Sök

Hinder innan målsnöret

I en film hade det dykt upp något, ett stort hinder som kullkastar allt, precis innan målgång. Gissa vad som hänt! Jo exakt det!

För många år sedan, medan jag fortfarande läste på universitet, upptäckte jag att jag – om jag bara läste två 5 poängskurser under sommaren – kunde bli klar ett halvår tidigare! Kurserna jag läst var tydligen lite större än planerat (läste bland annat Kreativt Skrivande & Hur du skriver manualer i stället för Logistik och Ledarskap i min civilekonomutbildning). Jag började därför läsa sommarkurser vid Umeå universitet. En av kurserna var Webbdesign.

Det blev kompletteringar

Det gick minst sagt segt att studera under sommaren. Egentligen var jag slutkörd och behövde vila. Att sitta inne vid datorn och bråka med saker som var nya och svåra var inte det jag hade lust med. Men jag gjorde det, och fick till en hemsida i Dreamweaver (ett redigeringsprogram för webbsidor).

Däremot hade jag lite kompletteringar att göra, vilka skulle göras samtidigt som ordinarie skoltermin startade och jag orkade helt enkelt inte göra dem. Detta gjorde att jag inte fick godkänt i webbdesign – ironiskt med tanke på vad jag numer sitter hela dagarna i just hemsidan! Jag gjorde min egen första hemsida till Känsla.nu i Dreamweaver år 2005, något jag garanterat inte hade gjort om jag inte hade gått den där kursen så kursen öppnade många dörrar, trots att den inte blev klar.  

Det faktum att jag inte orkade göra kompletteringarna gjorde att jag missade den 5 poängskursen. Och det gjorde i sin tur att jag inte kunde ta ut min examen (jag tog ut den några år senare då jag läste Kreativt Skrivande B, därefter har jag gått Kreativt Skrivande C också så numer har jag poäng så det räcker och blir över).

Om jag inte gör denna klar nu blir den aldrig klar!

Denna erfarenhet har gjort att jag känt: ”Jag ska aldrig skjuta på att göra klart något” vilket följts av ”Om jag inte gör ljudboken klar i sommar så kommer jag aldrig uppbåda ork att göra klart den!” För när det nya börjar kommer jag att vilja ägna mig helhjärtat åt det. Det är därför jag verkligen satsat ALLT för att ljudboken ska bli klar!

Och nu till hindret.

Minnet är slut på min dator!!! Jag kan inte spara ned fler filer! Jag KAN INTE göra ljudboken klar! Sedan två veckor kan jag inte heller öppna Photoshop (som jag sitter i varje vecka). Det är ett jätteproblem!

Ser målsnöret men kan inte gå i mål…

Har fått tecken

Sanningen är att jag har fått tecken länge på att minnet håller på att ta slut. Jag har en mycket bra bärbar dator! Men att jag skulle sitta i stora krävande ljud och filmprogram var liksom inte med i kravspecifikationen när den inhandlades. Den är helt enkelt inte gjord för det jag använder den till.

Jag har förstås tömt dator på program jag inte använder – vilket sparat mig tid. Det har funkat fram till nu. Men i den stora monteringen har jag passerat någon slags gräns? Jag trodde i min enfald att molntjänster innebar att man inte sparades saker på datorn utan i molnet (jag har typ allt innehåll och alla filer i molntjänster) – men fullt så enkelt var det inte.

Så jag har haft lite koll på att datorn inte riktigt orkar längre… Men ändå blev jag förstås överraskad!

Goda nyheter

De goda nyheterna är att min dator faktiskt är gjord för att skruvas i! (Något jag hört att bärbara datorer inte är). Detta fick jag veta igår. Det kommer alltså att gå att åtgärda det hela. Jag kan till och med boosta upp datorn i två steg! Redan nu har den fått dubbelt så stort ramminne (men det hjälper inte lagringsproblemet)

…men

Enda grejen är tiden… Inte har jag möjlighet att lämna in och ha den borta ett par dagar?  Och dessutom går det inte att fixa just denna vecka. Det behövs någon specialgrej som behöver beställas.

Så min dröm om att ha ljudboken klar den här veckan går i kras! Snacka om att falla på strax innan målsnöret.

Idag tar jag en dag till att tänka om. Se vad jag kan göra för att ta vara på tiden. Har mängder av bokföring som väntar på mig, bokslut på g, två läsningar som jag supergärna vill göra.

Det behöver dessutom bli en Reikidag. Kände igår kväll att lagringsproblemen i datorn (och dess följverkan) ställde till det energimässigt. Har man tappat flowet är det bara en sak att göra – återvänd till The Vortex! Har du varit med om att det dyker upp ett hinder strax innan målgång?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x