Sök

Om korten är positiva trots att det är skit?

Jag har använt änglakort dagligen sedan 2005. Något som ofta förvånat mig är att korten kunnat vara otippat optimistiska när jag tyckt att det varit skit. Och tvärtom. När jag tyckt det gått som allra bäst har de kunnat signalera om motsatsen.

Det här har både förvånat och fascinerat mig.

Om korten mestadels har rätt (för oftast känns det direkt att det stämmer), hur kommer det sig då att dessa otippade kort kommer in emellanåt? Är det för att korten tillfälligt slutat fungera? Eller finns det mer bakom korten än det jag ser just nu?

Jag började träna mig i att ”se vad korten ser”. Om de sa att det skulle bli en bra dag, vad i dagen var det som var så där bra? Vad hände egentligen ”bakom kulisserna”?

glad kvinna
Kan det hända bra saker fast det känns skit?

En glimt av det positiva

När jag gjorde denna läsning över det som händer just nu blev jag förvånad. Vilka positiva kort! (okej, till saken hör visserligen att änglakorten ENDAST är positiva, det är ingen tarotlek som även visar på de nedbrytande krafterna. De visar endast tillgångarna).

Men ändå.

När man gör en kollektiv läsning på temat Vad änglarna vill du ska veta, när det just blivit krig förväntar man sig lite tyngre kort.

I denna läsningen gör jag både läsningen och berättar hur jag tolkar korten.

PS! Tack alla ni som gör Reikiskick till Ukraina. Tack för er omsorg.

Kom också ihåg att skicka till Ryssland och alla de som ofrivilligt dragits in i krig och blir straffade för något som deras regering har gjort. Skicka gärna Reiki även till regeringen. Det ligger något klokt i: ”Älska mig så mest när jag förtjänar det som minst, för då behöver jag det som mest.”

Tack även alla ni som bistår med kläder, förnödenheter och pengar.

Nu till läsningen. Detta är en ”Vad änglarna vill att du ska veta”

A happy move? Hur kan det kortet komma upp när det nyss blivit krig? Det kanske handlar om en förändring som kommer att bli ganska bra till sist (även om den förstås är superjobbig för många)

Situationens tema

Budskap: En förändring (som blir till det bättre), oskuldsfullhet och balans

Det ligger i människans natur att både vilja ha spänning och utveckling, samtidigt som vi helst vill stanna kvar på välkänd mark. Väldigt stora kollektiva förändringar har varit, och kommer att vara, på väg. De kommer gradvis, i delar som gör att det blir lättare att känslomässigt hänga med i utvecklingen. Givetvis kommer det vara lättare för vissa än för andra.

Det finns två sätt att utvecklas:

    1. Vi längtar efter något bättre än vad vi har

    2. Situationen förvärras så vi inte har något annat val att förändras.

Just nu är vi framförallt i nr 2. Vi har inget val, situationen har förvärrats. Över tid kommer allt med av nr 1 till oss. Vi kommer att höja blicken och drömma drömmar om ett bättre samhälle. Genom drömmarna (visionerna) kallar vi in vårt nya samhälle.

Det är här oskuldsfullheten kommer in.

Se inte världen som den är och var realistisk. Höj istället blicken. Dröm stort. Dröm om hur du vill att det ska vara i din drömvärld. Bjud in något som är långt bättre än det som existerar just nu.

Kvanthopp

Det här är en tid för att göra mänskliga kvanthopp i utveckling!

Vad vi kan, och ska, göra just nu är att hålla fokus på vad vi vill ha, hellre än att gå in i rädsla. Lugnet svalkar situationen.

Det är också värdefullt att ha tillit och ett oskyldigt sinne. Allt är inte som det ser ut att vara. Det finns positiva möjligheter som ännu inte visat sig.  

Passagerit och återfödelse
Passagerit betyder förändring som inte går att backa. Återfödelse att börja på nytt. Varför tror du att dessa kort kommer upp just nu?

Budskap: Återfödelse, läkning, passagerit

När ordet passagerit dyker i en läsning upp är det ett tecken på det är ganska omvälvande. Passagerit är ett slags diagnostiskt prov där vi får visa (oss själva) att vi verkligen vill ha det vi bett om. Det gamla faller bort, vilket gör att det inte längre går att falla tillbaka till det välkända.

Återfödelse är det som sker under och efter en passagerit. Vi återskapar oss själv i en ny, uppdaterad version. Vi börjar om. Uppdaterar vår syn på oss själv. Släpper allt som inte (längre) överensstämmer med vår sanning. Vi kliver in i vår potential, redo att följa det vårt hjärta längtar efter.

Helande är det som sker när det gamla försvinner och det nya tar dess plats. Ju mer tillåtande du är, desto snabbare och lättare kommer det att gå.

azure angel card
Vilken önskade utkomst? Vilken är den? Hur kommer vi dit?

Vad som vill komma fram

Budskap: Det du längtar efter är på väg att ske, cykler, lärare

I den osynliga världen finns det ingen tid. Vi kan få till oss att det sker snart. Men snart kan vara i morgon, om en månad, eller om tio år. Vi vet inte när det sker, men vi vet att vi är på väg. När kort som ”Det du längtar efter är på väg att ske” dyker upp är det en påminnelse att universum har hört vår önskan och leder oss till den.

När lärar-kortet dyker upp signalerar det att ny kunskap är på väg. När eleven är redo kommer läraren.

Oftast har vi inte alla svar när vi börjar en resa. Svaren kommer till oss under resans gång. Det ena ger det andra, som ger det tredje. Vi behöver inte se hela vägen för att börja, det enda som är viktigt är att vi börjar gå.

Så vi har börjat gå. Det är tryggt att gå framåt. För det vi behöver kommer att komma till oss.

Cykler är ett en påminnelse om återhämtning. Efter intensiva tider behöver vi landa och fylla på krafterna. Det kan förstås kännas som om vi pausar vägen framåt och står still, men så är det inte. Barn växer under natten när de sover. Vi utvecklas under återhämtningen. Det är när vi vilar som det går framåt. Speciellt under intensiva tider. Ta vara på återhämtningen.

Adriana Angel card
Förtjusning? Kan man ha en sådan när det känns som allt rasar?

Troligt utfall

Budskap: Förtjusning, bönesvar, stöd och släppa taget

Det är svårt att stå i det förflutna och se framtiden. Vi kan bara se (för vår inre syn) sådant vi redan har erfarenhet utav. Om något helt annat är på väg är vi blind för det.

Själv läser jag böcker om den femte dimensionen och vattumannens tidsålder. Försöker ta del av andras visioner. Jag leker med tanken. Bjuder in vägar som jag tidigare varit blind för. Redan på 1990-talet tyckte jag att samhället på många sätt tappade den utveckling jag hade velat se. Skolorna blev tappade kunskap, läraryrket urlakades. Tempot i vården blev allt mer krävande. Människor började gå in i väggen. Sedan blev det allt värre.

Jag är inte intresserad av att falla tillbaka till det gamla.

Min uppgift i allt det här som sker är att få människor att använda sin kreativitet för att aktivt skapa den framtid de vill leva i. Då det är lätt att lamslås av rädslor vill jag vara en av de som öppnar upp och bjuder in visioner och skapandekraft.

Och som korten säger.

Vi kommer att få det vi behöver, när vi behöver det. Vi har stöd, på många plan. Men vi kommer också att behöva släppa taget om det som inte längre tjänar oss.  

Vad kommer till dig när du ser den här läsningen?

Vill du ha en egen läsning? Beställ här >

Vilka lekar har jag använt? Jo, dessa:

Oracle of the Unicorns
Mina två favoritlekar (som varit med ett tag) och den senaste favoriteten: Unicorns (tack Katarina för tipset)
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x