Sök

Den nya tiden, var är vi på väg?

Text: Anna-Sofia Giese Vesterlund, Maria Dupal och Stefan Giese

23 mars 2023 skedde ett astrologiskt fenomen som inte har skett på över 249 år! Planeten Pluto lämnade Stenbocken för att kliva in i Vattumannen. Senast detta hände var på upplysningstiden år 1777.

Den som varit i kontakt med den andliga världen kan ha hört saker som att vi är på väg in i en ny tidsålder. Att vi lämnar den fysiska 3D för att gå in i 5D (energivärlden), där vi lever i villkorslös kärlek, kommunicerar telepatiskt och rör oss lika snabbt som tanken. Vad detta innebär kan vi enbart spekulera i. Så låt oss spekulera.

För att kunna förutspå vad som är på gång kan man använda sig av astrologi. Genom att titta på historien, och vad som hände förra gången planeterna låg i precis det läget, kan man få en fingervisning om vad som ligger i luften denna gång.

I podden Andliga Klubben har astrolog Maria Dupal och Reikimaster Anna-Sofia Giese Vesterlund börjat podda i nichen Astro-aktuellt. En gång i kvartalet går de in i kommande energier så att du ska få veta vad som är på gång. I detta premiäravsnitt hör du en överraskad Anna-Sofia utbrista: ”Vi hade behövt en historiker.” Till denna text har därför Stefan Giese (Anna-Sofias bror) bistått med sitt stora intresse av historia och världshändelser.

Ps. Det har pågått energihöjningar och skiften under lång tid. Det här är ”bara” en av fenomenen. Men det ger kanske en förklaring till varför det varit så oroligt på sista tiden.

Djupgående förändring när Pluto är i farten…

Pluto är i farten

Astrologen berättar:

Den 23:e mars 2023 gick vi in i ett energiskifte som är så kraftfullt att det handlar om en ny era. Ett generationsskifte. Det är planeten Pluto som lämnade Stenbocken (efter att ha varit där i 20 år) för att kliva in i Vattumannen.

När Pluto gör transiter till planeter eller punkter i ditt födelsehoroskop är det djupgående processer som varar länge. Det är alltså inget som kommer plötsligt, i stället handlar det om något som jobbar på djupet. Du kommer ut på andra sidan som en ny människa. 

Pluto befinner sig längst ut i solsystemet och för att Pluto ska gå ett helt varv runt solen tar det 249 år. Det är alltså 249 år sedan de astrologiska förutsättningarna var likadana som de är nu.

Vad hände förra gången?

Så vad hände för 249 år sedan?

Stormakten USA bildades när Pluto var precis i slutet av Stenbocken. I den amerikanska självständighetsförklaringen utropades de 13 nordamerikanska kolonierna som fristående från Storbritannien. Ingen kunde ana det då, men händelsen kom att skapa ett politiskt eko över hela världen och senare ligga som grund för 1800-talets världspolitiska utveckling… (text från USA:s självständighetsförklaring skapade en ny världsordning | Historia | SO-rummet)

Bild från självständighetsförklaringen
The Declaration of Independence, July 4, 1776.*oil on canvas.*53 x 78.7 cm.*1786–1820

Amerikanska självständighetsförklaringen innehåller dessa tre stora idéer:

  • Alla människor har vissa oumbärliga rättigheter vilka inkluderar Existens, Frihet och Strävan efter lycka
  • Alla människor är skapade lika
  • Individen har en medborgerlig plikt att försvara dessa rättigheter för sig själv och för andra

Dessa energier verkar ”ha legat i luften” (för oss kommer de att ligga i luften i kommande 20 år) för liknande frigörande anda visade sig även på andra platser över världen.  

Efterföljare

Revolutionen fortsatte även över andra kontinenter. Tre år senare lånade folket i Frankrike uttryck från den amerikanska revolutionens pionjärer, för att förklara varför de med våld kastade ut en förtryckande överklass från sina ståtliga palats. I Sydamerika gjorde det spanska imperiets kolonier sig fria från sina tidigare herrar i början av 1800-talet. Senare samma århundrade gjorde man uppror mot det Osmanska riketGrekland och på Balkan. Runt om i Afrika och Asien fortsatte man att kapa banden till sina tidigare förtryckare långt in i 1900-talet.

Men det var inte bara revolution som följde.

Det kom en ny uppfinning, vilken skulle komma att bli startskottet till den största förändringen i mänsklighetens historia.

Stadskick och samhälle, liksom folket och folkets makt

Astrologen:

Vi är från 23:e mars i en tidsperiod då Pluto går mellan stenbocken och vattumannen, fram och tillbaka. Inte förrän november 2024 går Pluto definitivt in i Vattumannen.

Stenbocken handlar mycket om samhällsstrukturer och statsskick, makten i samhället, medan Vattumannen handlar mer om folket och folkets makt.

Vattumannen är känt för att vara stjärntecknet som handlar om teknologi och nya uppfinningar. Hela tekniska utvecklingen som vi sett under tidigare år kommer att ta fart. När en planet går in i ett tecken kan man få en fingervisning om vad som kommer att hända under den här fasen. Denna period var det väldigt mycket snack om AI. Så det verkar som AI kommer att utvecklas ordentligt.

Men vad hände förra gången? Vi frågar historikern:

Spinning Jenny kom att förändra, inte bara hur man väver tyger, utan hela samhällets uppbyggnad.

En uppfinning som förändrar allt

I England år 1764 uppfanns en spinnmaskin som kunde spinna åtta trådar samtidigt istället för spinnrockens enda tråd. Detta mottogs med skräckblandad förtjusning. Äntligen kunde man tillgodose efterfrågan och möjligheterna var oändliga. Samtidigt bildades det en mobb som fruktade den nya maskinen i rädsla av att människorna skulle bli arbetslösa.

Från revolutionen dröjde det ”en stund” (ungefär 100 år) innan den industriella revolutionen slog igenom. Men under denna tid gick man också igenom en av de största förändringar som mänskligheten gått igenom. Faktum är att det mesta som vi har idag (hur vi bor, hur vi bildar familj, att vi tillbringa den mesta delen av vår tid på jobbet, arbetarrörelsen, det ekonomiska överskott som idag används till den allmänna skolgången och pension) kom ifrån den industriella revolutionen.

Här börjar också de miljömässiga problem vi har idag med utsläpp och överkonsumtion, liksom arbetsskador.

Faktum är att hela det samhälle som vi lever i nu började formas när de energimässiga förutsättningarna var likadana som de är nu.

(Vill du själv ta reda på fakta hittar du informationen ovan från denna film: Historia förklarad: Industriella revolutionen | UR Play)

Vad betyder det här?

Det är stora krafter i rörelse. En epok som varat i 249 håller på att gå i graven. En ny era börjar visa sig. Det innebär att det som byggts upp under denna tidsperiod gradvis kommer att falla bort, för att ersättas med något som bättre överensstämmer med den nya tidsepoken.

Vi står inför en ny upplysning. Trycket och påfrestningarna vi utsatts för har väckt/håller på att tända en gnista i oss. Vi vill ha något mer, något annat, något bättre. Vi vill förstås också återställa det vi förstört, och skapa det nya på andra – mer hållbara – grundpelare.

Det kommer också en ny teknisk innovation som kommer att förändra hur hela samhället är uppbyggt. (AI och vad det innebär?)

Ett litet steg i taget

Men det är viktigt att påminna sig om att de skeenden vi är i just nu kommer att ta tid! Väldigt lång tid.

Livsstilcoachen Tony Robbins brukar säga: ”De flesta av oss överskattar vad vi kan göra på ett år, men underskattar vad vi kan göra på tio år.” Så vad kommer vi inte kunna göra på hundra år? Eller på tvåhundrafemtio? Vi snackar alltså om en förändring som kommer att pågå i tio generationer! (Och då brukar sju generationer vara tillräckligt för att bryta familjekarma…).

Vi varken kan eller behöver förstå allt som är på gång.

Men vi kan, och har fördel av att, må bra varje steg längs vägen.

Stilla tankarna, gör det bästa av förutsättningarna

Det du kan, och har nytta av att, göra just nu är att hålla lugnet, slappna av och må gott (även om det är turbulenta tider just nu). Ju mer du slappnar av, desto mer välmående och kreativ kommer du att kunna vara. Om du bränner krutet på att vara stressad kommer du inte ha lika lätt att ta vara på de möjligheter som också finns i luften.

  • Det du kan göra för dig själv under denna resa är att leka med tanken. Kan det nya du möter idag innehålla några dolda gåvor. Kan du göra något bra med det?
    Tips på guidning från Reikiportalen: Lek med tanken – (reikiportalen.se)
  • Följ det som väcker din nyfikenhet. Gör det bästa av de nya situationer som visar sig. Och sysselsätt dig så mycket som möjligt med det som får ditt hjärta att sjunga.

Kom ihåg: Allt du behöver kommer att komma till dig medan du vandrar den nya vägen. Du behöver inte ha alla svar, de kommer att visa sig…

Var denna text värdefull? Skriv en rad och berätta.

Vill du ha fler såna här texter direkt i din mailbox? Prenumerera på Reikiportalens nyhetsbrev.

3.5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] och vattumannen) var Anna-Sofia tvungen att tillkalla hjälp. Eftersom fenomenet som sker just nu (läs mer här) senast hände för 249 år sedan ville hon tillkalla en historiker. Så hon ringde sin bror Stefan […]

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x