Att släppa taget är en av de första färdigheter som jag behövde lära mig när jag klev in i Reikivärlden. Jag trodde inte att jag hade så mycket som jag behövde släppa taget om då jag inte anser mig vara långsint. Men oj vad fel jag hade. Jag hade massor som jag behövde släppa taget om – för min egen skull.

Din själ är som himlen. Den är alltid vacker och klarblå, oavsett vad som händer. Dina känslor är som molnen. De är alltid i rörelse, de kommer och går. Hur mörka molnen än är, även om det är storm eller orkan, så är himlen alltid blå – bakom molnen.

När du släpper taget om dina känslor och tankar skingrar du molnen, så att du kan se den klarblå himlen. Det är alltid tryggt att släppa taget. Det blir inte tomt. Istället kommer du i kontakt med den villkorslösa kärlek som är din essens. Det är mycket lättare att se världen såsom den är, fri ifrån illusioner och vanföreställningar, när vi släpper taget om vår emotionella ryggsäck och ser världen ifrån kärlek.

Detta har du att vinna på att släppa taget:

  • Livet blir lättare och mer kärleksfullt
  • Du kliver in i en positiv spiral (och kliver av en negativ)
  • Det är lättare att få Inner Peace
  • Du hittar en inre styrka när du upptäcker att du själv kan välja dina känslor
  • Du känner frihet; det är du som väljer livet – inte dina känslor som väljer dig
Himlen är alltid blå, även när den täcks av moln

Skrämmande av många anledningar

Det var först när min inre vägledning guidade mig till att släppa taget som jag upptäckte hur mycket jag höll kvar vid. Då var jag fortfarande omedveten om vad jag höll inom mig, och varför.

  • Jag tyckte det var otäckt när människor öste ur sig och dumpade sina känslor på andra människor – jag ville inte göra något liknande själv
  • Jag hade så mycket inom mig att jag blev fysiskt sjuk (migrän och illamående) som kom så fort jag slappnade av – vilket för mig bevisade att det var dumt att släppa taget och slappna av

Att släppa taget var alltså det som jag absolut inte ville göra. Det gjorde fysiskt ont, och dessutom motsa det allt jag lärt mig. Tillbakahållandet var så starkt att jag inte ens kunde svettas i bastun! Inte en enda droppe skulle komma ur mig. Min mormor kunde inte heller svettas i bastun… Jag tolkar det som om vi varit fler i släkten som hållit saker inom oss.

Finns det något som du håller inom dig? Vet du varför?

En kvinna som skriver
Skriv för att upptäcka vad du känner

Tillvänjning

Jag tänker inte påstå att jag lärde mig att släppa taget över en natt. Det handlade om ett arbete som pågick under många år. Egentligen var det svåra inte att släppa taget. Det som tog tid var att förstå vikten av att släppa taget och hur mycket jag hade att finna på att lära mig färdigheten. Dessutom tog det en stund att hitta nya mindset att byta ut de gamla ifrån. Men som vanligt kom det jag behövde, när jag behövde det. När eleven är redo kommer läraren.

Livet gav mig lösningar till det som jag tyckte var problematiskt.

Mina bönesvar:

  • Töm känslorna i skrift istället för i ord. Då behöver ingen utomstående hantera dem. Flödesskriv – utan att gå tillbaka och läsa vad du skriver, skrev James Pennebecker i Writing to heal. Du kan med fördel bränna eller förstöra pappret efteråt. Och om du vill visa någon vad du skrivit, då måste du skriva om texten. Ord för ord. För annars är det risk att du börjar skriva till en mottagare istället, och då har inte orden samma tömmande och läkande effekt. Själv har jag upptäckt att jag hör vad jag själv tänker när jag skriver. Jag är enormt tacksam att jag kan ta näringen ifrån det jag möter dagligdags och omvandla det till blogginlägg och utbildningar som andra har nytta av.
  • Frisk genom att slappa av, det blev jag med Reikins hjälp. Reikin gör det lättare att slappna av och löser upp smärtor och tung energi. De första åren hade jag nybörjartur och fick framförallt uppleva lugnet och den inre stillheten genom Reiki. Mina smärtlager behövde jag möta först när jag hade samlat på mig den kunskap som jag behövde för att kunna möta dem på ett sunt sätt. Jag kan knappt minnas en utrensning i början av mitt Reikiutövande – förutom att jag tvärslutade med kaffe efter min första Reikiutbildning. Utrensningarna kom för mig många år senare.

Vad har du för erfarenheter om att släppa taget? Tycker du att det är en bra sak, eller finns det erfarenheter i dig som motsätter att släppa taget. Skriv gärna i din book-of-magic.

Bär du henne fortfarande?

Jag har två passioner. Talesätt och serier. Tsai Chih Chung har samma passioner. llustrationer. Han har letat upp alla zen-buddistiska historier som jag någonsin kommit i kontakt med (+ mångdubbelt fler), och presenterat dem på ett charmigt, lättförståeligt och tilltalande sätt. Jag kommer ofta på mig själv med att tänka på scener i hans böcker.

I Zen talar hittar vi två munkar som är ute och går. Munkarna ska undvika samröre med kvinnor. Så händer något…

Hur tolkar du det som sker? Inspirerar det dig till att släppa taget? Eller är det något annat som ditt inre först behöver svar till?

Kom ihåg att prenumerera på söndagsbloggen!

Skriven-av-AnnaSofia-2019