev som det blev. Andliga personer är ofta kärleksfulla, flexibla och goda lyssnare.

Glimtar av en annan värld

Den helgandliga får glimtar av det andliga livet, speciellt under kurshelgen. Men samtidigt finns både rädslor och skepsis som hindrar personen för att fullt ut ta del av andlighetens tillgångar. (Trollen spricker i solen, när vi belyser våra rädslor försvinner de).

Men det finns fördelar med att ”bara stanna kvar” som helgandlig.

Det är okej att ”bara” vara i andligheten lite nu och då…

Fördelar med att ”bara” vara helgandlig

  • Man har hittat något som fungerar och hjälper en att landa i sig själv när det blivit för mycket.
  • Hoppet lever kvar. Ibland är hoppet och drömmen viktigare än att leva den. Genom att inte försöka kan hoppet leva kvar.
  • Man slipper förändring. Andlighet gör att vi ser på livet med helt andra ”glasögon”, och detta kan vara omvälvande. Dessutom behöver man transformeras när det gamla försvinner så att det nya kan komma in. För att förändring ska bli riktigt bra behöver den ske i perfekt timing, och vi behöver ha med oss de färdigheter som hjälper oss att navigera i förändringen på ett upplyftande sätt. Det kan vara bättre att vänta in rätt tidpunkt, än att försöka pressa in något för tidigt.
  • Man slipper möta sina rädslor.Den som känner till attraktionslagen vet att lika attraherar lika. För att nå klarhet, och kunna attrahera i kärlek och tillit, behöver vi lära oss de färdigheter vi behöver ta med oss under resan liksom belysa våra rädslor. Självförtroendet vi förvärvar, och lättheten som uppstår, när en rädsla försvunnit är obetalbart. Men under processen, när rädslan förstoras så vi ska se vad den ställer till med, kan det vara mentalt och känslomässigt krävande.
  • Man kan tanka energi från kursen. Ibland är förväntan ”bättre” än själva resan. På samma sätt som vissa gärna återvänder till samma resmål år efter år kan vissa ha fördel av att ”gå om samma kurs” gång på gång.
  • Slipper gå vidare. När vi lärt oss något försvinner suget. Det kommer förstås alltid en ny längtan, men den inre resan blir annorlunda… Genom att stanna kvar och upprepa samma sak gång på gång slipper man gå vidare.

Hade du hört talas om helgandlig innan du läste detta inlägg?

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x