Sök

Fungerar healing även om man inte tror på den?

Reiki är en avslappnande healingteknik. Den är fri ifrån religiöst utövande och består av universell livsenergi. Men fungerar Reiki för alla?

Nej, Reiki fungerar inte för alla. Visserligen har alla människor ett energisystem, vilket med lätthet kan tonas in med reikienergi, ungefär som man ställer in en radio mot en specifik radiokanal. Så det finns inget som säger att vissa personer är uteslutna ifrån energin. Reikienergin finns tillgänglig för alla som vill ta emot den. Men den fungerar inte för alla. För att Reikienergin ska fungera så behöver mottagaren ta emot energin.

Inte tro, ta emot

”Det fungerar bara man tror.” så sa skeptikerna till mig när jag började med Reiki. Men själv var jag skeptisk mot skeptikernas ord. Jag hade haft flera personer på britsen som sa att de var skeptiska, men som gärna provade. De förvånades över hur mycket Reikienergin kändes. De trodde inte. Men de kände energin.

Mannen som inte tog emot

För att jag skulle förstå skillnaden mellan tro och ta emot skickade livet mig ett bönesvar. Jag fick en man på britsen. Jag minns denna behandling lika klart som om den var igår, trots att det är över tio år sedan. Jag är oändligt tacksam för att livet skickade mig denna person. Men jag är lika tacksam över att livet fortsättningsvis håller sådana här personer långt ifrån mitt behandlingsrum. Jag tyckte faktiskt att behandlingen var lite plågsam.

Denna man var troende. Han trodde att healing fungerade. Både hans dotter och hustru hade kommit till mig för Reiki och de var mycket nöjda med resultatet. Nu skulle han komma själv för att se vad det hela handlade om.

Det mest perfekta helandet just nu

Det var bara det att mannen hade en övertro till vad Reikin kunde göra. Reikienergin skapar alltid det mest perfekta helandet just nu. Reikin sätter mottagaren i kontakt med sitt eget högre jag och aktiverar kroppens egna självläkande krafter. Varken mer eller mindre.

Är det stora saker som ska helas är vägen till helande lång. Inte för att det nödvändigtvis är svårt att hela stora saker. Men för att vi intellektuellt ska hinna med i förändringen och gradvis vänja oss med det nya.

Av omsorg förhindrar kroppens självläkande krafter helande som är större än vad vi känslomässigt klarar av att hantera. Om vi skulle vakna upp en dag och inte veta var vi är eller hur vi kom dit skulle vi bli mer eller mindre galna på kuppen, så detta händer inte inom helande. Stora förändringar kommer alltid gradvis, så vi kan bjuda in förändringen många gånger – men också kan göra justeringar i våra önskningar allteftersom.

Energin gick in, men den gjorde likväl ingen verkan.

Energin lade sig som olja på vatten

Den här mannen hade en inre övertygelse om att vad som helst kunde ske om han tog emot helande, och han ville inte ha vad som helst – så han tog inte emot! Reikienergin jag gav till honom gick visserligen ut i hans kropp, men den lade sig ovanpå hans egen energi – som olja på vatten. Jag hade aldrig sett något liknande!

De första fem minuterna gick väl bra. Men sedan började det bli tröttsamt att känna mannens motstånd. Inte till mig, för han verkade gilla mig, men till energierna. Det var de längsta 75 minuterna i hela mitt liv!

Mannen trodde! Men healingen funkade ändå inte! För han tog inte emot.

Reikienergin fungerar för alla som vill ta emot energin. Men den fungerar inte för den som inte tar emot, oavsett om de tror eller inte.

Skeptikerna försvann?!

Efteråt tackade jag livet för lärdomen och för att jag fått se skillnaden mellan tro och ta emot. Men jag bad om att aldrig behöva göra om behandlingen. Och det har inte heller hänt. Men något som också försvann var skeptikerna…

Sedan dess har jag bara attraherat personer som längtar efter energierna och gärna vill ha de största, mirakulösa helandena som de är kapabla att ta emot. Och det får de.

Har du varit med om något liknande?

PS! Det börjar komma lite forskning! Hittills har 8 studier (av 13) visat att Reiki är bättre än placebo. Ofta använder man även fejk-reiki för att se om det är den fysiska närheten eller reikin som ger effekt. Här kan du se hur Reiki påverkar blodtrycket (sänker det) hos anhöriga som lider av kronisk stress. Jämförelsegruppen fick fejk-reiki.

Vill du testa?

Prova 19 minuter Känslomässig storstädning på Reikiportalen.se

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva-Karin Johansson
Eva-Karin Johansson
2 years ago

Yes

trackback

[…] Liksom skepsisens olja på vatten Läs fungerar Reiki om man inte tror på den > […]

trackback
Vad är Reiki och hur fungerar det? Utforska Dolda Budskap och Res genom Undermedvetna Världen
1 year ago

[…] Fungerar healing även om man inte tror på den? – Känsla.nu […]

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x