– Läk dig själv genom att hitta följa den

Andlig vägledning kan ges utav flera olika anledningar. Den mest välkända är förstås tarotkort, där den andliga vägledaren kikar i korten för att se vad som är på väg in i ens liv. Så jobbar vi inte riktigt på Inner Peace by Känsla… Bara nästan.

Helande och att följa sin innersta längtan hänger ihop

Vi arbetar med helande. Och en del av helandet handlar om att följa sin innersta längtan. Ja, det stod verkligen det. Du får läsa meningen igen om du vill. Helande och följa sin innersta längtan, eller att följa sin passion, hänger ihop.

Att följa sin innersta längtan är helande

Vi strävar alltid efter fritt flöde

I kroppen vill vi ha ett fritt flöde. Vi vill att energi ska flöda med lätthet från huvud till tå, utan att stanna upp någonstans längs vägen. Föreställ dig blodomloppet, det brukar vara lättare. Vi vill ha blod som cirkulerar i hela kroppen, utan förkalkningar eller någon typ av stock i blodkärlen. Fritt flöde= välmående och frisk. Stagnation och begränsningar = riskfaktorer för sjukdom.

Hinder blockerar energin

Energin i stannar upp när vi hindrar oss själv. Det spelar ingen roll om det är ett fysiskt trauma, en känslomässig chock eller rädsla och okunskap. Om vi inte följer vår innersta längtan, utan stannar upp längs vägen, dämpas vår geist. Ju mer begränsningar, desto mer kvävd geist. Så av den anledningen hänger helande och att följa sin innersta längtan ihop.

Human Leonardo Da Vinci

Visst är det intressant att se var vi är på väg, men det är inte den enda möjligheten

Att ge en läsning utifrån nuet är ungefär som att berätta var ett flygplan som går på autopilot är på väg. Det är sant och riktigt, och högst troligt – även om oförutsedda saker kan hända längs vägen. Men bara för att flygplanet just nu är på väg i en riktning betyder det inte att det måste vara på väg i den riktningen. Vi kan påverka vår egen framtid!

När vi förändras byter vi färdriktning

Genom att göra förändringar, energimässigt och i attityd, kommer flygplanet att byta färdväg. Och det tycker jag är jättespännande. Jag ser det hela tiden. Relationer som läker. Dörrar som plötsligt öppnar sig. Det ödesskiftande sker varje gång vi får en Reikiinitiering, åtminstone om man hittills inte följt sin innersta längtan och har ett liv som är byggt utifrån smärta och rädslor. Reikin sätter oss i kontakt med vårt eget högre jag och hjälper oss att ta ut kursen igen.

stå vid ett vägskäl

En andlig läsning är en slags förhandstitt

Så när jag gör läsningar letar jag efter vad din själ innerst inne längtar efter, och vad som händer då. Det är en slags förhandstitt, så att du får ta del av en alternativ färdrutt. Jag tycker att en andlig vägledning ska vara genomdränkt av positiv energi och hjälpa en att se tillvaron ur ett uppbyggande perspektiv.

Motgången tvingar oss att växa

Sedan är det så att alla liv, oavsett om vi följer vår innersta längtan eller inte, kommer att innehålla motstånd och motgångar. Det är nämligen motstånd som vi tvingas att växa utanför vår trygghetszon. Den andliga vägledningen innehåller förslag på hur man kan hantera motgången och vad vi ska lära oss utav den. Då tänker man ”HURRA! DET FUNGERAR” istället för att bli rädd och tro att man gör fel när motståndet infinner sig. Alla krafter framåt möts alltid av en motriktad friktionskraft, så är det bara. Det är en naturlag.

Vi växer genom utmaningar

Vill du ha ett exempel?

Jag har en kund som har en enorm potential som hon vill förverkliga. Som en sann entreprenör kommer hon att vilja skapa något som inte finns än. Hon befinner sig däremot i en utmanande bransch, vilken innehåller mycket hierarkier, makt och pengar. Vilka har en tendens att lyfta fram det värsta hos folk. Kunden har nyligt fått en kollega som hon ska samarbeta med. Och denna kollega… Låt oss säga att hon är svårjobbad. Hon kan vara glad och trevlig, men i nästa stund tar hon min kunds idéer och presenterar för chefen som sina egna.

Varför sätter då livet min kund i samma rum som denna utmanande person? Jo, därför att denna person är en guldgruva! Hon personifierar NÄSTAN ALLA utmanande personer som finns i branschen. Hon vänder kappan efter vinden. Slickar röv. Och hon skulle kunna armbåga sig dit hon vill utan att tveka.

Visst är det tungt att sitta i samma arbetsrum med någon som man inte kan lita på. Men det är ändå bara en tidsfråga innan min kund möter fler sådana personer. Och om man bara träffar en sådan en gång i halvåret, eller på ett enda projekt, kan personlighetstypen vara svår att känna igen, och ännu svårare att förstå sig på. Men genom att tvingas samarbeta varje dag, så MÅSTE min kund lära sig att förstå, för att kunna hantera sig själv i närheten av henne.

Min kund tränar sig i att själv hålla sin vibration, och vara glad, positiv och tillmötesgående, samtidigt som hon lär sig vad hon kan, och inte kan säga, och varför. En grymt utmanande situation, men när hon väl knäckt koden kommer hon att ha nytta av den i resten av sitt liv! Hon vill ju kunna samarbeta med kollegan under uppbyggande former, för om kollegan får rätt förutsättningar är hon en riktig tillgång. Hon är ju smart, kunnig och arbetsvillig, och det är ju bra egenskaper. Kollegan har bara inte förstått betydelsen av kärleksfull omsorg och andlighet… än.

Den andliga vägledningen hjälper min kund att hålla fokus, och kliva in i varje dag med en kärleksfull medvetenhet. Istället för att bli förbannad och frustrerad på kollegans kortkommanden, vilket är den naturliga reaktionen. När hon lär sig att hantera sin kollega har hon lärt sig en attityd och ett fokus som hon kommer att ha nytta av i resten av sitt liv! Det är detta som kallas att förvärva de egenskaper som man behöver. Och det är så här som andlig vägledning hos oss fungerar. Den ger livsstrategier som hjälper en att ta vara på de utmaningar som finns i livet.

Everything you are going through is preparing you for what you asked for

Det viktiga är hur vi hanterar det som kommer till oss

Så det viktiga är inte bara vad vi har. Utan hur vi hanterar det. När vi lärt oss de färdigheter som vi behöver läsa oss, då kommer livet att kunna ge oss mer möjligheter. Vårt liv formas inte bara över vad som kommer till oss, utan genom hur vi hanterar det.

Flicka tittar ut över vidderna

Den innersta längtan, hur hittar du den?

Hur gör jag då när jag letar efter den innersta längtan? Jag frågar själen, förstås! Det är ju enklast att fråga den som det berör. Men det finns knep att ta till om man tycker det är svårt att höra själens röst:

Så här hittar du din inre längtan

  • Se dig själv utifrån. Vår innersta längtan ligger i vår natur.Det vi är skapt för är ofta sådant som är så självklart, logiskt och övertydligt att vi inte ser det. Det är lättare att se vad som gör oss unik om vi ser oss själv utifrån.
  • Leta i tidig uppväxt. Ofta fick själen fritt spelrum när vi var små. Vad var du intresserad av? Vad kunde du göra i timmar? Ofta var det något som var så självklart att du inte ens tänkte på att du gjorde det. Där har du fröet till själens innersta längtan.
  • Leta efter röda trådar. Även om den innersta längtan varit hämmad så har den ofta lyst igenom vårt liv i alla fall. När vi tittar tillbaka ser vi ofta mönster och sammanhang som varit så självklara att vi inte tänkt på dem. Ofta har vi hållit oss i närheten av det vi är passionerade i. Men det är något som saknas.
  • Leta efter det som saknas. Vår innersta längtan ligger ofta i våra egenskaper, vilka i sin tur ligger i våra gener. Om dina föräldrar hade levt i sin fulla potential, vad hade de gjort då? Där har du en uppfattning om vad har inom dig och vad din själ längtar efter.

Vår innersta längtan är viktigaste vi har när vi arbetar med oss själv och helande. För vad spelar det för roll vad som händer, om vi ändå inte vill ha det?

Vilken är din erfarenhet av själens längtan? Berätta!

Och dela gärna inlägget!

Skriven av AnnaSofia