Sök

När kan en ”negativ” känsla vara ett bra tecken?

Då och då kan en ”negativ” känsla vara ett tecken på att något riktigt bra är på väg. Har det hänt dig?

Du som hört mig föreläsa har säkert hört mig prata om positiva känslor och negativa känslor, och att du helst ska undvika de negativa känslorna. Om du är i de positiva känslorna kommer du nämligen att skapa positiva spiraler, och det är något du alltid vill vara i. En positiv spiral är flödet som kommer till dig när du mår bra och är glad! När du är i en positiv spiral är din favoritparkeringsplats ledig, någon stannar för att berätta något betydelsefullt för dig, av en slump råkar du handla matvaror på rabatt så när du kommer till kassan försvinner 100 kr av priset…

positiva och negativa spiraler
Energi kan endast röra sig i två riktningar. Antingen i den positiva riktningen eller i den negativa riktningen. Vilka föredrar du?

Att jämföra med de negativa känslorna, som skapar negativa spiraler. Där du slår tån i dörrkarmen, bilen startar inte, du missar ett viktigt möte och det du skulle handla är slut.

Men det finns tillfällen när de negativa känslorna kan vara ett positivt tecken!

När du varit i botten

Olika känslor har olika vibration. Sorg har till exempel en extremt låg vibration. I sin rena natur är den apatisk. Bottenlös. Som om livet rinner ur en.

Ilska har också en låg vibration, men den är ändå högre än sorg. Om vi har varit sorgsen, men nu börjar bli arg, är det alltså ett bra tecken! Energin ökar. Vi börjar få drivkraft och riktning.  

Vibration
Allt över neutralt är positiva känslor. Allt under neutralt är negativa känslor. Men ilska har en högre vibration än exempelvis sorg, så när man varit i sorg och ”plötsligt känner” ilska är det ett tecken på att energin kommer tillbaka.

Energin kommer tillbaka

När livsgeisten varit borta, men börjar komma tillbaka, (om man exempelvis varit sjuk) brukar jag (en dag eller två) vara förvånansvärt irriterad. Jag stör mig på allt. Ingenting blir riktigt bra.

Detta är inte ett tecken på att jag fått mer att irritera mig på, tvärtom. Nu börjar energin att komma tillbaka. Jag har lämnat det sjuka, extremt passiva, tillståndet, och börjar komma tillbaka till ett liv i rörelse. Och då, när jag börjar längta efter rörelse, kan jag bli frustrerad över att jag inte energimässigt är tillbaka än.

Knepet är att inte slösa bort den spirande energin i ilskeutbrott utan fortsätta öka mängden energi (och höja vibrationen ytterligare)

Ilska är ett positivt tecken

  • Efter långtidssjukskrivning (utmattning betyder lite energi, ilska betyder att energin ökar).
  • Efter sjukdom (energin kommer tillbaka)
  • Efter lamslående händelser (här är ilskan till för att skapa raketbränsle för att komma vidare)

Hur tycker du det känns när energin kommer tillbaka?

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Angelica Öström
Angelica Öström
2 years ago

Tack för det här blogginlägget❣️ Det förklarar det jag kom på efter 10-dagars boosten. Varje boost går jag igenom en storm av känslor allt mellan kärlek och hat. Varje gång kämpar jag mot att ge upp och efteråt badar jag i tacksamhet och kärlek 💖 Jag behövde erfara energihöjningen för att förstå och som ett blogginlägg på nätet bekräftar du (och förklarar mer) den insikt jag fick. Tack ✨🌈

Ingrid Kohkoinen
Ingrid Kohkoinen
2 years ago

Tack för det här inlägget <3 <3 <3 Jag har ju skapat en egen Boost efter 10-dagars boosten. När jag tittar på ”tratten” inser jag att mina 8-dagar går nerifrån och upp i tratten. Intressant att ilska kommer högre upp än sorg … jag har alltid trott att det var tvärtom … känns som en befrielse att det är ”sunt” att känna ilska över något som har hänt … men det är väl skillnad på om jag riktar min ilska till handlingen eller till personen … tänker att det är okej till handlingen … till personen ska jag rikta kärlek … det svåra är ju att inte baka ihop handling och person. Tusen, tusen tack … det gav mig en ny insikt <3

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x