Sök

Energiband som du VILL ha

När du får energimässigt tillträde till något uppstår ett energiband. Detta gör att du både får, och kan ge, energi. Vill du påverka behöver du ha energiband till det du vill förändra.

I den andliga världen pratas det mycket om energiband som du vill kapa, men det finns energiband som du verkligen VILL HA. Detta är något som vi pratar om på masternivå under Reiki-utbildningarna, som du nu får en glimt utav. Energiband ger dig både superstyrka och gör uppdraget svårare och känslomässigt mer krävande.

Energiband gör att du får, och kan ge energi

Ett energiband fungerar åt båda håll. När du får ett energiband till något får du energi till det du har band till, men du ger också energi genom samma band.

När du har energiband till något får du energimässig behörighet och är delaktig. Utan energiband står du utanför. Du kan jobba hårt, men ingenting händer.

Energiband kommer genom avtal

Du får energiband genom att ingå avtal. I detta inlägg kommer vi framförallt att prata om avtal i sysselsättning och ägarskap, men de kommer även varje gång du ingår ett avtal med dig själv och lovar saker. De uppstår också när du gifter dig (men inte lika mycket genom samboskap)

Min shamanvän Anna Larsson sa: ”När shamanen kallar kommer de osynliga krafterna till din hjälp”. Detta är ett sätt att beskriva energibanden. Löftet gör att de osynliga krafterna stannar kvar till uppgiften är löst.

Tillträde

Själv brukar jag tänka på energibanden som tillträde. På en arbetsplats behöver du ha energimässigt tillträde till de saker du vill åtgärda.

Rätt engagemang med fel tillträde

Jag hade en kund som höll på att bränna ut sig (igen). Hon var ambitiös och hade hjärtat på rätt ställe. Det var viktigt för henne att göra ett bra jobb och att företaget hon jobbade på hade ett helhelhetsperspektiv, vilket hon dessvärre upplevde att de inte hade. Gång på gång såg hon tokigheter som bedrevs, vilka hon påtalade för ledningen. Vilka i sin tur upplevde henne som besvärlig och bakåtsträvande.

Kundens utmaning  

Kunden hade vissa arbetsuppgifter, men jobbade känslomässigt med helt andra arbetsuppgifter, vilka hon inte hade energimässigt tillträde till. Hon jobbade extremt hårt, men hennes engagemang ledde inte till något varaktig förändring. Hon fick aldrig någon belöning, utan möttes bara av motstånd. Inte konstigt att hon brände ut sig gång på gång.

Vad skulle kunden göra på arbetsplatsen som inte fungerade?

På en arbetsplats som inte fungerar som önskat har du som anställd två alternativ

1. Se till att få befogenhet att genomföra de förändringar du vill se.

eller

2. Byt arbetsplats till någon som matchar dina kärnvärderingar bättre.

Rätt energimässiga tillträde för det arbete du gör

Det är viktigt att du har rätt energiband (rätt energimässiga tillträde) för det arbete du gör (och vill göra).

  • Vill du ha förutbestämda arbetsuppgifter och följa någon annans direktiv passar det bättre att du har chef över dig.
  • Om du vill vara delaktig i att ta ut organisationens riktning och driva igenom förbättringar behöver du själv vara chef eller ansvarig.

Du kan inte få förståelse eller göra förändringar om du inte har energimässigt tillträde.

Energiband som hjälper dig

När du får energimässigt tillträde (exempelvis blir chef eller ansvarig för något) får du energiband till det du fått tillträde till. Då kan du påverka med din egen energi, men du blir också påverkad av den energi som du fått tillträde till.

Samma sak händer när du äger något.

Ägandet ger dig energiband och tillträde

När du äger ditt eget hem är du ansvarig (får energimässigt tillträde) till allt som har med hus och hem att göra.

  • När du äger: Om kylen går sönder får du välja hur den nya kylen ska se ut, när den ska beställas och levereras, vem som ska göra jobbet och du får också betala notan. Du får alltså de förutsättningar du behöver för att kunna göra något på ditt sätt.
  • När du hyr: Om kylen går sönder väljer ägaren hur det ska lösas. Du får en ny (eller åtgärdad) kyl men det blir på ägarens sätt.

Både positiva och betungande

Energibanden är alltså både positiva och betungande samtidigt. De är positiva därför att de ger dig möjlighet att skapa, men de är betungande därför att de för med sig ansvar.

Lagom mängd energiband

Vilka energiband vill du då ha?

  • Du vill ha energiband till sådant som är viktigt för dig, till dina hjärtefrågor.

Vilka dina hjärtefrågor är kan du bara svara på själv. Hjärtefrågorna är inte samma under hela ditt liv, de kan variera under olika perioder av ditt liv.

Ny hjärtefråga i mitt liv

För mig har hus inte varit en hjärtefråga, förrän nu. Det har varit skönt att hyra och slippa ansvar (och vissa jättefakturor). Men nu börjar det kännas intressant, spännande och inspirerande att själv få skapa mitt eget boende – med allt vad det innebär.

Det är förstås ett jättekliv att gå från att hyra (och aldrig ens klippa gräs eller skotta snö) till att köpa en hel sekelskiftegård med omfattande renoveringsbehov. Men efter att ha mött allt inre motstånd i en tolv år eller så, sett de flesta nackdelar och känslomässigt förberett mig (strömmen går ett par gånger per år, vattnet är borta lite nu och då, det är skolskjuts till skolan, finns inga lekkamrater för sonen i närheten), så börjar engagemanget bli helhjärtat och potentialen börjar visa sig…

Läs om mina grubblerier om huset >

Fortsättningen – Hur går det med huset? >

Har du känt av energiband vid något tillfälle?

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Tidigare Artikel Tidigare inlägg Energiband som du VILL ha […]

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x