Sök

16 års jubileum

Nu i slutet av augusti firar jag 16 år i branschen. Alltså 16 år?!  Jag var imponerad när jag hade 5 års jubileum! De flesta som startar egen mottagning lägger ned efter 1-3 år, så bara det faktum att jag var aktiv 5 år senare tyckte jag var en stor grej. Nu tycker jag att sifforna börjar bli lite surrealistiska. 16 år låter ju jättelänge. Ändå känns det inte länge. Det känns bara som fem år eller så…

De flesta av er känner bara till den jag är nu…

Så det är ganska få av er som minns det jag var förut, i livet innan Reiki. Den som alltid hade huvudvärk. Var superstressad och ojordad. Låg utslagen och illamående flera gånger i månaden.

Aurafotografiet

Jag kommer ihåg första gången jag fick en andlig läsning som INTE gick ut på att jag var ojordad och behövde lugna ned mig. Det var ett årsmöte med förenade Reikiförbundet i Sverige. Året var 2010. Jag hade varit i branschen i 5 år (mitt helande har tagit längre tid än många av mina kunders, eftersom jag inte hade någon framför som banade väg, jag fick upptäcka allting på egen hand – genom böcker och egen erfarenhet).

Vi skulle göra en soundjourney (meditera i grupp till livemusik i form av singingbowls och didgeridoo). Före och efter fick vi göra en aurafotografering (vi lade handen på en platta). Jag tittade förvånat på min före-bild. Den visade ett perfekt chakrasystem?! Efter meditationen fick vi göra en till fotografering (då var det lite suddigare).

Aurabild före

Mannen som höll i Soundjourneyn tolkade bilderna. ”Det du ser är olika energier som kommit till dig, skrivaren kan inte skriva ut alla färger, det har kommit energier av silver till dig.”

Aurabild efter

Själv hörde jag vad han sa, men jag hörde än mer vad han INTE sa.

”Du säger inte att jag behöver jorda mig!” sa jag superlyckligt.

Han tittade omsom på före-bilden och på mig.

”Men du behöver ju inte jordas!” sa han.

”Jag vet!!!!!” sa jag supernöjd!

”Men vad jobbar du med?” undrade han.

”Jag är healer, jag jobbar med Reikihealing.”

”Nej, du är alldeles för organiserad för att hålla på med healing!”

Kan vara. Men för att kunna göra det jag vill göra i branschen behöver man vara organiserad.

Jag och Lina med pendlarna som löpte amok!
Som sagt var… Crazy! Året var 2010.
Första gången jag var i Norrköping för styrelsemöte med Förenade Reikiförbundet. Året var 2008. Det är min favorit-grekiska restaurang. Jag åt moussaka. På den tiden var jag tidningsredaktör och gjorde medlemstidningen.

Det är nu det börjar!

Varje dag känner jag att det är NU det hela börjar. Jag ser framemot kommande 40 år i branschen – tror det kommer hända massor i samhällsutvecklingen. Behovet av helande har aldrig varit större. Tack vare min erfarenhet och mitt sätt att förklara så man förstår sitter jag på en unik kompetens. Det är mycket jag kan bidra med. Jag ser framemot de nya frågorna och vara del av lösningen.

Föreläsning i Skellefteålokalen.

Har du alltid vetat att du velat jobba med helande?

Ja, faktiskt. Människor och helande har alltid intresserat mig. I skolan, när vi skulle skriva en uppsats om vad vi ville bli när vi blev stora, skrev jag att jag ville jobba som samtalsterapeut och köra en minibil, typ en Nissan Micra. Det blev Reikiterapeut (när skrev uppsatsen hade jag inte kommit i kontakt med Reiki än, så jag visste inte att det alternativet fanns) och första bilen blev en Renault Clio. Jag har ofta tänkt på den där uppsatsen (men inte hittat igen den) och fascinerats över hur pricksäker den blev. Jag har också alltid velat vara författare. Målet har inte varit att skriva en bok, utan att bli en mästare av hantverket och skriva många böcker.

Andra året på Trästock. Jag, Anna Larsson och Lina gjorde läsningar.

Hur kom du i kontakt med Reiki?

Min första kontakt med Reiki var genom en bok! Jag träffade läraren före Reikin. Jag blev medbjuden på en trumresa med Carina Twofeathers (en schaman som såg ut som en fullfjädrad indian och talade skånska). Jag kände direkt att jag ville gå en utbildning för henne och tog upp hennes informationsblad.

Reiki – fullständig fysisk och mental förändring, stod det i informationsbladet.

Jag: ”Skitbra! Det ska jag gå! Undrar vad det är för något?”

På jobbet hade vi en bok om Reiki (som jag inte ens hade tittat på två gånger innan jag träffade Twofeaters), så jag köpte den. När jag satt hemma i sängen och läste reste sig vartenda hårstrå över hela kroppen!

”Men? Det är ju det här jag letat efter i hela mitt liv?”

Jag hade börjat skissa på affärsplanen innan jag gått första utbildningen eller ens tagit emot första behandlingen. Jag var 24 år när jag kom i kontakt med Reiki och hann bli 25 innan verksamheten slog upp portarna.

Lokalen i Skellefteå. Vårt stamhak. Tror vi alla kompisar saknar bastun 😉

Vad har varit mest givande under verksamhetsåren?

Åh, var ska jag börja? Jag hade ingen tanke på att jag skulle bli företagare när jag växte upp, men jag är så tacksam över att jag fått den förmånen. Bevisligen är jag en entreprenörssjäl och inte en anställd. (Alla ni som läst Rich dad poor dad och fortsättningen Innan du säger upp dig har satt sig in i skillnaden mellan en anställd och en entreprenör).

 • Jag har fått svar på alla frågor jag hade (exempelvis hur blir man av psykisk ohälsa en gång för alla) + många till.
 • Jag får möta människor på djupet. Hos mig pratar man bara om sådant som är riktigt viktigt.
 • För att kunna hantera så mycket energi som jag hanterar en vanlig dag på jobbet är det viktigt att själv leva som man lär. Tack vare Reikin har jag ”behövt” förverkliga alla mina drömmar. Att lära mig skriva har varit del av min helanderesa.
 • Jag försonats med alla instanser i samhället och känner mig medskapande samhällsutvecklingen (bara en sån sak liksom)
Någon förnyelse varje år. Här målade vi taket i lokalen i Skellefteå. Året var 2013.

Tillbakablick

Genom åren har jag fått möjlighet att testa många olika saker.

Lokaler

Jag tycker jag varit länge på varje ställe. Ändå har det hunnit bli några lokaler.

Ayur Veda i Luleå (år 2005-2006)

Capella i Luleå (år 2006-2007)

Luleå Kiropraktorklinik (år 2008-2015)

Min egen mottagning Lokalen på Stationsgatan 22 i Skellefteå (år 2010-2015)

Behandlingscentret i Luleå (år 2015-2016)

Lycka Skellefteå (år 2015-2016)

Hultins Ayur Veda Skellefteå (år 2018-2020)

Kroppsbalans i Luleå (2015-pågående)

Online (2018 och pågående)

I viken lokal träffade jag dig första gången?

Boklansering på andlig mässa i Melderstein, 2015
Min bok i Akademibokhandeln i Skellefteå, året var 2015
Fick äran att pryta omslaget till Norran.

Minnen

Vad jag har många fantastiska minnen! Som i sommar, när jag intervjuade Liliann Gustavsson om hur det gick till när Angelic Reiki kom till Sverige (artikeln kommer i tidningen Free, jag berättar när den publiceras) så väckte det mycket minnen. Jag var nämligen där! Jag var med är Angelic Reiki kom! (Tack vare mitt engagemang i Förenade Reikiförbundet i Sverige så besökte vi Liliann i Norrköping när hon översatte manualerna).

Nya favoritminnen kommer hela tiden.

Bara nu i helgen har jag känt deltagarnas själ som hurrar då de fått uppleva villkorslös kärlek för första gången (något de längtat efter i hela sitt liv).

Första krönikan!

Läka efter en bilolycka

I helgen hade jag också förmånen att hjälpa en person som varit med om en bilolycka. Fysiskt var allt relativt ok, men energimässigt såg det katastrof ut. (Min tes är att smärtproblematik och whiplash kommer ifrån en trasig/krossad energikropp som inte fått återställa sig så jag tycker det är extremt värdefullt att få Reiki efter ett trauma).

Jag fick hjälp av Angelic-energin som återställde energikroppen (det var så kraftfulla energier att det påminde om Reikiboosten, energier om jag inte kan framkalla på egen hand). Mannen mådde först bra ett par timmar. Sedan blev han illamående och kräktes.

På kvällen fick jag ett meddelande: 80% av smärtan är borta.

Morgonen efter kom ett nytt meddelande: nu 100 % av smärtan borta (men väldigt öm).

Det bästa är att när tillfälliga energier från krock och olyckor försvinner är de borta för alltid! (Vi brukar inte återskapa dem som vi gör med energier som kommer ifrån vanor och beteenden). Frågar du mig kan jag ha hjälpt honom från årtionden av smärtproblematik. Så tacksam!

Förutom att hjälpa människor att läka, presentera dem för kärlek och ge dem riktning när de känner sig vilsna har jag fått uppleva några coola grejer!

Här gav jag prova-på-behandlingar på Direkt Optik

Andra coola saker jag fått göra är:

 • Prova-på behandlingar på Trästocksfestivalen 3 år i rad
 • Föreläsa på Lärarförbundets höstmässa (kommer att göra det i oktober i år igen!)
 • Föreläsa i Rismyrliden & i Jävre
 • Några coola hembesök
 • Blev bjuden att stå med i LIC monter i Stockholm på 2 lärarmässor
 • Ge ut en bok!
 • Lansera Reikiportalen

Har oerhört många behandlingar och kursögonblick som ligger mig varmt om hjärtat!

Nuvarande lokal i Luleå (på Kroppsbalans)

Fantastiska kollegor

”Tycker du inte att det är ensamt som egenföretagare?” frågade en välmenande vän för ett par år sedan. Jag förstod inte vad han menade. Jag är ju inte ensam?! Mina kollegor är andra egenföretagare och det vi pratar om (utveckling av sig själv och verksamheten) är superintressant! Jag har ju de bästa kollegorna! Liksom de bästa kunderna!

Så tacksam över att jag får göra det här!

Ser mycket framemot vad livet har planerat för mig. Det är så mycket som är möjligt nu, som jag inte hade kunnat hantera/göra när jag var nybörjare. Erfarenhet öppnar dörrar… Jag ser framemot kommande 40 år i branschen med glädje.

Fick äran att vara modell åt Kroppsbalans.

40 år kvar

Sedan jag var tonåring har jag alltid velat ha ett jobb som jag längtade till och aldrig ville ta pension ifrån! Många av mina förebilder i branschen (Louise Hay, Bob Proctor) jobbade när de var långt över 80.

Hur länge har du jobbat med det du jobbar med? Känns det längre eller kortare tid än vad det är?  

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bo Abrahamsson
Bo Abrahamsson
2 years ago

Oj så inspirerande att läsa om dina 16 år, känner mig så boostrad och glad för din skull! Holy Fire! //Bo 🙏♥️

Jenny
Jenny
2 years ago

Grattis Anna-Sofia!! ♥️ Du är en stor inspirationskälla!! ♥️

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x