Upplever du att du inte är där du vill vara? Känner du dig vilse i dig själv? Du är närmare det du söker än vad du är medveten om.

”Jag känner mig vilse. Hur ska jag göra för att komma rätt i livet?” Detta är en av de vanligaste frågorna jag får under mina andliga vägledningar. I detta inlägg får du veta vad du ska göra för att komma rätt.

Närmare än vad du tror

Det jag överraskats av under mina år som andlig vägledare är att vi faktiskt inte kan komma hur snett som helst. Det går liksom inte. Det finns inbyggda säkerhetslinor som gör att vi inte kan villa bort oss fullständigt, inte ens om vi försöker. Det är som om vi har en lina runt midjan, vilken sitter fast i pelaren som leder oss till vårt högsta, bästa jag (ungefär som en fastkedjad hund i trädgården eller som en gunga i en karusell). Vi har ett spelrum, så vi kan vara ett par meter ifrån vårt högre jag. Men inte längre än så. Så även om du känner dig fullständigt vilse i pannkakan så är du åtminstone i rätt kvarter. Du har bara inte fått se rätt hus än. Så det är goda nyheter.

Karusell
Vi är förankrade i våra drömmar, oavsett om vi vet om det eller inte.

Drömmarna är vårt nav

Men den där pelaren som leder oss till vårt högsta, bästa jag. Vad är det för något? Handlar det om trygghet? Är det den lätta vägen? Är det relationer och familj? Nej, faktiskt inte. Pelaren som är vårt nav handlar om det du innerst inne längtar efter.

Abraham (som kanaliseras av Ester Hicks) säger att vi människor är här på jorden för att följa våra drömmar. Vi ska känna glädje, entusiasm, lycka och vi ska förverkliga våra drömmar. Det är inte egoistiskt, tvärtom. När vi följer vårt hjärta och sysselsätter oss med det som vi älskar att göra kan vi sprida mer mängd kärlek till värden.

Den finns där, vare sig vi ser den eller inte

Tycker du att det är svårt att veta vad du drömmer om? Då är du i gott sällskap. Så är det för de flesta. Angela Duckworth berättar i Grit – The power of passion and perseverance att en person kan arbeta inom ett område i över tio år innan de upptäcker att de älskar att vara verksam inom detta område!

För att kunna skörda behöver vi så först. Detta innebär att vi behöver lära oss att skapa det vi vill ha innan vi kan ta del av det. Dessutom finns det en säkerhetsnivå som gör att vi inte kan se vad vi innerst inne längtar efter förrän vi lärt oss de färdigheter som gör att vi kan förverkliga drömmen. Och andra människor (som inte delar samma dröm) kan inte se den förrän du har förverkligat den (om ens då)!

Ändå genomsyrar drömmen hela vårt väsen och fungerar som nav, vilket vi alltid kretsar runt. Men vi vet inte vilken drömmen är. Inte konstigt att vi känner oss förvirrad och vilse i oss själv.

Flicka med resväska på vandring
Slappna av. Lyssna till din egen röst. Den visar dig nästa steg…

Vilket är nästa steg när du känner dig vilse i dig själv?

Så hur ska du hitta riktningen när du känner dig vilse i dig själv?

Ta ett djupt andetag. Egentligen vet du det här…

Du behöver sätta dig ned, och slappna av, för att kunna höra din längtan.

Sitt ned till stressen gått över. Sitt sedan ned till kreativiteten börjar spira.

Du blir alltid vägledd, det enda du behöver göra är att lyssna

När du är så pass avslappnad att du kan höra din inre röst, då kan du be om hjälp. ”Vad behöver jag göra för att följa min längtan?” När du ställer frågan kommer livets osynliga hjälpare, dina andliga vägledare, att hjälpa dig. De visar dig nästa steg. Underskatta inte bönesvaret, även om det verkar fullständigt obegripligt. Hur kan det där hjälpa mig?

Citat: Be är att prata med universum. Meditera är att lyssna på svaret

Ta vara på bönesvaret

Bönesvar kommer sällan på det sätt vi förväntar oss. Bönesvaret kan vara en vägskylt, vilken ger oss riktning. Men det kan lika gärna vara ett träningsläger där vi i skarpt läge behöver omsätta allt vi hittills lärt oss, för att förvärva nya färdigheter.

Ett bönesvar kan vara:

  • En inspirationskälla som visar att det är möjligt.
  • Någon som visar vilka åsikter, tankar och handlingar som gör det omöjligt att lyckas – så att du ska förstå vad du ska sluta göra! Rikta din energi till sådant som fungerar!

Så slappna av.

Lyssna inåt.

Ta vara på bönesvaret.

Följ din längtan.

Prenumerera på söndagsbloggen! Du får inte bara inläggen smidigt på mailen. Som prenumerant får du också veta när nästa Reiki-boost går av stapeln.

Skriven-av-AnnaSofia-2019