Har du en Vision Board (eller önsketavla som de heter på svenska?) Inte? Då är det god tid att börja tillverka en NU!

En Vision Board är till för att hjälpa dig att välja in sådant som du vill ha i ditt liv. Detta är viktigt för alla människor, men det är extra viktigt för de som gått Reiki steg 2 eller Reikimaster. Då börjar du nämligen att bli så pass energiren att livet inte har något som det kan ”kroka in i”. Eftersom Reikin löser bort tung energi tar den alltså bort sådant som tidigare attraherade personer och händelser in i ditt liv. Men Reiki arbetar bara med sådant som du redan har inom dig – den kan inte välja in något annat åt dig! Om du vill ha något annat än det du har idag behöver du be om det!

Om du slutar att attrahera det gamla, men inte har något nytt att välja istället, då händer INGENTING! Jag vet inte hur många andliga personer som jag träffar som säger ”Vi får väl se vad som kommer till mig.” Tyvärr kan jag säga vad som händer om man planlöst vandrar runt för att se vad livet ger oss. Jo, vi attraherar planlösa händelser utan sammanhang. Vi behöver skicka ut en önskan, så att livet vet vilken typ av händelser som den ska skicka till oss. Detta är nyckeln för att manifestera sitt eget drömliv.

Därför fungerar Vision Board

  • Sätter fingret på vad vi vill ha! Genom tillverkningen av en Vision Board börjar vi fundera över vad vi verkligen vill ha, och denna tankeprocess ger oss värdefull klarhet.
  • Håller vibrationen. Vi kommunicerar med livet genom våra känslor, och inte våra tankar. När vi vill ha något, då behöver vi känna känslan av att redan ha det. Om vi har en bild framför oss som väcker de känslor som vi vill ha, då blir det förstås mycket lättare att få och behålla känslan.
  • Ger fokus. När vi inte vet vad vi vill kan vi vara lite nyckfulla i våra tankar. Ena dagen vill vi ena saken. Nästa dag vill vi något annat. Genom att ge oss tid att verkligen fungera över vad vi vill ha blir det lättare att kontinuerligt önska in samma sak varje dag. Detta riktar vår energi och gör det lättare för oss att få det.
  • Möjliggör snabba beslut. Har du någon gång fått ett erbjudande, sovit på saken, och missat erbjudandet? Eller tvärtom, har du varit för snabb med att tacka ja att du tackat ja till något som egentligen inte passar dig? Men Vision Board har du redan gått igenom hela tankeprocessen. När du får ett erbjudande kan du omedelbart pricka för listan. Har erbjudandet tio av de tio saker du velat ha? Då är kan du nappa på en gång. Har det bara fem av tio saker, nja. Då kommer du inte riktigt att bli nöjd. Det är inte någon idé att gå hem, kompromissa och hoppas att det blir bättre än vad det ser ut att bli.

Här ser du några exempel på Vision Boards. Klicka på bilden, så kommer du till ursprunget.

Vision board
En bild på en Vision Board
Vision Board 3

Mina egna Vision Boards består oftast enbart av ord. Och jag gör önsketavlor till smått och stort. Som min nya kappa som jag vill ha.

Så här gjorde jag när jag köpte min första bil

När jag träffade min man bodde vi i två olika län. Det var tretton mil mellan våra hem. Jag konstaterade ganska snabbt att jag skulle komma behöv en bil, så jag gjorde en Vision Board. Jag älskade småbilar, och målade upp hela bilden för mitt inre.

En dag ringde min före detta svärmor och frågade om jag ville köpa hennes bil. Jag tackade ja på stående fot, fullt vetandes att denna bil prickade in alla önskningar på min Vision Board. Jag visste också att hon var oerhört ärlig i affärer, och att hon skulle ge mig ett helt fantastiskt pris. Att hon hade älskat bilen, och därigenom fyllt den med positiv energi, var ett stort plus.

Sedan ringde jag min, då, pojkvän. Samtalet gick som följer:

Jag: ”Jag ska köpa en bil.”

Han: ”Jaha? Vilken då?”

Jag: ”Min före detta svärmors.”

Han: ”Och vad kostar den då?”

Jag: ”Jag vet inte.”

Han: ”HAR DU TACKAT JA till en bil utan att veta vad den kostar?!”

Jag: ”Hon kommer att ge mig ett kanonpris.”

Han: ”Men så kan du ju inte göra?! Du måste ju kolla alternativ.”

Jag: ”Behövs inte.”

Min pojkvän kollade förstås upp bil, förutsättningar och rubbet, och till sist kunde även han konstatera att jag fick en kanondeal. En superfräsch bil, och 20 000 under marknadsvärde. Vi älskade varandra länge, jag och den där bilen. Men efter att jag och pojkvännen gift oss och fått barn blev bilen för liten.

Men hade jag inte gjort en Vision Board hade jag inte vetat vad jag velat ha, och då kanske jag inte heller skickat ut den där önskan som gjorde att min före detta svärmor tänkte på just mig. Och det fanns fler som hade velat ha bilen, så hade jag avvaktat hade den gått förlorad.

Givetvis förstår jag hur nyckfullt mitt beteende ser ut om man inte viste hur mycket tanke det låg bakom mitt beslut. Det såg kanske snabbt och spontant ut, men det var ett medvetet val utifrån ett bönesvar. Och jag tror att min man fick en liten känsla av hur det kan vara att leva med mig… Nu för tiden reagerar han inte alls lika kraftfullt när jag får “plötsliga infall”.

Så här gör du en Vision Board

1. Ta fram papper och penna

2. Skriv ned (eller rita) temat på Vision Boarden (Gör med fördel flera Vision Boards för flera områden i ditt liv)

3. Skriv allt som är viktigt för dig. Exempelvis för jobb: Vilken typ av arbetsuppgifter vill du ha? Hur ska dina kollegor vara? Vilken typ av kunder vill du arbeta med? Vilken typ av chef vill du ha (eller vill du vara?) Vill du ha flextid och hur ska denna kunna tas ut? Var ska jobbet rent fysiskt vara? I stan? Utanför stan? Med vilket transportsätt ska du kunna ta dig dit? Ju fler detaljer, desto bättre. Jag vill ha ett jobb för att kunna betala räkningarna är alldeles för brett. Du kan med fördel använda bilder istället för att skriva ord.

4. Håll alla saker på önsketavlan positiva. Vill du bli av med något, då behöver du vända på steken och se vad du vill ha istället.

5. Placera Vision Boarden så du kan se den. Den gör ingen nytta bortglömd i en låda.

6. Fyll på den detaljer allteftersom. Du kommer att upptäcka hur din längtan förändras över tid. Uppdatera din Vision Board.

7. Känn känslan av att ha förverkligat din Vision Board. Känn denna känsla så ofta som du bara kan! Helst hela dagarna igenom!

Lycka till!

Felsökning

Attraherar du något annat än det du velat ha i din Vision Board? Var observant, för detta är också ett bönesvar. Om det är ett för stort glapp mellan det du har och det du vill ha kommer livet skicka dig sådant du behöver för att komma närmre det du längtar efter. Ta helhjärtat emot det livet ger dig och underskatta inte utmaningen som du får. Livet visar dig vägen. Det är din uppgift att gå den.

PS! Har du sett att filmen The Secret (den som handlar om attraktionslagen och som vi ser under Reikimastern) ligger på Netflix?

PS2. Prenumerera på söndagsbloggen! Länk finns längre ned på sidan.

Skriven av AnnaSofia

Vill du blåsa liv i ditt Reikiutövande? Den 20:e april 2020 är det dags för Reiki steg 2 Online. När du är redo känner du längtan. Läs mer om kursinnehållet här

Passa på… Läs något mer: