Sök

Se skillnad när något växer och när något förfaller

Tidigt presenterades jag för det naturliga, det som sker av sig själv. Det fick mig att börja leta efter naturlagar.

Min mamma var lärare i matematik, kemi och biologi. Hon sa att det fanns en enda sann kraft i naturen. Naturen har alltid rätt. Du behöver inte tro på den osynliga kraften gravitation, men den kommer påverka dig i alla fall.

De flesta människor behöver inte se de naturliga, osynliga krafterna. De klarar sig alldeles utmärkt utan vetskap om gravitation. Men jag lovar att du vill att brobryggare och de som designar skyskrapor ska ha koll på gravitationen och hur den fungerar. De osynliga krafterna är jätteviktiga för de personer som skapar.

Det naturliga och det människoskapta

Har du funderat över vad skillnaden är mellan att du bryter ditt ben och bilen får punktering? Givetvis finns det många skillnader. Men den jag vill medvetenhetsgöra är din kropps självläkande krafter. Din kropp kommer att läka benet. Men bilen har inga självläkande krafter. Den kan stå i garaget hur länge som helst utan att däcket åtgärdas. Det som är skapt av människan behöver energi av människor för att kunna bestå.

Min förra hyresvärd sa:

”Det är märkligt, men en lokal slits faktiskt MER om den är outnyttjad än om den används.”

Detta beror på att vi människor, med vår blotta närvaro, ger energi.

På samma sätt brukar man säga:

”I samma stund som du börjar köra den nyköpta bilen från bilhandeln börjar förfallet.” Det är samma grej. Det naturliga (ett frö till exempel) växer och blir större och större ”av sig själv”, medan det människoskapta ständigt behöver ny tillförsel av energi för att bromsa förfallet. Vill vi att något människoskapt ska växa måste vi kontinuerligt lägga in energi.

kompass
Det är naturligt att ha tillgång till sin inre kompass

Vilka krafter påverkar egentligen?

Som du hör är jag väldigt nyfiken på det som sker naturligt. När andra säger att det är flummigt kan jag inte förstå vad de menar? Själv blir jag trygg när jag förstår orsak och verkan och medvetet kan skapa mitt eget liv.

Ta det här med ”högkänslighet”. Vad är det för märkligt med att kunna ta in information ifrån vår omgivning? Alla andra varelser på jorden gör det ju?! Ta en fågel som exempel. Den har en inbyggd kompass som gör att den kan hitta från skogarna i norr till den tropiska djungeln.

En fågel som saknar inre kompass är däremot onaturligt. Det är faktiskt ett jätteproblem.

Att vi är känsliga är naturligt, grundläggande och jätteviktigt!

Däremot har vi aldrig fått lära oss att hantera vår känslighet – för att medvetet kunna skapa det liv vi längtar efter – och det är detta som är det egentliga problemet.

Och det är här jag kommer in.

Jag hjälper till att se och förstå, så du i glädje kan följa livets flöde och ha roligt när du skapar ditt eget liv.

Kvinna som läser

Se skillnad på rytmen med vilken saker utvecklas och rytmen med vilken de förfaller

Jag vill runda av denna presentation genom att citera en klok bok. Det är en obesegrad Samuraj, Miyamoto Musashi, som på ett mycket elegant sätt förklarar varför det är viktigt att se det som är dolt för blotta ögat.

I Fem ringars bok, kan du läsa:

Det finns en rytm i allting, men krigarkonstens rytm är något som inte kan bemästras utan övning.

Rytmen i dansens väg, hos trubadurerna, hos blås- och stränginstrument, är bland de mest kända och uppenbara. Inom krigskonsten finns också rytm och välvalda ögonblick för avfyrning av pilar och kulor, likaså för hästrutt. Inte i någon konst får rytmen försummas.

Det finns även en rytm i tomhet.

För krigaren finns en rytm i ökad befogenhet och en i minskad befogenhet, en rytm för att lyckas med sina föresatser och en i att ej uppnå vad man föresatt sig. Också inom köpenskapen finns den rytm i vilken man blir välbärgad och den rytm med vilken den välbärgade ruineras.

På varje väg finns en rytm för medgång och motgång. Man måste se skillnad på rytmen med vilken saker utvecklas och rytmen med vilken de förfaller.

Jag hjälper dig gärna att se de osynliga krafterna, så du får ett lättare och gladare liv, där du känner mening och riktning.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x