Det här med mixade grupper i onlineutbildningarna har visat sig bli en fullträff. Mixade grupper innebär att deltagare från Reiki steg 1, steg 2 och Master går samtidigt och lär av varandra.

Tillvägagångsättet är vanligt i ex beröringsterapin Rosenmetoden där alla deltagare alltid går tillsammans (oavsett om man är på nivå 1 eller 8). Och varje gång klickar det nya insikter. Gång på gång ser man saker med nya ögon.  

Nybörjare får tips och inspiration av mastrarna och de som hållit på ett tag. Givetvis är det lite hissnande från början, att känna att man är ny när alla andra kan massor, men det gör också att man snabbare kommer in i det.

Som master har man också saker att lära. Ibland behöver man bli medveten om sådant man redan lärt sig (det stärker självkänslan och gör en tryggare i sitt användande av Reiki). Andra gånger blir man medveten om sådant som man missade när man själv gick kursen (vi kan bara ta in det vi är redo att ta in, det är alltid information som faller bort).

Var först fundersam över detta med blandad grupp, men det var ju genialiskt! Dels får de som går ettan se vad som kan hända (och bli nyfikna på) när man går övriga kurser. Dels får vi – som gått de tidigare kurserna – repetition, och känna att vi kommit en bra bit fram. Dessa gruppmöten med deltagare från så många olika perspektiv har verkligen förgyllt och fördjupat kursen!

Reikimaster 2023

Oavsett erfarenhet finns det alltid en sak som är gemensam. Det finns en röd tråd, frågor som – på något sätt – berör alla som går kursen. Just dessa frågor, den röda tråden, det är det jag föreläser om och berättar mer om just denna gång.

Och så Reikiskicket på slutet förstås, det är oerhört uppskattat. Rensa bort det man är klar med för att bjuda in det nya.

Mellan föreläsningarna kan gruppdeltagarna prata med varandra i den gemensamma fb-gruppen. De kan också höra av sig med alla sina frågor till sin kurslärare.

Har du haft nytta av mixade grupper någon gång?

Till onlinekurser >

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng