Sök

Komma ur en jobbig känsla

Längtar du efter att komma ur den jobbiga känslan så du kan börja känna dig lättare och mer som dig själv igen? Då finns det ett knep.

Det är många som säger att de astrologiska energierna för 2024 känns lättare. Ett år med återhämtning i vilket saker stabiliserar sig och intresset för andlighet vaknar.

Men hur gör man om man inte riktigt känner den där lätta känslan, trots att den tydligen ska ligga i luften?

Vill se det för att tro det

Vi människor vill ofta se (känna) något själv för att tro på det. Om vi känner att det lättar, då tror vi på det.

Utmaningen ligger i det vi kallar attraktionslagen. Lika attraherar lika.

När det går bra är det lätt, för då uppmärksammar vi andra saker som går lätt.

Men när det är tungt och känns jobbigt krokar vi endast fast i saker som även de känns tunga och jobbiga. Det blir ett moment 22 som gör att vi hamnar ur askan i elden.  

Det är först när vi kommer ur den jobbiga känslan som de bra sakerna börjar visa sig. Och det är först då vi också börjar tro att det är möjligt.  

Men hur kommer man ur en jobbig känsla?

Sitt still till det jobbiga gått över

Den som studerar zen-buddism brukar ramla över uttrycket: ”sitt still till stressen har lagt sig.” Detta fungerar oväntat bra. När vi stillar oss, och inte fyller på med fler saker att uppröra oss över, går känslostormarna över. Det blir klart, lugnt och stilla. Anledningen är att vårt inre alltid är en fristad. När vi är djupavslappnade och vilar i vårt inre känns allt bra.

Knepet är att släppa taget om alla känslor som hindrar oss från att må gott i vår inre fristad.

Reikienergi gör det lättare att komma igenom alla lager av tankar och känslor, så vi kan njuta av den ljuvliga känslan som finns inne i oss själv.

Hjälp att må bra

Reiki gör det betydligt lättare att nå det djupavslappnade tillståndet. Den universella livsenergin fungerar som ett lösningsmedel vilken löser upp stress, oro och obehagliga känslor, för att ersätta dem med en ljuvlig villkorslös kärlek och mer mängd livsenergi.

Reiki fungerar till och med under extrema förutsättningar. Den Reikiforskning som sker idag handlar framförallt om hur Reiki hjälper vid extrema förutsättningar (som under cancerbehandlingar eller när man genomgår dialys tre gånger i veckan á fyra timmar per gång). Man forskar alltså i de svåraste och känslomässigt mest utmanande situationerna för man har upptäckt att Reiki kan ge lindring.

Testa själv – känns det lättare?

Gör en känslomässig storstädning. Unna dig 19 minuter och låt energierna hjälpa dig att hitta fristaden under alla lager av tankar och känslor. (Vid tidsbrist kan du göra den i sängen innan du somnar, reiki brukar göra att man somnar lättare och sover bättre)

När du är fylld av Reikienergi – får du då känslan av att något bra är på väg?

Anna-Sofia Giese Vesterlund
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x